Sisällön tarjoaa Blogger.

Kiovan kaupunkikierros



Ukraine International Airlinesin järjestämä tutustumismatka Ukrainaan päättyi Truskavetsin ja Lvivin jälkeen pikaiseen kaupunkikierrokseen Kiovassa. Niinpä viimeisenä aamuna Lvivissä oli jätettävä Leopoldin ihana sänky taakse ja nousta ylös jo aamuvarhaisella.
Napattiin hotellin tarjoamat aamupalapussit mukaan ja suunnattiin kohti lentokenttää. Ja jo klo 7.00 meidän lento lähti kohti Kiovaa. Tunnin lento meni nopeasti nukkuessa.

Ja niinpä oltiin sitten valmiina jo puoli yhdeksän maissa hyppäämään minibussiin ja tutustumaan pikaisesti Kiovaan. Mullehan se olikin jo aika tuttu kaupunki, kun olin siellä vuonna 2008 pari kuukautta opiskelemassa Ukrainan Valtiollisessa Sirkuskoulussa. Siitä olen kirjoittanut jutunkin täällä. Oli kiva päästä näkemään kaupunki uudestaan seitsemän vuoden jälkeen.

Ajettiin bussilla muutamille nähtävyyksille ja kirkoille. Kaikkialle ei ollut aikaa pysähtyä ja esim. Itsenäisyydenaukio ja Khreschatik-pääkatu nähtiin vain bussin ikkunasta. Tässä tulee vähän kuvasarjaa siitä, mitä kerettiin näkemään.

SAMSUNG CSCMuistomerkki Kiovan perustajista ja taustalla Äiti synnyinmaa

SAMSUNG CSC

Kiova

SAMSUNG CSC

Pyhän Mikaelin kirkko

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

Mun oli pakko käydä tekemässä kässäri tuolla kirkon pihalla, kun mulla on kuva samasta paikasta seitsemän vuoden takaa!

kiovaEnsimmäinen kuva on vuodelta 2008 ja toinen vuodelta 2015.

Mulla oli muuten noi samat housutkin mukana tällä Ukrainan reissulla, kun ensimmäisessä kuvassa on! Olis pitänyt laittaa ne jalkaan...

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSCPatsas, jonka herran takissa olevaa torakkaa silittämällä ja naisen nenää puristamalla sai toivoa jotakin. Kuvassa myös iloinen paikallisoppaamme.

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

IMG_3565

SAMSUNG CSCYlhäältä kirkon pihalta oli aika mahtavat näkymät

SAMSUNG CSCPyhän Sofian kirkko

SAMSUNG CSC

Aina kun mä näen jossain karusellin, on siitä otettava kuva...

SAMSUNG CSCKultainen portti

IMG_3574

Kultaisen portin vierustalta löytyi toinenkin paikka, missä sai toivoa. Kissan korvaan piti kuiskata toivomus ja sitten silittää häntää, niin sitten se toteutuisi.

SAM_0655

Meidän Kiovan kierros oli aika kirkkopainotteinen ja näistä kuvista voi saada kuvan, ettei siellä paljon muuta oliskaan, mutta se ei todellekaan oo totta. Kiova on tosi kiva kaupunki ja sieltä löytyy paljon erilaista tekemistä. Kulttuuritarjonta on laajaa ja mm. balettia ja sirkusta pääsee katsomaan pikkurahalla. Puistoja on paljon, joissa myös paikalliset tykkäävät hengata ja viettää aikaa. Myös shoppailumahdollisuudet ovat loistavat ja hyviä ravintoloita löytyy paljon. Hintataso on suomalaisille muun Ukrainan tapaan edullinen.

Viimeisen kirkon jälkeen oli aika istua bussiin, joka vei meidät takaisin lentokentälle. Tällä kierroksella ei ajettu mun entisten asuinhoodien ja sirkuskoulun alueella, mutta oli silti hauska nähdä tuttuja paikkoja. Meillä ei ollut aikaa syödä edes lounasta Kiovassa, mutta kuten reissun luonteeseen kuului, nälässä ei todellakaan tarvinnut olla, vaan saatiin bussissa vielä patongit, jotka maistuivat ihan uskomattoman hyviltä. Puolen päivän aikaan, maha täynnä patonkia, oltiinkin sitten lentokentällä valmiina palaamaan kotiin.

Koko Ukrainan matka oli todella hauska ja mielenkiintoinen. Tää oli myös todellinen ruokamatka, sillä syötiin joka välissä paljon kaikenlaisia herkkuja. Ja siitähän tää suursyömäri tykkää! Suurkiitokset tästä matkasta Ukraine International Airlinesille ja erityisesti matkanjohtajallemme Mika Kortelaiselle! Ja kiitos vielä Maarit, Riitta, Tullevi, Beata, Eero, Risto, Kari, Petri, ja Sami matkaseurasta! Oli hauskaa olla matkassa teidän kanssa!

LvivTässä vielä meidän koko joukko yhteiskuvassa Truskavetsin pormestarin, oppaan, tulkin ja kuvaajan kanssa. (Kiitti kuvasta Sami!)

Jos muut Ukraina jutut ovat menneet ohi löytyvät ne täältä:

Viikonlopuksi Ukrainaan

Almost@Home business lounge

Ukraine International Airlines: businessluokka

Suloinen terveyskaupunki Truskavets

Hotelliarvostelu Ukrainasta: Mirotel Resort & Spa *****

Ensimmäinen päivä Lvivissä

Hotelliarvostelu Ukrainasta: Hotel Leopold *****

Toinen päivä Lvivissä



P.S. Jos et muuten vielä seuraa Eat Hoop Lovea Facebookissa, sen voi tehdä täällä. Tai jos haluat nähdä vähän ajankohtaisempia kuvia siitä missä milloinkin mennään, löydyn Instagramista nimellä eathooplove.

*Postaus toteutettu yhteistyössä Ukraine International Airlinesin kanssa

2 kommenttia

  1. Onpas ollut mielenkiintoista lukea reisssujuttua Ukrainasta joka on itselleni täysin vieras kohde!
    Jos tämä haaste ei ole vielä kohdannut sua niin tässä olis: http://www.rantapallo.fi/postcards/liebster-award/ :)

    VastaaPoista
  2. Kiva, jos jutut on olleet mielenkiintoisia. :) Ukraina on kyllä tutustumisen arvoinen maa! Ja kiitos haasteesta, pitääpä alkaa väsäämään...

    VastaaPoista