Sisällön tarjoaa Blogger.

Sympaattinen retrohotelli Savonsolmu


Viime lauantain keikkaa varten piti tosiaan jäädä Pieksämäelle yöksi ja meille oli järjestetty majoitus Hotelli Savonsolmussa. Hotelli oli selkeesti jämähtänyt jonnekin 70- ja 80-lukujen välimaastoon ja siellä tunsi olevansa todellisella aikamatkalla. Me jaettiin huone Kanervan kanssa, jonne piti respasta vaeltaa aika pitkät matkat.


IMG_6254Ensin mentiin vihreetä käytävää pitkin...

IMG_6252...välissä olisi voinut vähän levähtää, jos matka tuntuu liian pitkältä...

IMG_6251... ja sitten vielä vähän neutraalimpaa käytävää...

Savonsolmu... kunnes lopulta päästiin perille meidän huoneeseen! Jos tykkää retrotyylisestä sisustuksesta, niin sitä löytyy Savonsolmusta. Kattokaa nyt tota pesuallastakin, jossa on hana, josta pitää itse säätää kylmästä ja kuumasta sopivanlämpöistä vettä!

Saatiin kuulla Arilta, että meillä oli sentään ihan miellyttävän näköinen huone hänen kirkkaan vihreisiin seiniin verrattuna... Huone oli tosiaan vähän vanhahtava, mutta siisti ja siinä oli hieno näkymä järvelle (ei muuten mitään hajua mikä järvi se oli...). Illalla olin niin poikki, etten paljoa muuta jaksanut tehdä kuin vähän datailla ja mennä sitten nukkumaan. Sängyssä ei ollut ihan niin muhkeat tyynyt ja peitot kun voisi hotelliyöpymiseltä toivoa, mutta kyllä siinä ihan hyvin yhden yön nukkui.

Seuraavana aamuna herättiin ajoissa laittautumaan, sillä haluttiin jättää riittävästi aikaa myös nauttia hotellin aamiaisesta. Niinpä lähdettin meikit naamassa, hiukset laitettuina ja mahat kurnien kohti aamupalahuonetta. Aamupala oli katettu hotellin aulassa olevaan baariin ja siellä jatkui sama entisaikojen teema. Tunnelman kruunasi taustalla soiva Iskelmä Radio. Oltiin illalla jo mietitty, että mahtaakohan hotellissa olla edes muita yöpyjiä, mutta aamupalalla huomattiin, että olihan niitä kuitenkin jonkin verran.

Valikoima aamupalalla ei harmikseni ollut ihan niin monipuolinen, kuin yleensä hotelleissa on tottunut. Tarjolla oli puuroa, jogurttia, muroja, leipää päällysteineen ja lämpötiskissä karjalanpiirakoita, nakkeja ja lihapullia.

savonsolmu aamupala

IMG_6260Meitsin saalis.

Hetken tarjoilupöytiä kierreltyäni valitsin itselleni jogurttia myslillä ja karjalanpiirakan. Piirakka oli itseasiassa niin hyvää, että hain vielä myöhemmin toisenkin! Mutta täytyypä sanoa, etten ole varmaan koskaan syönyt buffetaamiaisella noin vähää. Vaikka kyllä tuollakin toki sai mahansa täyteen ja oli loppujen lopuksi ehkä ihan hyväkin, ettei valikoimaa ollut liian paljoa, sillä ei olisi ehkä ollut kiva mennä esiintymään maha pullollaan jotain croisantteja ja pannukakkuja. Savonsolmun aamupalan jälkiruokapuoli sisälsi kuivakakkua ja keksejä, joten nekään ei houkutellut niin paljoa, että olisi pitänyt maistaa.

Aamupalan jälkeen olikin aika pakata kamat ja lähteä keikkapaikalle. Kovin oli siis pikainen visiitti  tähän retrohotelliin, mutta se toimitti asiansa kyllä ihan hyvin. Mun oli pakko mielenkiinnosta myöhemmin vielä katsoa netistä, että mitä huone tuolta olisi maksanut. 2hh kesäkaudella näyttää maksavan 122e/vrk ja muina aikoina 90e/vrk, joten ihan kunnon hinnan saa tästäkin hotellista maksaa. En sitten tiedä onko Pieksämäellä kovin paljoa muita hotelleja... jos on ainut vaihtoehto, voi tietenkin pyytää millaista hintaa vain.

Mitäs tykkäsitte Savonsolmusta? Miellyttääkö retrosisustus vai onko ihan ehdoton no no? Yöpyisittekö?

4 kommenttia

  1. Apua minkä näköistä :D Mutta näitä aikamatka-hotelleja tuntuu olevan Suomi täynnä eikä niissä yleensä tarvi yöpyä montaa yötä, onneksi.

    VastaaPoista
  2. Joo, olihan se aikamoinen! :) Mulla ei oo aikasemmin tällästa paikkaa tullutkaan eteen, mutta voin uskoa, että niitä löytyy muistakin Suomen pikkukaupungeista...

    VastaaPoista
  3. En mäkään ois ite maksanut! :)

    VastaaPoista