Sisällön tarjoaa Blogger.

Suunnitelmia


Taas alkoi uusi viikko! Mulla on usein tapana tehdä viikon ajalle erilaisia suunnitelmia ja miettiä tavoitteita. Kalenteriin tulee merkattua tietenkin kaikki tärkeät menot, mutta usein myös suunnittelen muita juttuja. Maanantaiaamu on hyvä hetki kasata vähän ajatuksia ja asettaa joitakin tavoitteita tulevalle viikolle.


Mun viikkosuunnitelmiin kuuluu usein mm.

-treenit: Mitä treenata ja milloin sekä mahdolliset treenitreffit kavereiden kanssa.

-ruoka: Tää on ollut viime aikoina aika retuperällä... en yleensä suunnittele mitään valmista ruokalistaa koko viikolle, mutta joitakin ruokia on ihan kiva miettiä valmiiksi, niin on ideoita, jos tulee kiire ja jotain pitää keksiä nopeasti. Maanantai on myös hyvä päivä palata ruotuun mahdollisista viikonlopun herkutteluista...

-tekemättömien asioiden lista: Lista, joka löytyy joka viikko mun kalenterin reunasta. Välillä asiat saattaa siirtyä useammankin viikon aina vain seuraavalle sivulle, jos asioita ei saa hoidettua... Mutta voi miten se onkaan kiva tunne, kun saa yliviivata niitä asioita, joita on saanut tehdyksi!

-postaukset blogiin: Välillä kiireen takia tulee suunniteltua myös milloin ja mitä postauksia kirjoittaisi blogiin.

-tavoitteet: Toisinaan päätän jotain tavoitteita viikolle. Esimerkiksi, että yritän syödä mahdollisimman terveellisesti koko viikon tai etten saa käydä ulkona syömässä kuin yhden kerran.

IMG_6175

Kuukausisuunnitelmat

Myös kuun vaihtuessa mulla on tapana suunnitella vähän tarkemmin seuraavaa kuuta. Silloin teen yleensä vihkoon mind map:in tai listaan vain asioita elämän eri osa-alueilta. Nyt olisi hyvä aika pistää vähän tavoitteita lokakuulle, joka vaihtuukin jo parin päivän päästä. Tällä hetkellä mun tavoitteisiin kuuluu vahvasti mm. uuden asunnon metsästäminen ja syyslomasuunnitelmien tekoa. Vaikka omatkin suunnitelmat liittyvät usein treeniin, terveelliseen ruokavalioon ja hoidettavien asioiden listoihin, on mun mielestä tärkeää miettiä myös kivoja asioita, joita haluaa toteuttaa. Kiireisen elämän keskellä on hyvä suunnitella vapaahetkiäkin ja mitä silloin haluaisi tehdä, kun mulla ainakin ne saattaa usein kulua vaan johonkin sohvalla rötväämiseen (joka ei välttämättä tietenkään ole huono asia ja välillä jopa se paras vaihtoehto). Treffejä kavereiden kanssa joutuu välillä sopimaan aika paljonkin etukäteen, mutta pääasia, että edes joskus löytyy sitä yhteistä aikaa. Eikä oman poikaystävän tai puolisonkaan kanssa ole niin tavatonta sopia treffi-iltoja etukäteen... Yks mun lokakuun tavoitteista vois olla myös käydä Rion kanssa jossain metsäretkellä, jos ruskakin alkais kohta jo ilmestyä. Viime vuonna se jäi väliin, kun ei muka vaan koskaan ollut aikaa... Arkista puurtamista jaksaa aina paremmin, jos odotettavissa on jotain kivaa ja pidempään jatkunutta terveellisesti syömistäkin voi välillä suunnitellusti palkita vaikka brunssilla kavereiden kanssa.

Kuun loputtua pitää tietenkin sitten tarkistaa miten hyvin suunnitelmat ovat pitäneet. Jos mikään ei ole mennyt niin kuin olisi halunnut, on ehkä hyvä miettiä onko ollut tavoitteissan itselleen liian ankara vai onko koko kuukausi mennyt oikeasti ihan lepsuiluksi...

IMG_6431

Onko joku muukin tällainen listafriikki ja tykkää suunnitella asioita?

Hauskaa viikon alkua!

Ei kommentteja