Sisällön tarjoaa Blogger.

Terveelliset pinaattiletut (G, M)

Täällä mun blogissa on tainnut olla jo ihan luvattoman paljon näitä lettujuttuja, mutta pakko vielä jakaa tää yks teidän kanssa! Mun kaikkien aikojen suosituin postaus on muuten myös lettujuttu Fastin Proteine Pancake Mixistä. Hmm... mitähän sekin kertoo blogista.. pitäiskö mun vaihtaa tää lettublogigsi?

No, joka tapauksessa, mä tykkään kaikenlaisista letuista ja pannukakuista eikä pinaattiletutkaan oo poikkeus. Söin nuorempana tosi paljon eineksiä ja pinaattiletut on niistä ainoita, joita joskus vieläkin kaipaan. Jostain syystä en oo kuitenkaan itse koskaan tehnyt pinaattitettuja, koska lettuhetket on sen verran spesiaaleja, että silloin niitä haluaa vaan syödä hillolla ja kermavaahdolla.

Ostan usein Lidlistä pakattua loimulohta ja siinä niiden mainoslehtisessä se lohi on aina kuvattu pinaattilettujen päälle. Ja siitä se ajatus sitten lähti... Mäkin haluun pinaattilettuja! Yritin kuitenkin miettiä, että saisko niitä tehtyä vähän terveellisemmin. Ja *heureka* mä keksin tehdä pinaattibanaanilettuja!

Reseptiin tuli perinteiset: banaani, kaksi kananmunaa, pari ruokalusikallista (gluteenittomia)kaurahiutaleita ja sitten sitä pinaattia. Kaneli ja kaardemumma kannattaa näistä jättää pois ja laittaa tilalle vähän suolaa. Multa on riisiproteiini loppunut (enkä oikein osaa päättää ostaisinko sitä lisää), mutta se sopis hyvin kans sekaan, tai miksei joku muukin protskujauhe.

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

Mulla oli pakastepinaattia, kun tossa meidän lähikaupassa ei ollut tuoretta. Mutta tuore kävisi varmaan vielä paremmin. En nyt tullut sen tarkemmin mitanneeksi, että kuinka paljon pinaattia tuli, mutta tommonen kupissa näkyvä määrä. Pakastepinaatti pitää siis ensin sulattaa vaikka mikrossa ja jos se on kovin vetistä, kannattaa kaurahiutaleita tai protsujauhetta ehkä vähän lisätä. Tuoreen kanssa taas voi ehkä lisätä vähän jotain nestettä (vesi/maito/kasvimaito), jos taikina tuntuu liian paksulta.

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

Kaikki blenderillä sekaisin ja sitten vaan paistelemaan! Nää pysy ihan hyvin kasassa, mutta vähän vaikeempi oli kääntää, kun pelkät banaaniletut. Ehkä tässä olis auttanut, jos olis laittanut vähän enemmän kaurahiutaleita... Paistamiseen käytin kookosöljyä, mutta voikin olis varman ollut tosi hyvä.

SAMSUNG CSC

Tästä muuten näkyy samalla kuinka huono tommonen paistinpannu, josta munan voi vaikka puhaltaa pois, on! Meillä on ainakin ihan kärvähtänyt toi pohja eikä sitä oikein pyyhkäisemällä putsata...

pinaattibanaaniletut

Niin ja se maku. Musta tää oli oikein onnistunut kokeilu, vaikka ei nää todellakaan miltään Saarioisten pinaattiletuilta maistu (joka on kyllä ihan hyvä asia).  Söin lettujen kanssa myös sitä loimulohta, joka oli tosi hyvä kombo! En tiedä tykkääkö kaikki, mutta musta tommonen makean ja suolaisen yhdistelmä on just hyvä. Ja kuuman ja kylmän. Myös raejuusto vois sopii näihin. Näitä tuli muuten tolla ohjeella ihan kunnon satsi ja nälkä lähti hyvin.

Miltä kuulostaa? Onko liian outoa vai kokeilisitko ite? Tai onko jollain muita hyviä terveellisempiä pinaattilettuohjeita?

2 kommenttia

  1. Oi, näyttää hyviltä. Mä en oo myöskään syönyt muita eineksiä enää moneen vuoteen, mutta pinaattilettuihin tulee välillä himo ja vanhan eineslapsen äänellä on sanottava, että mun mielestä kaupan pinaattiletut on parempia kuin omatekemät! :D Niinpä ostan niitä silloin tällöin ihan hyvällä omallatunnolla. Ei ne varmaan ihan pahimmasta päästä eineksiä ole.

    VastaaPoista
  2. Musta pinaattiletut oli parhaita koulussa! Eli niitä samoja eineslettuja kuitenkin. Piti alkaa oikein miettimään, että oonkohan mä ees koskaan syönyt oikeita itsetehtyjä pinaattilettuja... ehkä en. Mutta joo, ei ne einesletutkaan ehkä mitään kamalaa tee toisinaan syötynä. :)

    VastaaPoista