Sisällön tarjoaa Blogger.

Tarvitseeko Etelä-Suomessa rattaisiin lämpöpussia?


Tarvitseeko Etelä-Suomessa rattaisiin lämpöpussia?

Vauvantarvikeviidakossa seikkaillessa ensikertalaisen voi olla vaikea tietää mitkä tarvikkeet ovat oikeasti käytännöllisiä ja mitkä turhakkeita. Siksipä ajattelin kertoa omia kokemuksiani rattaisiin laitettavasta lämpöpussista ja vertailla paria eri merkkiä, sillä pähkäilin itse lämpöpussin ostamista vuosi sitten miettien tekeekö sillä Etelä-Suomen leudoissa talvissa mitään vai onko se vain kivannäköinen koriste rattaisiin.

Meillä ei ole tapana nukuttaa Pikku Myytä ulos päiväunille, mutta jos ollaan uniaikaan jossain liikenteessä, nukahtaa hän usein rattaisiin. Jos tullaan Myyn nukkuessa kotiin, otetaan häneltä vain pipo, hanskat yms. pois sekä avataan haalaria/takkia. Välillä koitettiin siirtää rattaat parvekkeelle sisälle tullessa, mutta yleensä Myy heräsi heti sen jälkeen, kun itkuhälyttimen sai sinne viriteltyä ja oven kiinni, niin siitäkään ei tullut koskaan tapaa. 


Petite Cherien lempöpussi

Vuosi sitten päädyin ostamaan Petite Cherien muhkean lämpöpussin sekä siihen vaihdettavan windfleece-kankaisen "kesäpäällisen". Pussi tuli ahkeraan käyttöön ja osoittautui oikesti järkeväksi ostokseksi. Jos lähdetiin muualle kuin ulkoilemaan eli kauppaan tms. puettiin Myylle yleensä vain toppatakki eikä haalaria, niin sisälle esim. kauppakeskukseen mennessä pussia sai kätevästi avattua ja lisäksi tarvittaessa vaikka takinkin auki tai kokonaan pois. Kunnon pakkasilla vaunulenkeillä käydessä puettiin sitten ihan haalari pussin alle. 

"Kesäpäällistä" kokeiltiin ehkä kerran, jos sitäkään. Saman asian kun ajaa joku viltti. Pussia käyttämällä saa tietysti samalla istuinpehmusteen, sillä pyllyn alle jää kuitenkin vielä se toppapuoli. Meidän oli kuitenkin vähän hankala laittaa rattaiden valjaita kiinni pussin ollessa käytössä, niin päädettiin ottamaan se pois, kun ilmat vähän lämpenivät ja Myy alkoi jo kiipeämään rattaista pois, jos ei pitänyt valjaita kiinni.

Tarvitseeko Etelä-Suomessa rattaisiin lämpöpussia?

Tarvitseeko Etelä-Suomessa rattaisiin lämpöpussia?

Tuon Petite Cherien pussin päällisosan saa vaikka kokonaan pois vetoketjujen avulla, mutta meille se ei ollut mikään kätevin vaihtoehto, sillä pussia sai avattua vain vähän kummastakin reunasta ja käännettyä pääliosaa auki, kun se oli jo kiinni rattaiden turvakaaressa. Tämä ei olisi tietysti mikään ongelma, jos turvakaaren saisi irti tai siirretyä sivuun, kuten kai jossain ratasmalleissa, mutta meillä sitä ei voinut tehdä. Tämä koitui vähän ongelmaksi juuri niissä tilanteissa, kun Myy oli nukahtanut rattaisiin ja tultiin sisälle, eikä pussia saanutkaan sitten kokonaan auki. Lisäksi en tuolloin miettinyt ihan loppuun asti sitä, että jossain vaiheessa lapseni alkaisi käyttää myös oikeita kenkiä ja kuraiset kengät ja vaalenpunainen väri ei ehkä ole se käytännöllisin vaihtoehto... 

Näiden syiden vuoksi päädyinkin tänä syksynä myymään lämpöpussin pois ja ostamaan tilalle toisen. 


Nordlys lämpöpussi

Ja nyt meillä on Nordlys -merkkinen pussi, jonka bongasin tori:sta hyvällä hinnalla jo loppukesästä. Tämä malli on erityisen hyvin taaperoille sopiva, sillä sitä saa lisäosalla pidennettyä muistaakseni jopa 120cm pituiseksi. Meillä tosin riittää hyvin vielä lyhyempikin osa. Pussissa on vetuketju keskellä, joka helpottaa pussin avaamista turvakaarenkin kanssa. Lisäksi se on mahdollista avata päädystä, jolloin kuraiset kengät voisi vaikka jättää pussin ulkopuolelle (ainakin pidemmällä lapselle, en ole ihan varman ylettyisikö 80cm pitkän Myyn jalat ulos pussista...). Nordlysin pussi on ollut nyt jonkin aikaa käytössä ja ollaan oltu siihen todella tyytyväisiä. Pussi toimii meidän tarpeisiin paremmin ja sinne on helppo laittaa lapsi kengätkin jalassa. 

Tarvitseeko Etelä-Suomessa rattaisiin lämpöpussia?

Tarvitseeko Etelä-Suomessa rattaisiin lämpöpussia?

Loppuun vielä vähän plussia ja miinuksia molemmista merkeistä

Petite Cherie:

+ paljon ihania kuoseja moneen makuun

+ samoista kuoseista löytyy myös muita vaunutarvikkeita, jos haluaa kaiken olevan sävy sävyyn
 
+ sopii hyvin vauvoille melko pienen kokonsa vuoksi, jolloin vauva ei huku liian suureen pussiin

+ karvareunuksen saa irroitettua

- vetoketju voi olla turvakaaren kanssa hankala


Nordlys 

+ vetoketju on kätevästi keskellä

+ riittää kokonsa puolesta isommallekin lapselle

+ merkiltä löytyy myös untuva-pussi

+/- värivalikoima suppea, mutta valikoimassa sopivat klassisen tyylikkäät värit

- ehkä ihan pienelle vauvalla liian suuri


Muuta yleistä

Mä oon seurannut hieman eri keskusteluista netissä, että kuinka kukakin lapsensa lämpöpussiin pukee ja osa vanhemmista suosii myös tyyliä, jossa lapselle laitetaan pussiin vain villa/fleece/tms ohut puku päälle sekä huivi ja pipo päähän. Mekin kokeiltiin tuota kerran, mutta tajuttiin heti, ettei voida tehdä niin, sillä Myy halusi jo alle vuoden ikäisenä kaivaa kädet pussista ulkopuolelle. Me ei myöskään saatu edes paketoitua häntä sinne tarpeeksi tiiviisti, ettei pussin suuaukosta olisi tullut kylmää sisälle, vaikka kädet valillä olisivatkin pysyneet sisäpuolella. Mutta ehkä jossain muissa malleista suuaukon saa kiristettyä tarpeeksi kireälle, että lapsen voi pukea kevyemminkin, jos kädet onnistuu pitämään sisäpuolella.

Lämpöpusseja tehdään myös untuvatäytteellä, mutta itse koen ne ehkä vähän liian kuumiksi tänne etelään. Vaikka miksei sellainen kävisi, jos on tapana nukuttaa lapsi ulos ja hänet saa laitettua pussiin tiiviisti, sillä untuvapussiin ei kyllä voi mitään toppahaalaria laittaa alle. 

Mä ostin Petite Cherien pussin Jollyroomista viime vuoden Black Fridayn aikaan. Veikkaisin, että samoja tarjouksia voisi olla luvassa tänäkin vuonna, jos pussin osto kiinnostaa. Mutta HUOM! Jollyroomissa Petitie Cherie -tuotteidin värit saattavat hieman vääristää... Itsekin luulin tuon vaaleanpunaisen pussin olevan hieman toisen sävyinen, kun se onkaan. Jollyroom myy myös Nordlysin pusseja ja itse asiassa nyt kun vilkaisin, on kummassakin merkissä aleja juuri tälläkin hetkellä!


Joten summa summarum, me ollaan koettu lämpöpussi käteväksi, mutta Etelä-Suomessa pärjää varmasti ilmankin, varsinkin jos ei tarvitse pussia nukutuskäyttöön!

Kivaa viikonlopun jatkoa!

Ei kommentteja