Sisällön tarjoaa Blogger.

Pienistä vauvan vaatteista luopimisen tuska...


kuinka paljon säästää vauvan vaatteita
Vaikka Pikku Myy vielä melko pieni onkin, on se kasvanut sen verran huimaa vauhtia, että siltä on jäänyt jo aika paljon vaatteita pieniksi! Ja siitä ollaankin päästy uuteen ongelmaan... nimittäin, säilyttääkö vauvan pieniä vaatteita ja kuinka paljon vai laittaako suruttomasti vaan kaikki kiertoon?
Mä oon yleisesti ihminen, joka haluaa päästä aina kaikesta turhasta roinasta eroon (toisin kuin äitini...), mutta nyt mäkin oo alkanut miettimään, että joskos joitain vauvan vaatteita kuitenkin säästäisi. Muutaman pienimmän vaatteen haluan ehdottomasti säästää muistona, kuten sen kaikkein pikkuruisimman bodyn, joka aluksi silti oli aivan liian iso. Ja ehkä pikkuisen toppahaalarin, johon toinen meinasi hukkua, kun tultiin sairaalasta. Ja nimiäismekon nyt tietenkin. Ja, ja, ja... listaahan voisi jatkaa aika helposti eteen päin! Mutta kuinka paljon noita nyt sitten viitsii säästää?
vauvan vaatteiden säästäminen
vauvan pienet vaatteet
vauvan nimiäisvaatteet
Moni varmaan ensimmäisen lapsen saadessaan säästää vaatteita ja tavaroita tuleville sisaruksille, mutta me ei olla kuitenkaan mitään suurperhettä perustamassa. Ja jos nyt joskus niin kävisi, että toinenkin lapsi tulisi (jota itse kovasti epäilen...), niin saahan sitä sitten hommattua uusiakin kamoja. Meillä on myös aika paljon tosi tyttömäisia vaatteita, joille tuskin tulisi käyttöä, jos mahdollinen sisarus olisikin poika.

Mutta toisaalta olisihan sitä hauska laittaa esim. omalle lapselleen päälle jotakin jota itse olisi vauvana käyttänyt. Mun pienistä vaatteita ei harmiksi ole tallella kuin yksi hattu, sillä ollaan muutettu niin kauheen monta kertaa ja jossain vaiheessa kamoja on homehtunut kosteassa varastossa.
vauvan vaatteet
Voi, voi... Kai mä valitsen vaan muutamia ihanimpia ja laitan loput kiertoon. Ja näähän on kuitenkin vasta näitä 50-56cm vaatteita, jotka on jääneet pieniksi (ja kuvissa ei muuten oo läheskään kaikki, nää on vaan niitä ehkä kivoimpia). Jos joka koostakin säästäis vaikka pari vaatetta, niin tuleehan siitäkin jo aika läjä... Ja Rio jos sais tästä päättää, niin se säästäis varmaan kaiken, mutta siltä ei nyt kauheesti kysellä. Tietysti, jos olisi vaikka omakotitalo, jossa tietäis asuvansa loppuelämän, pakkaisin mäkin varmaan vähän reilummin vaatettaa varastoon, mutta nyt mennään näin.

Mites muut? Kuinka paljon ootte säästäneet pieniä vauvan vaatteita? Vai ootteko laittaneet kaikki vaan heti kiertoon? 

15 kommenttia

  1. Minä säästin kaikki! :D tosin ajatuksena juuri sisarukset :) ja toivoisin myös että joskus meilläkin on omakotitalo jossa kaikilla lapsilla omat huoneet ja kun lapset muuttaa pois kotoa haluaisin säilyttää huoneet heidän näköisinään että lapsen lapset saavat sitten tutustua vähän vanhempiensa ajatusmaailmaan teinivuosilta :D ja haluaisin myös säästää jokaiselle lapselle omat äitiyspakkauksetkin vaatteiden osalta täydellisinä ja tietysti lisätä sinne ne juuri sitä lasta varten hankitut lempparit.... taidan olla hamstraaja. :'D todellisuudessa ei varmaan tule olemaam tarpeeksi tilaa vaatteiden säilömiseen ainakaan vähään aikaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo oliskin aivan ihanaa, jos olis paljon tilaa säilyttää ja varsinkin se iso talo! :) Yhden äityspakkauslaatikollisen vaatetta mäkin voisin ehkä säilyttää. Saa vaan nähdä kuinka nopeesti se tulee täyteen ja saa alkaa karsimaan! :D

      Poista
  2. Se on vieläkin vaikeeta luopua/myydä niitä vaatteita jotka jäävät Oliverille pieneksi, Oliver on 1v8kk...
    Jotkut vaatteet on vain sellaisia lemppareita, mutta meillä ei ole ylimääräistä säilytystilaa niin kaikista on vain luovuttava. :( :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi ei, mä kun ajattelin, että luopumisen tuska ehkä helpottais, kun on päässyt näistä ihan pienimmistä vaatteista ohi... :)

      Poista
  3. Mä säästin tytön vaatteet ja annoin sitten kummitytöllemme myöhemmin kaikki parhaimmin säilyneet, muut myyn kirpparilla. Pojan vaatteet myyn kaikki pois. Tytön nukeille annoin jotain söpöimpiä koon 50/56 vaatteita :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se oliskin hyvä, jos olis joku pieni tuttu kelle antaa pieniä vaatteita, mutta meillä ei nyt oo ketään sellasta lähipiirissä. Mutta toi nukenvaateidea onkin kiva! Pitääpä muistaa, kun täällä aletaan olla nukkeleikki-iässä. :)

      Poista
  4. Mä myin suurimman osan pois, haaveena vielä joskus on toinen vauva mutta mä olen sellainen ihminen että sitten täytyy saada hälle uudet sen ajan vaatteet :)
    Muutaman "aarteen" oon jemmanut

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No toi on kyllä totta, että eihän ne tän hetken vaatteet välttämättä näytä enää niin kivalta jonkun ajan päästä...

      Poista
  5. Mä myin suurimman osan pois, haaveena vielä joskus on toinen vauva mutta mä olen sellainen ihminen että sitten täytyy saada hälle uudet sen ajan vaatteet :)
    Muutaman "aarteen" oon jemmanut

    VastaaPoista
  6. Me annettiin kiertoon, tosin meidän vanhempien sisarusten lapsille, joten saadaan luultavasti kaikki takaisin jos ja kun seuraava lapsi tulee! :D Toki nimiäismekot, eka body ym. aarteita säästettiin. Mä bloggaan myös monikulttuurisen perheen arjesta! Tervetuloa kurkkaamaan osoitteeseen http://kaikkeajahyvaa.blogspot.fi/?m=1 :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toi onkin hyvä, jos vaatteet saa kiertoon lähipiiriin, mutta myös tarvittaessa takaisin. :) Pitääpä käydä kattomassa sun blogia! :)

      Poista
  7. Itse kans painiskelen saman asian kanssa. Eilen just keräsin iiison pussillisen vauvan 56-62 kokosia pieniä vaatteita säilöön. Vai eikö sittenkään, pitäiskö laittaa sittenkin kiertoon? Ehkä pidän niitä nyt hetken säilössä ja sitten kun alkaa tässä kuukausien kuluessa olla jo liian monta pussillista säilössä niin teen niille jotain ☺️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä päätin nyt vaan säästää ihan muutamia ja laittaa loput kiertoon. Ja tuntuu, että kun kierrättämisen aloittaa, tulee siitä koko ajan helpompaa (kun vaatetta tulee myös koko ajan lisää...). :)

      Poista
  8. Minä säästin lähes kaikki kun esikoinen kasvoi. Luulin silloin parikymppisenä, että toinen muksu tulee pian perään. Elämä muutteli suuntaa ja viskoi sinne tänne, vauvanvaatteet ja tarvikkeet kulki mukana muutosta muuttoon ja paikkakunnalta toiselle. Ja kun sain tuomion yli kolmikymppisenä, että pahan endometrioosin takia ei toista tulisi ilman leikkausta, niin en raaskinu muistoistani ja vauvanvaatteista luopuakaan. Mutta elämä yllätti sitten täysin, ja tulinkin raskaaksi ilman mitään leikkauksia täysin yllärinä kun 40 oli tulossa mittariin! No vauvanvaatteet tulivatkin käyttöön lähes 20 vuoden jälkeen uudestaan! ��

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aika ihanaa, että vaatteet on kulkeneet mukana noin kauan ja päässeet nyt käyttöön. :) Ja onnea vauvasta, joka päättikin tulla maailmaan!

      Poista