Sisällön tarjoaa Blogger.

Toinen päivä Lvivissä


Toinen päivä Lvivissä Ukraina International Airlinesin järjestämällä tutustumismatkalla alkoi ihanalla aamupalalla loistavassa Hotel Leopoliksessa, josta kirjoitinkin jo täällä. Ja ensimmäisestä Lvivin päivästä voi lukea täältä.


Nautinnollisen aamuhetken jälkeen lähdettiin reippaana tutustumaan Lvivin  hotellitarjontaan. Suurin osa matkaseuralaisistani oli matkanjärjestäjiä, joten hotelleihin tutustuminen kuului tietenkin ohjelmaan. Ja sopihan se mullekin, sillä oli tosi hauska päästä kurkkimaan toinen toistaan hienompien hotellien huoneisiin. Me käytiin yhteensä kahdeksassa hotellissa ja vaikka mielenkiintoista olikin, niin kyllä tuon kierroksen jälkeen jo vähän väsytti ja huoneet vaan vilisi silmissä. Jos tietä kiinnostaa, mä voisin tehdä vielä noista hotelleistakin oman postauksen?

SAMSUNG CSC

Hotellikierroksen jälkeen päästiin syömään ravintola Kentavriin aivan Lvivn vanhaan keskustaan. Tälle reissulle tuttuun tapaan täälläkin oli laitettu parasta pöytään ja tarjolla oli jo sisään astuessa vaikka minkälaisia alkupaloja. Tarjolla oli mm. tuttua rasvaherkku saloa, jota en vieläkään uskaltautunut maistamaan, leipää ja tosi hyvää sillisalaattia söpöissä lapipurkeissa. Juomaksi oli jännää kuivatuista hedelmistä tehtyä mehua, joka maistui aivan sisu-pastilleilta. Pääruoaksi tuotiin perunapannukakkuja, erilaisia täytettyjä pelmeenejä ja joitain toisiakin täytettyjä pannukakkuja. Ja näiden kanssa tietysti smetanaa. Kaikki oli tosi hyvää, mutta harmikseen taas ruokaa oli vähän liikaa. Syötiin aluksi tarjolla olevia ruokia hyvällä ruokahalulla, kunnes myöhemmin pöytään tuotiinkin vielä lisää ruokaa, jota oli tietenkin vielä maistettava...

Ukrainalaista ruokaa

salo



SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

Lounaan jälkeen lähdettiin vielä kaupunkikierrokselle. Ilma oli kiva, kaupungilla paljon iloisia ihmisiä ja tunnelma muutenkin hyvä. Käytiin ensin Lvivin Oopperatalossa, joka olikin tosi upea sisältä. Päästiin kurkistamaan jopa esityssaliin sisälle, kun siellä oli valmistelut illan ensi-iltaa varten menossa. Meidän opas kysyi, jos valoja voisi pitää hetken aikaa päällä, että me saataisiin otettua kuvia, mutta siitä taisi syntyä joku riita ja lähdettiinkin aika nopsaan kiukkuisten oopperan työntekijöiden jaloista pois. Ihan ymmärrettävää kyllä, sillä onhan se nyt raivostuttavaa, jos toiset yrittää tehdä siellä hommia ja joku turistiryhmä tulee kesken kaiken pällistelemään ja ottamaan kuvia.

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

Lvivin Oopperatalo

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSCPiti käydä yks kässärikin vääntämässä Ooperalla...

Opas meni kierroksen aika nopeeta vauhtia eikä me välillä meinattu melkein pysyä perässä. Aina puolella korvalla kuitenkin kerkes kuunnella sen tarinoita, kun samalla räpsi kuvia. Mulla sopivasti loppui kamerasta akkukin oopperalla, niin loppukierros menikin puhelimen voimalla. Käytiin jossain kirkossa, jonka nimeä en todellakaan enää muista, kierreltiin vanhaa kaupunkia ja rynnättiin pienten markkoiden läpi.

SAMSUNG CSCKirkko

IMG_3508Tästäkin herrasta ja sen yläpuolella ikkunasta roikkuvasta miehestä oli joku tarina, mutta mä kerkesin sen jo unohtaa... apua!

IMG_3514Toinen kirkko, jonne ei saanut mennä sisälle, koska ei ollut aikaa.

IMG_3515

IMG_3516Kirjamarkkinat

IMG_3518Tää taisi olla Lvivin ensimmäisiä ratikoita, joka nyt toimi kahvilana.

IMG_3521Kivannäköinen ruokakuja, josta tuli hyvät tuoksut.

IMG_3522

IMG_3524

IMG_3526

IMG_3532

IMG_3535

Että semmoinen kaupunkikierros! Pahoittelen, että olen näin huono bloggaaja, eikä kauheesti tosiaan mitään faktatietoa ole nyt kerrottavana, mutta piti tosiaan valita ottaako kuvia vai kirjoittaako muistiinpanoja, kun molempiin ei meidän reippaan oppaan seurassa ollut aikaa. Mutta kuvista ainakin saatte vähän fiilistä millainen kaupunki Lviv oikein on.

Hektisen kaupunkikierroksen jälkeen käytiin vielä kahvilla samassa ravintolassa, jossa syötiin lounastakin ja loppu ilta meillä olikin vapaa-aikaa. Mä käytin sen markkinoilla käyden ja tuliaisia ostaen. Sitten istuin hetken muiden kanssa hotellin terassilla ja kävin illan päätteeksi vielä spa-osastolla porealtaassa ja saunassa. Sitten olikin jo aika pakata kamat ja kömpiä viimeisiksi hetkiksi ihanaan sänkyyn ennen seuraavan aamun varhaista herätystä ja matkaa kohti Kiovaa.

IMG_3538Teetä ja juustokakkuja

IMG_3541

IMG_3546Tää oli ainut merkki idän kriisistä, jonka lännen puolella näin. Teltassa kerättiin lahjoituksia Ukrainan armeijalle.

Mä todella yllätyin positiivisesti Lvivistä! Tykkäsin paljon sen idän ja lännen yhdistävästä tunnelmasta, vieraanvaraisista ja ystävällisistä ihmisistä, herkullisesta ruoasta ja kivasta, lähes kesäisestä ilmasta. Yllätyin myös siitä, kuinka hyvää englantia kaikki tapaamamme oppaat, tarjoilijat ja hotellien henkilökunta puhuivat. Lvivissä kivaa on myös se, ettei turisteja ole liian paljoa ja esimerkiksi markkinoilla mitään ei tyrkytetä. Bonuksena on tietysti myös Ukrainan edullinen hintataso. Lännen puolella oli todella turvallista matkustaa eikä idän kriisi tosiaan näkynyt lähes millään lailla.

Sellainen on siis Lviv! Mitäs tykkäätte? Mä ainakin viihdyin tosi hyvin ja mielellään menisin vaikka uudestaankin vähän paremmalla ajalla. Ja kiinnostaako teitä postaus Lvivin hotellitarjonnasta?



P.S. Jos et muuten vielä seuraa Eat Hoop Lovea Facebookissa, sen voi tehdä täällä. Tai jos haluat nähdä vähän ajankohtaisempia kuvia siitä missä milloinkin mennään, löydyn Instagramista nimellä eathooplove.

*Postaus toteutettu yhteistyössä Ukraine International Airlinesin kanssa





Ei kommentteja