Sisällön tarjoaa Blogger.

Sateinen päivä Tukholmassa

Palataanpa hetkeksi parin viikon takaiselle Petran ja mun Ruotsin reissulle. Aamu alkoi aikaisin, sillä mentiin vähän sekaisin kellojen siirtämisestä, kun ensin piti siirtää kellot kesäaikaan ja sitten vielä Ruotsin aikaan. Oltiin sentään ymmärretty miten homma toimii, mutta ei oikein oltu varmoja siirtääkö puhelimet ilman nettiä ajat automaattisesti vai ei ja niinhän siinä kävi, että huomattiin aamupalabuffetiin astuessa, että kello oli vasta kahdeksan. Oho. Olishan sitä tosiaan voinut sen tunnin pidempään nukkua, mutta ainakin saatiin nautiskella aamupalasta aivan rauhassa.

Kuten kirjoitin jo Ella's ravinolasta aikaisemmassa risteilyjutussa, oli myös Gabriellan aamupalabuffetin valikoima kovin einespainotteinen. Olisin kaivannut ainakin kylmäsavustettua lohta, sillä laivoilla on yleensä hyvät kalavalikoimat. Leivät oli ihan jees ja croisanteista tulee aina plussaa. Tarjolla oli myös valkohomejuustoa, jota laitoin hillon kanssa minicroisantin väliin, nam. Jälkkärinä syötiin lettuja ja lisää croisantteja. Tarjolla oli myös toskaleivoksia, mutta ne jäi molemmilta yhden haukkauksen jälkeen syömättä. Liian makeita ja teollisenmakuisia... Jälkkäripöydässä oli myös minidonitseja ja keksejä, mutta mä keskityin lähinnä niihin lettuihin. Lisäksi oli tietysti puuroa, jogurttia ja muroja, mutta ne ovat sellasia, joita harvemmin tälläisilla aamupaloilla itse syön. Mahan sai kyllä siis oikein hyvin täyteen, mutta ei buffetista mitään erityistä jäänyt mieleen.

buffetti

buffet jälkkäri

Sunnuntaina, joka vietettiin Tukholmassa, satoi koko päivän. Siis aivan koko päivän! Lähdettiin ensin Södermalmille, mutta koska oltiin sen verran aikaisin liikkeellä, että mitkään kaupat eivät olleet vielä auki eikä vesisateessa oikein tehnyt mieli turhaan käveleskellä, pysähtyttiin aika pian Wayne's Coffeehen odottelemaan. Otin raikkaan minttu-lime juoman, josta tuli aivan Aasia-vibat ja muisteltiinkin siinä Petran kanssa vähän vanhaa reissua ja pulistiin kaikenlaista muutakin.

Waynes

Päivä meni aika pitkälti kauppoja kierrellessä, sillä sateessa ei oikein muutakaan keksitty. Mutta ei se haitannut, sillä sehän on oikein hauskaa puuhaa. Tukholmassa on paljon erityisesti kivoja sisustuskauppoja, joista olisi tehnyt mieli ostella kaikenlaista kivaa kotiin, mutta hillitsin mieleni ja yritin muistuttaa itseäni vielä vireillä olevasta säästökuurista. Niinpä ilahdutin itseäni ottamalla vain kuvia kaikesta hauskasta, söpöstä tai ihanasta, jota näin.

Sto 1

Siitä kivat tuliaiset Tukhomasta: pissa- ja kakkapehmolelut! Ruotsalaiset on kyllä vähän outoja... Näin myös saman aiheisen lautapelin.

Sto 2

Tuo maailmankartta-suihkuverho jäi kyllä mieleen vähän kummittelemaan. Vähänkö olis hauska suunnitella uusia reissuja suihkussa! Verho löytyi Lagerhausista.


Sto 3

Uijiu... Gallerian-kauppakeskukseen tulee Dunkin Donuts! Onneksi se ei ollut vielä auki...

kukkakengätAinoan ostoksen Tukholmasta tein DinSkosta, josta ostin kukalliset kengät. Olin katsellut niitä jo Suomessa ja jotenkin aiheuttanut itselleni kukkakenkäpakkomielteen ja nyt kun ne tulivat vastaan vielä viisi euroa halvemmalla kuin Suomessa, oli aika viedä ne kotiin.

Ennen takaisin laivaan lähtöä päätettiin vielä syödä jotakin, sillä laivan ruokapaikat eivät enää kovin houkuttaneet. Meidän teki mieli sushia, mutta kaikki löytämämme sushipaikat olivat kiinni. Vastaan tuli kuitenkin yksi aivan toinen paikka, josta taidankin kirjoittaa vielä oman postauksen, sillä se oli aivan mahtava löytö!

Päivä Tukholmassa oli sateesta huolimatta onnistunut ja kipitettiinkin laivaan aivan viimeminuuteilla kengät litimärkinä. Kaupunkikierroksen jälkeen oli pakko ottaa hytissä pienet päiväunet. Illaksi kuitenkin ryhdistäydyttiin ja vietettiin aikaa Oreo-suklaata syöden ja herkutonta huhtikuuta suunnitellen. Käytiin myös katsomassa illan show, jossa oli tällä kertaa myös sirkusta mukana. Ja ihan viihdyttävä show se olikin. Illan lopuksi ajateltiin vielä ottaa tapaksia, joita oltiin edellisenä päivänä katseltu, mutta niitä ei ollutkaan enää paljon mitään jäljellä. Niinpä syötiin vain vähän lisää suklaata.

Mainion risteilyn päätteeksi tuli kuitenkin aivan todella hurja myrsky ja laiva keinui niin, etten oo koskaan sellaista kokenutkaan! Mulla ei yleensä tuu paha olo missään huvipuistolaitteissa tms. enkä oo koskaan ollut merisairas, mutta nyt muakin alko vähän etoa... Petran piti käydä ennen nukkumaan menoa vähän yökkäämässäkin (eikä oltu edes nautiskeltu mitään, joka vois aiheuttaa huonovointisuutta). Ei auttanut muu, kuin käydä makaamaan ja toivoa, että keinuminen jossain vaiheessa helpottais. Mutta ei se helpottanut tuntikausiin ja itse ainakin makasin lähes koko yön hereillä toivoen keinunnan loppumista ja kuunnellen, kun joku viereisessä hytissä kävi vähän väliä oksentamassa...

Risteily oli kaikenkaikkiaan kuitenkin hauska ja helposti sitä pääsee arjesta irti lyhyemmälläkin matkalla. Tukholma on varmaan suurimmalle osalle Suomalaisista kovin tuttu, mutta mä ainakin silti tykkään käydä siellä aina silloin tällöin pyörähtämässä ja trendikkäiden Tukholmalaisten keskellä tulee usein jotenkin inspiroitunut olo.

 

P.S. Jos et ole vielä tykännyt Eat Hoop Loven Facebook-sivuista, voit tehdä sen täällä. Tai jos haluat pysyä vähän reaaliaikaisemmin mun matkassa, kannattaa seurata eathooplove:a Instagrammissa.

2 kommenttia

  1. Voi vitsi miten kiva suihkuverho! Siitä löytyy mun lempparivärejäkin, kun on pinkkiä ja turkoosia.

    VastaaPoista
  2. Joo, se oli kyllä munkin mieleen. :) Ja vilkasinpa nopeesti, et niitä on myynnissä myös Lagerhausin nettisivuilla. Tosin en katsonut, että toimittaako ne niitä Suomeen.

    VastaaPoista