Sisällön tarjoaa Blogger.

Jos viikko alkaa pannarilla, ei siitä voi tulla huono!

Jerina taas täältä lettu- ja pannukakkublogista moi! En suinkaan oo vielä kyllästynyt banaanilettuihin, mutta eilen mun teki mieli tehdä sunnuntain kunniaksi jotakin vähän kokeellisempaa. Niinpä iltapalaksi valmistui banaanipannukakku uunissa. Mitään superkokellista tää ei kuitenkaan ollut, kun ainekset olivat aivan samat kuin pannulla paistaessakin, hehe.

Meidän uuni on tuommoinen kapeampi versio ja peltikin on siis puolet normaalia pienempi. Eli pientä pellillistä varten laitoin blenderiin 2 banaania, 4 kananmunaa, 1dl kaurahiutaleita, 1 rkl kookosöljyä, 1/2 rkl kaardemummaa ja 1 rkl kanelia. Jos haluaa tehdä isomman pellillisen, niin sitten vaan tuplaa määrät. Mietin, että vois joskus tehdä myös tällä ohjeella semmoseen lasagne-vuokaan, niin tulis vähän paksumpaa. Ennen uuniin laittamista heitin vielä pensasmustikoita taikinan sekaan. Uuni oli 200 astetta ja pannukakku siellä noin 20min.

pannari

Uunista tullut pannukakku tuoksui niin ihanalta, että Riokin kysyi kotiin tulessa, että oonko mä leiponut jotain hyvää. Se ei oikein välitä banaaniletuista ja taisikin olla pettynyt, kun tarjolla ei ollutkaan mitään oikeata herkkua. Mulle maistui kuitenkin oikein hyvin ja laitoin palojen päälle vielä vähän mustikoita lisää. Pannukakku maistui tietysti aika samalta kuin letutkin, mutta ehkä hitusen terveellisemmältä. Jos kaipaa rapsakoita reunoja, kannattaa suosia lettuja. Ja jos taas haluaa vähentää paistamiseen käytetyn rasvan määrän, niin sitten vaan pannukakku uuniin (taikinaankaan ei ole välttämätöntä lisätä sitä kookosöljyä).

Pannukakussa on se loistava puoli, että sitä tuli sen verran paljon, että puolet jäi vielä aamuksikin! Ja mikä olikaan ihanampaa, kuin maanataiaamulla heittää vaan palat mikroon hetkeksi ja tarjolla oli herkullinen ja terveellinen aamupala ilman mitään vaivaa. Banaanipannukakku vois olla myös loistava eväsvaihtoehto, kun mulla ainakin on välillä vaikeuksia keksiä terveellisiä mukaan otettavia välipaloja. Pannari maistuu hyvin myös kylmänä.

Joten tällaisilla pannukakun huuruisilla ilon hetkillä alkoi mun viikko! Sitten jaksoinkin reippaana lähteä käymään Indonesian suurlähetystössä viisumin hankintahommissa, kun olin vihdoin saanut uuden passinkin Ärrältä. Tuntuu ihan haikeelta luopua siitä vanhasta passista, kun sinne jää kaikki muistot, leimat ja viisumit reissuilta... voih. Mutta nyt ei muuta, kun uutta täyttämään!

Mulle kävi muuten perjantaina niin, että ajattelin laskea, että montakos päivää tässä nyt vielä olikaan reissuun lähtöön. Veikkasin jotain kolmeakymmentä ja mietin, että siinähän olis hyvä pyöreä aika olla vielä esim. herkkulakossa. Ja joo, niitä päiviä olikin enää 23! Ja nyt siis vielä vähemmän. Mihinköhän se yks viikko katosi välistä?? Tässähän pitää alkaa kohta jo tosissaan valmistautumaan ja miettimään esim. mitä pakkaa mukaan! Ja sata muutakin asiaa on vielä tekemättä... Eihän tässä oikeesti mikään kiire vielä ole, mutta osa matkustamisen viehätystä on mun mielestä se ennakkoon fiilistely ja mua huolestuttaa, etten kerkee tekeen sitä tarpeeks paljoa, ennen kuin huomaan jo istuvani lentokoneessa. Joo, onpahan taas ongelmat...

Kivaa viikon alkua! Syökää pannaria, se on hyvää!

Ei kommentteja