Sisällön tarjoaa Blogger.

Hotelliarvostelu Ukrainasta: Hotel Leopolis *****


Lvivissä me oltiin yötä Hotel Leopoliksessa, joka sijaitsi hyvällä paikalla keskustassa. Leopolis on luokiteltu viiden tähden hotelliksi ja puitteet ja palvelut olivat kyllä sen tasoisiakin.


Ensivaikutelma

Saavuttuamme Leopolisin ovelle, huomattiin, että oven yläpuolella liehui muutaman muun lipun vierellä myös Suomen lippu (ei valitettavasti näy kuvassa). Mietittiin, että meitäkö varten sinne oli semmoinen laitettu, mutta saatiinkin kuulla, että hotelli on osittain suomalaisomistuksessa. Vau!

Heti astuttuamme sisälle, meille näytettiin pikainen kierros hotellissa. Idyllinen boutique hotelli hurmasi mut heti, enkä voinutkaan muuta kun huokailla, kun kierrettiin eri paikkoja. Kauniita oleskeluhuoneita, viihtyisä sisäpiha, tunnelmallinen kellarikerros...

Huone

Mun huone oli Standard Room ja täytyy myöntää, että kun ensimmäisen kerran avasin huoneen oven, levisi kasvoilleni aika suuri hymy! Huoneessa ensimmäiseksi katse kiinnittyi upeisiin kattoikkunoihin, joista valo tulvi sisälle ja samalla näki palan sinistä taivasta. Huoneen pehmeä väritys miellytti mun silmää ja vaikka se oli romanttinen, ei se ollut ollenkaan liian lälly.

Sänky oli ihan valtava ja peitto muhkea. Aamulla kun herätyskello soi, piti oikein ryömiä pitkä matka sitä sammuttamaan, kun olin ajautunut sängyn toiseen päähän. Tyynyt olivat myös muhkeita ja niitä oli tarpeeksi. Nukuin pari yötä tuolla todella hyvin. Harmi vaan, että aikaa nukkumiseen ei ollut liian paljoa... Tuossa sängyssä olisi viihtynyt nimittäin pidempäänkin.

SAM_0282

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSCSAMSUNG CSCMiten söpö yksityiskohta!

Kylpyhuoneen marmori ja koristeellinen peili loivat lähes kuninkaallisen tunnelman. Kylpyhuoneesta löytyi kaikki tarvittavat tuotteet ja vähän ylimääräistäkin. Ammetta ei valitettavasti kuitenkaan ollut. Ainoa huoneen huono puoli tuli vastaan ensimmäisenä iltana, kun menin suihkuun. Suihkun vesi ei nimittäin tullut kuin pienenä liruna. Siinä hetken mietittyäni, että pitäiskö mennä tästä nyt valittamaan ja joutuisinkohan sitten vaihtamaan huonetta, suihku kuitenkin alkoi toimia sen verran kovemmalla voimalla, että peseytyminen onnistui ja väsyneenä päätin asian sitten vain olla. Ja seuraavana iltana kävinkin suihkussa spa-osastolla.

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

Huoneesta löytyi kaikkea tarpeellista, kuten kenkien kiillotustarvikkeita ja kenkälusikka.

Aamiainen

Ensimmäisen yön jälkeen herättyäni lähdin mielenkiinnolla kohti Leopolisin aamiaishuonetta. Kuten olette saaneet jo kuulla, tässä reissussa ei nälkää tarvinnut nähdä, eikä mulla tuonakaan aamuna mitään hillitön nälkä ollut, mutta kyllähän sitä nyt aina aamulla jotain pitää syödä. Aamiaishuone oli ihanan valoisa ja juuri sellainen, jossa mielellään voisi viettää pidemmänkin ajan teetä hörppien ja lehteä lukien tai seuralaisen kanssa jutellen. Tarjolla oli melko perinteisiä aamupalaruokia kuten leipiä, croisantteja, jogurtteja, hedelmiä jne. Valikoima ei ollut kovin suuri, mutta siihen oli valikoituneet jotenkin juuri ne oikeat tuotteet ja itse olin oikestaan iloinenkin, ettei vastassa ollut niin valtaisaa valikoimaa kuin edellisenä aamuna Mirotel Resort & Spassa.

Kahvia ja teetä sai tilata henkilökunnalta ja pian mäkin sain oman kannulliseni ihanaa vihreää teetä. Parasta aamupalalla oli mun mielestä tuoreet croisantit ja raikkaat smoothiet, joita oli erilaisia tarjolla. Mä join mansikkaa ja minttua sisältävän smoothien eikä se yllättävää kyllä ollut edes liian makea, niin kuin monessa paikassa on. Aamupalalla tuntui olevan kaikki kohdallaan eikä ehkä parempaa aamun aloitusta voisi toivokaan. Tosin mä oon aika helppo tapaus, kun mut saa super onnelliseksi jo croisanteilla ja vihreellä teellä. Siihen kun lisää näin idyllisen paikan nauttia niitä, niin ei voi kyllä mennä pieleen!

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

smoothies

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

Toisena, eli viimeisenä aamuna me lähdettiin lentokentälle niin aikaisin, ettei päästy syömään enää aamupalaa, mutta meille oli jätetty take away-eväskassit. Kassissa oli kolmioleipä, croisantti, jogurtti, jättimäinen omena ja vettä.

Palvelut

Hotellista löytyi ravintolan lisäksi lukuisia mukavia paikkoja istuskeluun ja ajan viettoon kuten lobby bar, kirjasto (jossa ei kylläkään ollut kirjoja ja mä olisin sanonut sitä takkahuoneeksi), mukava sisäpiha, kesäterassi sekä sikarihuone. Sikarihuone, joka sijaitsi kellarikerroksessa, oli juuri sellainen tunnelmallinen miesluola, mitä yleensä leffoissa näkee. Tiiliseinäisestä kellarista löytyi myös pieni kuntosali. Salin yhteydessä oli myös pieni spa osasto, josta löytyi poreallas ja Suomalainen sauna! Viimeisenä iltana kävin jopa nopeasti testaamassa saunaosastoa. Porealtaassa ei mun mielestä ollut ihan tarpeeksi lämmintä vettä, mutta sauna yllättäen oli ihan kunnolla kuuma.

0033_8518bd1f08

Kirjasto (kuva täältä)

SAMSUNG CSC

Ravintola Le Brasserie

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

Kellarikerroksen sikarihuone

0101_0cb2f141e2

Kellarin sali (Kuva täältä)

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

0058_875659b52d

Ulkona oli kiva kesäterassi, jossa hetki istuskeltiinkin viimeisenä iltana. (kuva täältä)

Huoneeni ikkunasta huomasin, että hotellilla oli myös kattoterassi! En kuitenkaan muistanut ikinä käydä sitä katsomassa. Näin kuitenkin ikkunasta, että sinne valmisteltiin illallispöytää. Voiko romanttisempaa ollakaan, kun syödä illallista tollasessa paikassa!

02_504f63a581

Huh, huh... Kyllä kelpais mullekin illallinen tuolla. (Kuva täältä)

Hotel Leopolis huokui historian havinaa sekä luksusta, mutta jollainlailla se oli myös kovin kotoisa. Tykkään, kun hotelli ei ole aivan valtava ja siinä on omaa persoonallisuutta. Sijainti Leopoliksella on aivan loistava Lvivin vanhan kaupungin sydämessä, mutta ainakin oma huoneeni oli aivan hiljainen, eikä kadun yöelämästä kuulunut pihaustakaan (tai sitten vaan nukuin niin sikeästi jättipeittoni alla...). Hotelli sopisi erityisen hyvin kahdenkeskiselle romanttiselle lomalle. Lapsiperheille paikka on ehkä vähän liian fiini.

Lisätietoa hotellista löytyy täältä: www.leopolishotel.com

Hotel Leopolis oli itseasissa ehkä ihanin hotelli, missä olen koskaan yöpynyt. Kiitos tästä nautinnosta!



P.S. Jos et muuten vielä seuraa Eat Hoop Lovea Facebookissa, sen voi tehdä täällä. Tai jos haluat nähdä vähän ajankohtaisempia kuvia siitä missä milloinkin mennään, löydyn Instagramista nimellä eathooplove.



*Postaus toteutettu yhteistyössä Ukraine International Airlinesin kanssa

2 kommenttia

  1. Uutuus, puhtaus ja tarkkaan mietityt yksityiskohdat! Siinä tärkeimmät mitä mieleen tulee tästä paikasta. Ihanasti aseteltu aamiaiselle hedelmiä ja voi vitsi miten pidän tuon huoneen sisustuksesta :)

    VastaaPoista
  2. Joo, siinäpä se! :) On jo ikävä tota paikkaa, huonetta ja aamiaista...

    VastaaPoista