Sisällön tarjoaa Blogger.

Singapore: Chinatown


Marina Baysta ja Gardens by the Baysta me jatkettiin Singaporen kaupunkikierrosta Chinatowniin. Huristeltiin sinne metrolla ja tajuttiin olevamme niin nälkäisiä, että olikin pakko mennä ensimmäisenä syömään. Mentiin sisään lähinpään ostoskeskukseen heti metroaseman vieressä ja kierreltyämme hetken katselemassa laajaa ruokapaikkojen valikoimaa, päädyttiin japanilaiseen (!) pikaruokapaikkaan Yoshinoyaan.
Siellä sai valikoida mitä lihaa, kasviksia, riisiä vai nuudeleita halusi omaan kuppiinsa. Ravintolassa oli vaan yksi työntekijä, joka otti tilaukset vastaan keittiöstä käsin. Meidän oli vähän vaikea kuulla mitä se sieltä edes huuteli, mutta jotain saatiin kuitenkin tilattua ja mentiin jännittyneenä pöytään odottamaan mitähän sieltä olisi tulossa. Ja ihan hyvät setithän sieltä tulikin! Tai ainakin nälkäisenä ruoka maistui oikein hyvin.

IMG_5533

Kun oltiin saatu mahat täyteen, jaksettiin taas vähän katsella ympärillemme ja huomattiin, että Chinatown oli Little Indian tapaan myös kovin värikäs.

IMG_5537

IMG_5539

IMG_5540

Chinatownissa oli myös perinteinen markkinakatu, jossa oli myynnissä kaikenlaista kiinalaista krääsää. Kierreltiin siellä ja todettiin, että vaikka hinnat Singaporen hintatasoon olivatkin edullisia, ei tavaraa saanut kuitenkaa niin superhalvalla, kuin esimerkiksi Bangkokin Chinatownissa. Alue oli myös kohtalaisen pieni verrattuna vaikka juurikin tuohon Bangkokin vastaavaan, joka onkin ihan valtava ja jossa saa joka kerta pelätä eksyvänsä. Löysin sieltä kuitenkin kivat kangaskengät alle kymmenellä eurolla, joista tulikin ihan mun loppukesän suosikit. Ja ihmeen hyvin ne on myös kestäneet, vaikka oon käyttänyt niitä jo tosi paljon! Rio osti myös panda-kuvioisen unimaskin pitkää lentomatkaa varten, mutta ei se sitä pystynytkään pitämään, kun se haisi kuulemma niin pahalta...

IMG_5549

IMG_5543

Kaikenkaikkiaan Chinatownista jäi kuva, että se on lähinnä turisteja varten sinne rakennettu toisin kuin Little India, jossa oli paljon aidompi tunnelma ja ihmiset elivät siellä "aitoa" intialaista elämää. Chinatownissa näytti shoppailevan lähinnä turistit, kun taas Little Indiassa kaupoissa pyöri oikeastaan vain paikallisia ja heille tuotteet oli myös suunnattu. Mutta toisaalta me ei kyllä kierrelty Chinatownia kovin laajalti ja ehkä siellä kauempana pikkukaduilla olis ollut aidompaakin menoa. Tulipahan kuitenkin käytyä ja sain kivat kengät!

Ei kommentteja