Tuorepuuro on aivan uskomattoman helppo ja nopea aamupala, sillä kun illalla vaan jaksaa heittää ainekset kuppiin, ei aamulla tarvitse kuin kahvi tai tee keittää ja saa istua pöytään. Ja helppous onkin se taikasana, jota ainakin tämä äiti arvostaa.
Tuorepuuroonhan voi laittaa monenlaisia aineksia ja sen voi tehdä esim. maitoon, jogurttiin tai vaikka veteen, mutta mun puuroon tuli nyt tälläiset ainekset:
* (gluteenittomia) kaurahiutaleita
*chiansiemeniä
*Fibrex-sokerijuurikashiutaleita
*auringonkukansiemeniä
*kanelia
*kaardemummaa
*mantelimaitoa
Kuivia aineita laitetaan oman maun mukaan kuppiin, mantelimaitoa päälle niin että kaikki peittyy ja yöksi (tai ainakin muutamaksi tunniksi) jääkaappiin. Aamulla heitin vielä mustikoita ja mansikoita päälle. Jos käyttää pakastemarjoja, voi nekin lisätä jo illalla, niin ne kerkeävät sopivasti sulaa aamuksi. Siementen ja Fibrexin vuoksi tässä puurossa on runsaasti kuitua, joka on hyväksi vatsan toiminnalle ja pitää pitkään kylläisenä.
Puuron aineksia voi vaihdella ja käyttää mitä vain kaapista löytyviä hiutaleita, siemeniä, pähkinöitä, kuivattuja hedelmiä, mausteita jne. Ja päälle mieleisiään marjoja tai hedelmiä. Seuvaavaksi voisin itse ainakin koittaa omenaa ja kanelia.
Tää oli sen verran hyvä setti, että oon syönyt tätä nyt jo kahtena aamuna peräkkäin. Edes puuron kylmyys ei haitannut, kun välillä hörppi lämmintä teetä. Kannatti antaa siis tuorepuurolle uusi mahdollisuus! Puuro on helposti muunneltavissa ja tästä saa hyvin tehtyä tosiaan halutessaan maidottoman ja gluteenittoman. Ja kun illalla on jo valmistellut terveellisen aamupalan, ei tule ainakaan aamulla mieleen kaivaa kaapista mitään suklaan jämiä, vaikka kuinka olisi silmät ristissä ja väsyttäisi.
Vähän oon vissiin jälkijunassa tän trendin kanssa, mutta mitäpä tuosta. Hyvää oli kuitenkin!
Ei kommentteja