Sisällön tarjoaa Blogger.

Milloin vaihtaa vauva vaunuista rattaisiin?

milloin vaihtaa vaunuista rattaisiin
 Meillä on ollut jo jonkin aikaa ongelmana, ettei Pikku Myy oikein viihdy enää vaunuissa. Yleensä ei mene kuin pieni hetki ovesta lähdön jälkeen ennen kuin alkaa kauhea huuto. Ja heti kun pääsee syliin, lakkaa myös huuto. Vaikka ymmärtäähän sen, ei kai se kivaa ole, kun jonnekin mennään, mutta mitään ei näe..

Vaunuista rattaisiin siirrytään yleensä kai siinä puolen vuoden iässä tai sitten kun vauva ei enää niihin mahdu, mutta me päätettiin kokeilla rattaita puoli-istuvassa asennossa jo nyt 4kk ja 1vk iässä. Ja voi että se olikin kivaa! Niin vain loppui itku vauvalta ja hampaiden kiristys äidiltä. Pikku Myy ei toki vielä osaa itse istua (paisi niin, että nojaa eteenpäin käsiinsä), mutta rattaissa asento vaikuttaa ihan hyvältä.
4kk ikäinen vauva rattaisiin

milloin vauva rattaisiin

Me ei varmaan olla ainoita, jotka on vaihtaneet rattaisiin jo näin aikaisin, mutta olen myös lukenut aika paljon keskusteluja siitä, että liian aikaisin istuttaminen (puoli-istuvassakaan asennossa) ei ole hyväksi vauvan selälle. Vaikka ei kai se kovin paljoa eroa esim. sitteristä... Tänään me käytiin neuvolassa ja lääkärillä ja kysyttiinkin asiasta siellä. Ja molemmat oli sitä mieltä, että voidaan hyvin jo siirtyä rattaisiin, kun Pikku Myy on niin jäntevä ja aktiivinen. Myyhän pyöriin jo joka suuntaan, varaa painoa mahallaan suorille käsille ja nousee sylissä makuulta jo itse istumaan.

Vaikka tää asia arkea kovasti helpottaakin, tuli mulle jo heti olo, että nytkö mun vauva jo kasvoi isoksi! Ihan pieneltähän se vielä siellä rattaiden uumenissa näyttää, vaikka onkin jo ihan isojen lasten kärryissä. Apua, voisko tätä vauva-aikaa vähän hidastaa??

Rattaisiin siirtyminen on varmasti todella yksilöllinen juttu eikä kaikki nelikuiset ehkä siihen olekaan vielä valmiita. Itselläni ei olisi asian kanssa ollut vielä mikään kiire ja mielelläni olisin beben vielä jonkin aikaa vaunuissa pitänyt, mutta tää on nyt vaan helpompaa näin. Vaunuista pois siirtymiseen vaikuttaa tietysti myös millaiset rattaat on ja millaiseen kulmaan istuimen saa. Meidän Brio Go:ssa asennon saa hyvin puoli-istuvaksi, mutta harmiksi niitä ei saa kokonaan makuulle (joka on asia, jota en osannut ollenkaan ajatella vaunuja hankittaessa...), mutta hyvin niissä näytti unet maittavan, vaikkei ihan makuulle päässytkään.
4kk vauva rattaisiin

Kuvat on muuten eiliseltä. Tän päivän neuvolareissulla tulikin sitten testattua rattaiden sadesuojaa...

Milloin teillä on siirrytty vaunuista rattaisiin?

4 kommenttia

 1. Meilläkin siirryttiin alle puolivuotiaana, kun neiti väkisin roikkui istuen vaunujen laidassa eikä suostunut makuulle :D

  VastaaPoista
 2. Joo, pakkohan se on vaihtaa, jos toinen meinaa melkein jo itse könytä pois! :D

  VastaaPoista
 3. Meillä käytettiin 3kk ajan molempia. Nukuin pihalla koppaan 8kk ikään, mutta jos tiesin että uni ei tule reissulla (ajoitus suunnilleen) niin laitoin ratasosan kiinni. Talvella saattoi kopassa nukkua 4h, onneksi ne oli näppärästi vaihdella

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi oliskin kätevää, jos onnistuis käyttää tässä vaiheessa molempia. Mä luulen, että meillä tulis vaan aivan kauhee huuto, jos nyt yrittäis vielä vaunuihin pistää makuulle, heh.

   Poista