Sisällön tarjoaa Blogger.

Uusi lempikodinkoneeni: Wilfan JuiceMaster mehupuristin


Meille on jokin aika sitten muuttanut uusi kodinkone! Ja se on MEHUPURISTIN! Keittiöhän meillä on ihan superpieni, ettei sinne kyllä mahtuis mitään uutta tai ainakaan semmosta, joka jäis vain käyttämättömänä seisomaan ja viemään tilaa... Mutta tää uusi mehupuristin on kyllä otettu rakastavasti vastaan ja se on ollut ahkerassa käytössä lähes päivittäin!


Mähän en oo oikeestaan eläessäni juonut mehuja, sillä entisen hammashoitajan tyttärelle ei semmosia lapsena tarjoiltu enkä mä niistä oo aikuisenakaan välittänyt. Ainoo kaupan "mehu", joista tykkään, on glögi. Aivan joskus harvoin on kotiin saatettu ostaa myös jotain hienompaa "tuore"puristettua mehua, mutta ne on niin kalliita, ettei niitäkään viiti koko ajan ostaa. Joten miksi ihmeessä ostaa mehupuristin, jos ei edes tykkää mehuista? No, koska tuorepuristetut mehut on aivan eri asia, kuin mitä kaupoissa myydään! Ne on superhyviä ja myös terveellisiä, sillä niihin ei lisätä mitään ylimääräistä. Lähinnä tälläisia mehuja on tullut nautiskeltua matkoilla jossain auringon lämmössä...

Mehustaminenhan on ollut jo hetken tosi trendikästä ja niin myös mä aloin unelmoimaan terveellisen ja raikkaan mehun valmistamisesta kotona. Markkinoilla on jos jonkinlaista laitetta ja hintaskaalakin on aika laaja, joten mulla menikin hetki tutkiessa mikä sitten olis hyvä laite. Tarjonnasta löytyy vähän edullisempia mehulinkoja ja vähän kaliimpia mehupuristimia/mehuprässejä/slow juicereita. Halusin itse ostaa mehupuristimen, sillä se kirjaimellisesti hitaasti puristaa mehut hedelmistä ja vihanneksista eikä linkoa nopeasti kuten linko tekee. Puristamalla mehun ravintoarvot säilyvät paremmin, toisin kuin lingossa, jossa mehun hapettuminen alkaa jo laitteen sisällä kovassa pyörityksessä. Itse puristettu mehuhan tulisi nauttia mahdollisimman nopeasti valmistamisesta, jolloin vitamiinit eivät kerkeä haihtua. Tämä myös tarkoittaa sitä, että itsepuristettu mehu on äärimmäisen terveellistä ja nesteenä nautittuna vitamiinit kuulemma imeytyvätkin paremmin kuin syödyistä hedelmistä ja vihanneksista. Mehuna hedelmiä ja vihanneksia on myös helppo nauttia suuriakin määriä kerralla toisin kuin syömällä. Tää oli myös mun yksi syy ostopäätöksen tekoon, sillä mulla on 'nolostuttavaa kyllä' välillä vähän vaikea syödä tarpeeksi vihanneksia ja hedelmiä.

IMG_6173

IMG_6330

Joten kun löysin hyvän tarjouksen Wilfan JuiceMasterista, oli se pakko hakea kotiin!

Wilfan JuiceMaster on osoittautunut oikein hyväksi valinnaksi, vaikkei mulla vertailukohtaa muihin laitteisiin olekaan. Laitteen hyviä puolia ovat ehdottomasti helppokäyttöisyys, hiljaisuus ja helppo puhdistaminen. Mä vihaan tiskaamista ja jos jokaisen mehuhetken jälkeen olis hirvee tiskiläjä, ei mehustamista jaksais varmaan kovin usein harrastaa. Laitteessa on toki monta osaa, mutta ne on helppo irroittaa ja lähes kaikki putsaantuvat pelkällä huuhtelulla heti mehun valmistamisen jälkeen. Vain yhdessä osassa pyöräytän vähän tiskiharjaa, jos jaksan. Tykkään tehdä mehua heti aamusta, jolloin hiljaisuus on tietenkin plussa, jos taloudessa joku toinen sattuu olemaan nukkumassa. Juice Masterin kaira on vaakatasossa ja se puristaa mehut myös kovista vihanneksista sekä yrteistä ja versoista. Myös mm. pähkinäjuomien valmistaminen pitäisi olla mahdollista, jota en tosin ole vielä kerennyt itse testaamaan.

IMG_6179Tässä on valmistumassa aamun lempparivihermehu.

En oo vielä uskaltautunut kokeilemaan mitään kovin villejä yhdistelmiä, mutta ihan perus appelsiini-/mandariinimehusta, ananasmehusta tai omena-/omenapäärynämehustakin tulee tällä niin hyvää! Varovaisesti oon myös kokeillut virehmehujen tekemistä. Oon aikasemmin koittanut juoda vihersmoothieita, mutta ei ne kyllä suoraan sanottuna oo kovin hyviä olleet... Niinpä oonkin ollut ihan yllättynyt, että oon saanut tehtyä vihermehusta oikeasti hyvää!

Tässä on mun tän hetkisen lempparivihermehun ohje:

-omena

-päärynä/kiivi

-kurkkua

-puolikas lime/sitruuna

-lehtikaalia

Sitrushedelmät ja kiivi on hyvä kuoria ja lehtikaalista oon jättänyt kovan keskiosan pois (en kyllä tiedä tarvisiko...). Muuten vaan kaikki paloiksi ja syöttöaukosta sisään.

IMG_6182

IMG_6184Tällä lähtee hyvin päivä käyntiin ja maistuu oikesti tosi hyvältä!

Hyvän mehustimen tunnistaa myös siitä, että ulos tuleva "jäte" on melko kuivaa. Oon yrittänyt mahdollisuuksien mukaan käyttää myös tätä jämämassaa hyödyksi ja esim. omenan tai päärynän jämät maistuu oikein hyvältä puuron seassa. Tulee samalla myös ne kuidut käyttöön, jotka jää mehusta puuttumaan. Muuta käyttöä en oo vielä oikein keksinyt, mutta suunnittelin tekeväni porkkanamehua, jota en oo vielä kerennytkään kokeilemaan ja käyttää siitä jäävät jämät vaikka sämpylöiden taikinaan.

IMG_6387Eilisen omena, päärynä, kiivi ja sitruuna -kombokin oli aika raikas! Sitruunaa oli vain puolikas.

IMG_6389Nam, nam...

Riokin on ollut laitteesta aika innoissaan. Se juo normaalisti kaupan sokerimehuja ja musta on tietenkin ilahduttavaa, että niistä on aikakin osa korvattu nyt näillä terveellisimmillä vaihtoehdoilla! Sen lemppareita on omena ja ananas.

Onko muita mehustamiseen ihastuneita? Laittakaa hyviä reseptejä jakoon! Erityisesti vihannesten lisääminen mehuissa kiinnostaa!

Ei kommentteja