Sisällön tarjoaa Blogger.

3 lempiaamupalaani


Nyt ajattelin kirjoittaa niinkin arkisesta asiasta, kuin aamupalasta. Ja juurikin arkiaamupalasta eikä mistään luksus brunsseista tai hotellitarjoiluista. Aamupala on mun mielestä ehkä päivän paras ateria ja aamulla ensimmäinen ajatukseni onkin, että mitäs on aamupalaksi. Mun aamupala on vaihdellut vuosien aikana aika paljonkin lapsuuden puuroista, joista en oikein tykännyt ja kaakaon avulla nieleskelin alas, vuosikausia kestäneeseen leivän puputukseen. Nyt mulla on muutama suosikki aamupala, joita tulee vaihdeltua fiiliksen mukaan.


Tässä mun tän hetken suosikit:

IMG_6187

Puuro

Kaurapuuro maistuu hyvin nykyään, vaikka lapsena se meinasikin tulla jo korvista. Teen laiskuuttani usein kaurapuuron mikrossa, kun en jaksa alkaa yhtä annosta keittelemään. Ja aina tietenkin veteen. Oon toki maistellut esilaisia komboja (kuten Balilla söin aina puuron mangolla ja kookosmaidolla... oih), mutta nykyään syön puuron aina samalla setillä. Ensin puuroon lisätään chian-siemeniä ja päälle laitetaan pakastimesta Pirkka pensasmustikoita. Lisäksi kuuluu syödä fitness-tyyliin raejuustoa, joka kuulosti musta pitkään niin oudolta, etten halunnut edes maistaa sitä, mutta jota ilman en enää voisi puuroani edes kuvitella. Mutta raejuusto pitää ehdottomasti pitää erillään ja ottaa lusikkaan ensin raejuustoa ja sitten puuroa ja mustikka. Niin pääsee yhdistymään ihana kylmän ja kuuman kombinaatio! Raejuuston sekoittaminen puuron sekaan näyttääkin jo niin ällöttävältä, että ei kiitos...

IMG_6393

Riisikakut avokadolla ja lohella

Toinen hyvä aamupala on riisikakut, joille levitetään kypsää avokadoa ja loimulohta. Myös graavilohi tai joku naudan leikkelekin käy. Hätätapauksessa pelkkä avokado ja suolakin menee. Yleensä syön näitä kuvasta poiketen kolme.

IMG_6312

Banaanipannarit

Iki-suosikki banaanipannarit menee tietysti myös hyvin aamupalana! Yleensä nää on enemmin viikonloppuaamun luksusta, mutta toisaalta mulla ei aina arkenakaan oo aamuisin niin kiire, ettenkö vois näitä paistella (ellen oo liian nälkäinen ja halua jotain nopeampaa). Tai sitten syön näitä arkena lounaaksi. Näilläkin on tietty kaava, jota ei mielellään tulisi rikkoa, eli 2 kananmunaa, banaani, 2 rkl kaurahiutaleita, kanelia ja kaardemummaa blendataan ja paistetaan kookosöljyssä. Aikasemmin lisäsin näihin pari lusikallista myös riisiproteiinia, jota en tykännyt käyttää missään muualla, kun se maistui niin pahalta. Sitten yhtenä päivänä koko pussi olikin kulunut enkä oo jotenkin osannut ostaa uutta, vaikka samalla tavallahan sitä varmaan kuluis jatkossakin ja lettuihin sais vähän lisäprotskua. Päälle niitä samoja Pirkan pensasmustikoita.

IMG_6398

Lisäksi...

Aamupalaan kuuluu aina myös vihreetä teetä. Yleensä kaksi kuppia, jotka teen yhdellä teepussilla tai siivilällä irtoteetä (säästäväisyys kunniaan!). Viime aikoina aamupalaan on myös usein kuulunut jonkinlainen tuorepuristettu mehu, joista kirjoittelinkin jo eilen täällä.

Toki välillä saatan revitellä ja syödä vaikka jogurttia tai leipää aamupalaksi, mutta nää on kuitenkin ne useimmiten toistuvat setit.

Mitäs te syötte arkisin aamupalaksi? Ootteko yhtä kaavoihin kangistuneita kuin mä?

Ei kommentteja