Sisällön tarjoaa Blogger.

Mikä fiilis Singaporesta jäi? Plussat ja miinukset


Nyt tulee vähän koostetta siitä, mitkä fiilikset Singaporesta mulle jäi. Kaiken kaikkiaan Singapore oli aika paljon sitä mitä odotinkin, eli siisti ja rikas kaupunki, jolla on tarjota paljon erilaisia aktiviteetteja turisteille. Listasin vähän plussia ja miinuksia asioista, jotka tulivat tällä lyhyellä visiitillä esille.


Singaporen miinukset

-ensimmäisenä koettu metrolippujen ostaminen lentokentällä oli hankalasti organisoitu

-kaikki majoitusvaihtoehdot ovat kalliita ja jopa jaetuista dormeista saa maksaa aivan törkyhintoja

-muutenkin kaikki on superkallista, varsinkin muihin Aasian maihin verrattuna eikä aivan köyhänä sinne kannata edes lähtä

-en yleensä koskaan valita kuumuudesta, eikä tää mulle ollutkaa ylivoimaista, mutta olin silti yllättynyt heinäkuun lämpötilasta ja ymmärrän hyvin, että monelle matkailijalle se on liikaa ja tämän vuoksi heinäkuu ei olekaan paras aika matkustaa Singaporeen

-Singaporessa haisee raha, turismi kukoistaa ja ainakaan näin lyhyellä visiitillä oli vaikea edes nähdä millaista on tavallisen singaporelaisen elämä. Kulutus ja shoppailu luksusliikkeissä tuntuu olevan rikkaassa maassa aivan arkipäiväistä ja monet asiat tuntuvat kovin teennäisiltä ja turisteja varten rakennetulta.

IMG_5501

IMG_5494

Singaporen plussat

+Suomesta Singaporeen saa usein edullisia lentoja

+Singapore on todellinen kulttuurien sulatusuuni ja eri alueilta löytää hyvin erilasia maailmoja

+ruoka on hyvää ja sitä voi saada hawker centereissä todella halvallakin, jolla voi pelastaa hieman kokonaisbudjettia

+metro on selkeä ja helppo käyttää

+tekemistä ja nähtävää riittää varmasti kaikkien makuun

+kaupunki on siisti, kuten odotinkin, mutta tämäkin riippuu alueesta. Little Indiassa ei esimerkiksi ollut enää niin kiiltävää, kuin keskustassa.

+siistejä ja ilmaisia vessoja on joka puolella (tosin nekään eivät ole kovin siistejä keskustasta kauemmaksi mentäessä)

+kaupunki vaikuttaa hyvin turvalliselta ja voisin hyvin matkustaa sinne naisena yksinkin ilman pelkoja

+palkittu lentokenttä on superviihtyisä ja siellä odottelee mielellään vähän pidempäänkin

IMG_5462

IMG_5495

Oli tosi mielenkiintoista päästä näkemään Singapore ja meidän lyhyt kahden ja puolen päivän visiitti oli oikein onnistunut. Singapore oli ainakin mulle ainutlaatuinen paikka ja siellä sai aistia kovin erilaista maailmaa kuin oon missään muualla nähnyt. Parhaimmillaan Singapore oli ehdottomasti pimeän aikaan, kun kaikkissa pilvenpiirtäjissä loisti valot ja päivän kuumuus hieman helpotti, mutta tunnelma oli vielä trooppinen. Jotenkin Singapore kuitenkin jätti vähän etäiseksi ja itselle tuli olo, ettei jotenkin edes kuulu sinne. Tai ehkä me oltiin vaan liian köyhiä sinne!

Rio ei kauheesti innostunut koko Singaporesta, mutta mun mielestä siihen vaikutti kyllä aika vahvasti sen paha mieli Balilta lähdöstä. Sen mielestä Singapore oli kovin samanoloinen kuin Jakarta, mutta vain siistimpi (vaikea sanoa, kun en oo ite siellä käynyt, mutta kuulostaa kyllä aika hassulta...). Riosta huonointa oli Little India ja parasta S.E.A. Aquarium Sentosalla. Se myös valitti tukalasta kuumuudesta, joka tarkoittaa sitten jo aika kuumaa.

Kokemus oli kuitenkin kaikenkaikkiaan hieno ja me kerettiin näkemään mun mielestä parissa päivässä tosi paljon. Ainakin välietappina tulee varmaan vielä joskus Singaporea käytettyä halpojen lentojen vuoksi, mutta nyt ei ainakaan jäänyt mikään kova hinku sinne takaisin. Tosin jos rahaa on käytettävissä, niin miksei voisi vielä joskus mennä sinne huvittelemaan ja käymään esim. Universal Studioilla tai Singapore Zoossa, jonka pitäisi olla yksi maailman parhaista eläintarhoista (suunniteltiin itse asiassa siellä käyntiä jo tällä reissulla, mutta jätettiin se väliin, sillä se olisi vienyt kokonaisen päivän...).

IMG_5529

IMG_5809

Tässä vielä listattuna kaikki tämän reissun postaukset:

Ensikosketus Singaporeen ja yöpyminen Little Indiassa

Singapore: Marina Bay ja Gardens by the Bay

Singapore: Chinatown

Singapore: Valoshowt

Singapore: Sentosa Island ja S.E.A Aquarium



Mitäs muut Singaporen reissaajat olette kaupungista tykänneet?  Tai houkuttaako Singapore ensikertalaisia vierailemaan?

Ei kommentteja