Sisällön tarjoaa Blogger.

Ravintolasuositus Tukholmaan: Asian Pong

Mä huomasin, että en oikeastaan ole käynyt kovin paljoa Tukholmassa ravintoloissa, sillä useimmiten siellä tulee käytyä vain risteilyillä, jolloin yleensä ahtaa itsensä aamupalalla aivan täyteen eikä päivän aikana pahemmin kerkeä tulla nälkä. Niinpä Tukholmassa tutummiksi ovat tulleet lukuisat ihanat kahvilat, joista on tankattu vain jotain pientä shoppailujen välissä ja lepuutettu hetki jalkoja.

Petran ja mun Tukholman risteilyllä tehtiin kuitenkin vähän toisin. Aamupala tuli syötyä kellosekoilujen takia aika aikaisin eikä laivan ravintolat enää oikein houkutelleet, niin päätettiin käydä syömässä maissa ennen kuin lähdimme takaisin laivaan. Yritettiin tosiaan etsiä sushia, mutta kun sitä ei tuntunut löytyvän ja kello meni vauhdilla eteenpäin, oli mentävä vain jonnekin, että kerettäisiin syömään. Vastaan tuli Asian Pong thaibuffet ja päätettiin mennä sinne, sillä siellä ruokaa ei tarvisi ainakaan odotella pitkään.

Ravintola ei ulkopuolelta näyttänyt kovin kummoiselta ja ajateltiin kyseessä olevan perus "halpisbuffet" ja luettiin vain nopeasti listasta, että tarjolla olisi jotakin myös Petralle, joka ei syö kanaa tai lihaa.

IMG_3120

Ravintola oli kuitenkin sisältä paljon hienompi, kuin odotimme ja tarjolta löytyikin todella hyvät valikoimat salaatteja, lämpimiä thai-ruokia ja jälkkäreitä. Joten ei kun nopeat kuvat ja lappamaan lautaset täyteen herkkuja!

IMG_3114IMG_3116IMG_3115

Ja se ruoka... aah. Se oli tosi hyvää! Mun mielestä maut olivat aivan autenttisia ja olisin helposti voinut kuvitella syöväni samoja ruokia Thaimaassa. Kun buffetista oli kyse, eivät curryt tietenkään olleet kovin tulisia, mutta se sopi mulle oikein hyvin, sillä en itse tykkää kovin tulisesta ruoasta. Makuja kuitenkin löytyi ja pientä potkuakin tuntui. Mun lemppareita olivat isot katkaravut ja panang curry kanalla. Tosin vaihtoehtoja oli niin paljon, etten kaikkea kyllä pystynyt maistamaan. Petra sai myös lautasensa täyteen kasvis- ja mereneläväruokia ja näytti hyvin tyytyväiseltä.

IMG_3117Jälkiruokapuolelta löytyi hedelmiä (tuoreita ja purkista) ja kivana yllätyksenä oli myös litsiä. Pienissä shottilaseissa oli suklaamoussea ja jotain kermajälkkäriä. Lisäksi oli vielä jäätelöä. Jälkkärit eivät olleet mitään gourmeeta, mutta ihan yllättävän hyviä kuitenkin. Jäätelö oli vähän liian kylmää siihen nähden, että meillä ei ollut enää paljoa aikaa jäädä sen sulamista odottelemaan, mutta suklaamousse ja jäätelö on kyllä aina lyömätön yhdistelmä.

IMG_3119

Tässä tunnelmallisessa ravintolassa olisi voinut istuskella vähän kauemminkin, mutta meidän piti heti jälkkäreiden jälkeen lähtä kipittämään takaisin laivaan päin. Ravintola oli kuitenkin mielestäni oikein positiivinen yllätys ja voisin mennä sinne uudestaankin vähän paremmalla ajalla. Buffet maksoi noin 17e, mutta tämä hinta oli sunnuntaille ja viikolla hinta olisi ollut hieman halvempi. Jos buffet ei kiinnosta, voi tietenkin tilata myös listalta, joka voisikin olla hyvä vaihtoehto erityisesti kasvissyöjille.

Ravintolan osoite on Klara Tvärgränd 5 ja se on vähän matkan päässä Kuninkaanlinnan viereisestä sillasta. Ei siis kovin kaukana vanhasta kaupungista. Kotona huomasin netistä, että Pong onkin Aasialaista ruokaa tarjoileva ketju, jolla on paljon ravintoloita ympäri Tukholmaa. Osassa on buffet ja osassa vain listalta tilaus. Ja osassa on myös sushia! Pitääpä ehkä seuraavalla kerralla mennä maistelemaan Pongin sushia.

Lisätietoja Pong ravintoloista löytyy täältä: pongasian.se

Ei kommentteja