Sisällön tarjoaa Blogger.

Singapore: Marina Bay ja Gardens by the Bay


Ja Singapore jutut jatkuu! Kun ensivaikutelma oli saatu ja tutustuttu ensimmäisen yön ajan Little Indiaan, oli aika lähteä kaupunkikierrokselle.


Marina Bay

Suunnattiin ensimmäiseksi Marina Bayn alueelle ihmettelemään pilvenpiirtäjiä ja katselemaan maisemia. Vaikka me oltiin just oltu kuusi viikkoa Balilla ja totuttu lämpöön, tuntui Singaporen lämpötila aivan järkyttävän kuumalta! Ei nähty missään lämpömittareita, mutta pilvinen kaupunki-ilma tuntui ihan tukahduttavalta, vaikken mä yleensä koskaan valita kuumuudesta. Heinäkuu tosin taitaakin olla Singaporen kuumin kuukausi ja siksi myös turisteja tuntui olevan yllättävän vähän. Onneksi aina välillä vastaan tuli kauppakeskuksia, jonne saattoi mennä hetkeksi viilentymään ja nauttimaan ilmastoinnista.

IMG_5442Näkymät Event Plazalta.

IMG_5446

IMG_5455Hulppea The Shoppes at Marina Bay Sands.

IMG_5453Jossa ei muuten muuta kehdattukaan tehdä, kuin käydä vessassa ja nauttia hetki viileydestä...

IMG_5458

IMG_5464Rio ja Art Science Museum.

SAM_1254Sillalla kuvaillessamme, tuli joukko aasialaisia nuoria kysymään meiltä apua johonkin valokuvaprojektiinsa ja me päästiin molemmat malleiksi heidän kuviin (taustalla myös Rioa kovasti kiinnostanut veden päälle rakennettu futiskenttä).

Singa

Käytiin myös vastarannalla katsomassa Singaporen leijonapatsasta, josta en ollut suoraan sanottuna koskaan kuullutkaan, mutta josta Rio halusi ehdottomasti kuvan. Patsas oli molempien mielestä yllättävän pieni, mutta turisteja pyöri sen ympärillä ihan pipona, joten käytiin mekin sitten ottamassa kuvat. Oltiin muuten just ennen tätä tajuttu, että mulla oli täitä...

IMG_5525

Gardens by the Bay

Sitten jatkettiin Gardens by the Bay:hin, jossa on myös Singaporen tunnusmerkeiksi nousseet Superpuut. Alueella on kaksi maksullista puutarhaa, joista olin kuullut sekä hyvää, että huonoa ja jotka loppujen lopuksi päätettiin jättää väliin. Kierreltiin vain puutarhan ilmaista osaa, joka oli myös todella iso ja riitti meille vallan mainiosti. Ja siellähän niitä Superpuitakin törrötti siellä sun täällä!

SAMSUNG CSC

Gardens 1Puutarhasta näkee myös hyvin kuuluisan Marina Bay Sands hotellin.

Gardens 2

Gardens by the Bay on varmasti monen turistin must-kohde Singaporessa, eikä suotta, sillä se oli musta kiva paikka ja ihan käymisen arvoinen. Ja kalliina kohteena on tietenkin bonus, että puistoon oli ilmaista tulla. Superpuut oli hienoja, mutta kieltämättä aikamoisia turistimagneetteja. Singaporessa oli tosi paljon kiinalaisia ja japanilaisia turisteja ja mulle tuli useammankin kerran ahdistus, kun he tulivat liian lähelle. Esimerkiksi juuri tuolla puistossa me oltiin istuttu yhden Superpuun juurelle syömään eväitä ja mä yritin kuvata videota, niin eiköhän siihen tunkenut muutama mummo ihan viereen istumaan ja hölisemään. Ihmeellistä tästä teki sen, että ympärillä oli paljon tilaa ja yhtä hyviä paikkoja muidenkin puiden juurilla oli vapaata. Tälläinen Suomalainen läheisyyspelkoinen, jonka reviiri on hiukan isompi, ihan hämmentyy tuollaisesta ja meidän piti sitten itse siirtyä vähän kauemmas. Ja tällaisia tapauksia kävi Singaporessa useamminkin! Pääteltiin siinä sitten, että kiinalaisia ja japanilaisia on vaan niin paljon, että ne onvarmaan tottuneet olemaan aina lähellä muita ihmisiä eikä siksi edes osaa hakeutua kauemmas, vaikka tilaa olisi...

IMG_5513

Suosittelen siis Marina Bayn ja Gardens by the Bayn alueita vaikka lyhyemmälläkin Singapore visiitillä, sillä niistä näkee nopeasti mistä rikkaassa Singaporessa on kyse. Mutta kannattaa ehdottomasti tulla paikalle myös illalla, jolloin Superpuissa on valot ja niin lahdella kuin puutarhassakin alkaa valoshowt! Mutta niistä juttu jatkuu seuraavalla kerralla!

2 kommenttia

  1. Kävin Singaporessa toukokuussa ja tuli käytyä myös tuolla Gardens by the Bayssa. Kävin molemmissa kasvihuoneissa kaverin suosituksesta. Cloud Forest oli mieletön, ja myös ihana viilennys säähän, joka silloin tuntui noin 40-asteiselta. Toinen kasvihuone taas oli tylsä ja sieltä tulin pois varmaan jo viidessä minuutissa. Superpuutkin oli hauskoja, ja hulluna lähdin vielä kaiken sen kuumuuden keskellä sinne kävelysillalle ihailemaan maisemia. Oli kyllä kaiken sen arvoista! Paikkanahan GbtB on varsin absurdi ja överi, mutta juuri siitä johtuen oikein mainio paikka käydä.

    VastaaPoista
  2. No mä oon kuullut kans kehuja just tosta Cloud Forestista, mutta se jätettiin oikeestaan sen vuoksi välistä, kun Riolla on paha korkeanpaikankammo eikä se olis varmaan pystynyt käveleen niillä silloilla! Ja sama juttu sen Superpuiden luona olevan kävelysillan kanssa... Mut onneks siellä oli paljon nähtävää ihan maantasaltakin. :)

    VastaaPoista