Sisällön tarjoaa Blogger.

Myös musta on tullut... lastenvaatehullu!


newbie lastenvaatehullu
Siitähän ei ole kovin kauaa, kun mä vielä ajattelin, että eihän sillä nyt niin väliä ole mitä pienillä vauvoilla on päällä, kun ei ne kerkeä vaatteita edes kovin kauaa käyttää ennen kun ne jää pieniksi. Ihmettelin myös suuresti ihmisiä, jotka eivät ensimmäiselle lapselleen ota äityspakkausta, vaan mielummin rahat. Mikäs vika niissä äitiyspakkauksen vaatteissa on? Ihan hyviä perusvaatteeitahan ne on. Parit kivemmat "edustusvaatteet" riittää vauvalle ja kotona voi käyttää mitä rättejä vaan. Mutta...

Pakko kai se on myöntää, että myös musta on tullut lastenvaatehullu!

Vaikka joskus on tietysti tullut aikaisemmassakin elämässä käveltyä kaupoissa lastenvaatehyllyjen ohi, niin eihän mulla oo ollut hajuaakaan kuinka paljon kaikenlaista ihanaa pienille ihmisille on tarjolla! Oon edelleen sitä mieltä, että varsinkin vauvojen vaatteita kannattaa ostaa paljon käytettynä, mutta pitäähän mun tarjoushaukkana hyödyntää myös alennusmyynnit, jotka taas juhannuksen jälkeen on kuumimmillaan. Saa meidän lapsi-raukka joskus ihan uusiakin vaatteita. Riohan jo jossain vaiheessa kyseli, että eikö me joskus voitais ostaa Myylle jotain ihan kaupasta eikä aina jostain kirpparilta tai muiden vanhoja... hehe.

Ihan en sentään sanan hurjimmassa merkityksessä ole lastenvaatehullu, sillä ostan alestakin vain edullisten merkkien vaatteita, en oo ostanut vaateita mitenkään yltiöpäisen paljoa tai samaa vaatetta kaikkia tarjolla olevia värejä ja kokoja enkä ole alkanut itkemään missään kaupassa, vaikken jotain mieleistä olisi saanutkaan. Mun ehkä lempparimerkki ainakin tällä hetkellä on Kappahlin Newbie ja uusi ihastus on myös Zara Baby. Oon katellu Zarassa vauvan vaatteita muutaman kerran Itiksessä, mutta siellä niitä on niin vähän, etten oo oikein mitään sieltä koskaan löytänyt. Tällä viikolla käytiin kuitenkin kaverin kanssa keskustan isommassa Zarassa ja siellähän oli ihan hurjasti kaikkea ihanaa! Ja tiedättekö mitä... jotenkin ne äitiyspakkauksen retro-potkuhousut ei näytäkään enää ihan niin kivoilta...

zara baby lastenvaatehullu
Nää lähti sieltä Zarasta mukaan. Kattokaa nyt vaikka tuota takkia! Sen voi kääntääkin! En nyt oo ihan varma onko se kaikkein käytännöllisin vaate vauvalle, mutta ei sitä vaan voinut jättää sinne kauppaan, kun niitä oli vaan yksi jäljellä ja hinta oli vain 12,95e. 

Lindex baby sirkusvaatteet
Joku aika sitten menin ihan sekaisin Lindexiin (jossa myös on tosi kivoja vauvojen vaatteita) tulleista sirkusvaatteista. Ostin eka ton haalarin ja bodyn, mutta seuraavana päivänä oli pakko hakea vielä toi toinenkin setti... Nää olikin vissiin ekat täyshintaiset vaatteet, jotka oon Myylle ihan kaupasta ostanut.

Omasta hulluudesta en tosiaan ole vielä kovin huolestunut, sillä kyllähän tuolle pallerolle joutuu joka tapauksessa vaatetta ostamaan, kun se kasvaa koko ajan, enkä mä ollut hankkinut raskausaikana valmiiksi vaatteita koko vauvavuodelle niin kuin jotkut tekee. Oon kuitenkin pohjimmiltani ihan järkevä kuluttaja (vaikka välillä vähän villiinnynkin) enkä ostais pienelle vauvalle esim. kalliimpia vaatteita kuin itse käytän. Toki jos oikein hyvissä rahoissa olisin, ostaisin lapselleni (ja itselleni) vain kotimaisia eettisesti valmistettuja vaatteita, mutta koska niin ei ole, joudun suosimaan kansainvälisiä riistoyhtiöitä. Kierrättämällä yritän kuitenkin kantaan pienen korteni kekoon hillitäkseni maailmaa hukkumasta vaatteisiin.

Tuossa jokin aika sitten kirjoittelin myös pienistä lastenvaatteista luopumisen tuskasta ja oon nyt päätynyt säästämään vaan muutaman spesiaalivaatteen ja laittamaan muut kiertoon. Luopumisen tuskaa helpotti aika paljon myös se, kun tajusin, että ihania uusia pieniä vaatteita tulee koko ajan lisää eikä kaikkia vain voi säilöä. Ja jos joskus niin saatuisi käymään, että tulisi toinenkin lapsi, niin sitten voi hankkia sille uusia vaatteita, mitä en varmaan pistäisi mitenkään pahaksi sittenkään.

lastenvaatehulluus
Mummikin tuo aina välillä Pikku Myylle jotain yllätyksiä. Ja tuon valkoisen pitsimekon osti Rio, kun se kävi alennusmyynneissä!

Lastenvaatteista hullantumista oon selittänyt itselleni myös sillä, että tää voi todennäköisesti olla mun ainut kerta, kun saan tuommoista pikkuprinsessaa pukea, niin saa kai siitä nyt vähän nauttia ja hurmaantua asiasta. Kohta Myykin kuitenkin jo haluaa itse valita vaatteensa ja sitten ostetaankin vain jotain Frozen-vaatteita tai mitä lie mustia niitein koristeluja nahkatakkeja... 

Tiedän, etten ole todellaankaan ainut söpöihin pieniin vaatteisiin hullaantunut, joten kertokaas mitkä on teidän lempparilastenvaatemerkit!


P.S. Jos haluat pysyä reaaliajassa mun mukana niin laita seurantaan Eat Hoop Loven Facebook-sivu sekä Instagram  (eathooplove).

P.P.S.  Kaksplus ja me bloggarit haluamme saada lisätietoa lukijoidemme kiinnostuksen kohteista, jotta osaamme kohdentaa teille osuvampaa mainontaa ja tehdä yhä kiinnostavampaa sisältöä. Täytä kysely täältä. Vastaaminen kestää vain hetken.

6 kommenttia

  1. Vastaukset
    1. Kiitti! Aika söpöläisiä löytöjä on kyllä tullut tehytä... :)

      Poista
  2. Mä oon myös ihastunut Zaraan, just ennen juhannusta kävin keskustassa mutta harmikseni alet ei ollut vielä alkaneet joten matkaan lähti vaan yhdet pökät. Eniten tulee ostettua Kappahlista, H&M:stä ja Lindexistä mutta oon mä vähän ihastunut myös Mini Rodinin ja Gugguun vaatteisiin sekä pariin ruotsalaiseen merkkiin. Mulla on liikaa vauvanvaatteita mutta kun niiden shoppaaminen on vaan niin kivaa, en voi vastustaa <3

    VastaaPoista
  3. Joo, eniten meilläkin on Kappahlia, Lindexiä ja H&M:ää, ne on semmosia kivoja perusvaatteita. Mini Rodinit ei ihan kauheesti iske muhun, vaikka niitäkin on aika monenlaisia, mutta Gugguu on kyllä kiva (tosin ne on vähän isommille, kun meillä käytetään vasta 62cm...). :)

    VastaaPoista
  4. En halua moittia tai syyllistää mutta mä en enää pysty ostamaan vaatteita uusina jos ne on valmustettu jossain Bangladeshissa tai muualla jossa työoloista ei voi olla varma. Tieto lusää tuskaa. Toistaiseksi ei ole onneksi tarvinnut ostaa lapsille mitään vaatteita uusina (vanhempi on kohta 3). Vaikka tarjontaa on isommissa koissa vähemmän niin toisaalta uusia ei tarvitse ostaa niin usein ja meillä ei monikaan vaate ole ehtinyt kulua loppuun. Poika on käyttänyt kokoa 92 jo varmaan vuoden verran. Jotkin vaatteet toki jo isompiakin. Nyt kun vaatekoko vaihtuu harvemmin niin on helpompi ostaa vaikka talvihaalari ensi talveksi jos hyvä sattuu kohdalle. ☺

    VastaaPoista
  5. Kyllä mulla itelläkin omatunto välillä soimaa, kun noista ketjuliikkeistä vaatetta ostelee (oli ne sitten vauvalle tai lapselle)... Ja kuten sanoin, mielelläni käyttäisin eettisemmin valmistettuja vaatteita, jos vain rahatilanne sen sallisi. Onneksi tosiaan lasten vaatteita saa ostettua paljon käytettynä ja kunhan lapsi vähän tästä kasvaa eikä vaatekoot vaihdu ihan näin nopsaan, niin pitää koittaa hankkia vähän eettisempiä vaatteita, jos samoja kerkeää käyttää sitten vähän pidempäänkin.

    VastaaPoista