Sisällön tarjoaa Blogger.

Luonnonkosmetiikkaprojekti 2016: Hemmottelua väsyneelle iholle


Mun vuoden alussa alkanut Luonnonkosmetiikkaprojekti on edennyt ihan kivasti ja nyt mä jo oikein odotan, että vanhoja tuotteita loppuisi, jotta pääsisin kokeilemaan uusia vaihtoehtoja. Ensin vaihtoon meni saippua, shampoo ja vartalovoide, joista kirjoittelin jo aikaisemmin täällä ja nyt oon päässyt myös muutama kasvotuote käyttöön.


Madara AHA PEEL kirkastava kuorintanaamio

Mä sain mun baby showereilla kavereilta vaippakakun mukana Madaran AHA PEEL kasvonaamion. Ja täytyy kyllä sanoa, että hyvin ne kaverit tiesi mitä tällainen väsynyt äiti kaipaa! Mulla on hieman huonoja muistoja eräästä Madaran kasvovedestä joka tuoksui joltakin nurmikon ja kuraveden sekoitukselta... mutta tää naamio on aivan ihana tuote eikä onneksi haise ollenkaan pahalta! Oon lukenut naamiosta paljon hyviä arvosteluja ja se on myös valittu vuonna 2014 Cosmopolitan-lehdessä vuoden parhaaksi luonnonkosmetiikkatuotteeksi. Naamion teho perustuu hedelmähappoihin ja sen ohjeessa neuvotaan käyttöä eri iholaaduille. Itselläni on aika normaali iho, eikä naamio tunnu mitenkään kirvelevältä, mutta herkemmällä iholla pientä kirpistelyä voi tuntua ja silloin naamiota pidetäänkin vähemmän aikaa. Monet hehkutukset siitä, että naamion jälkeen olo tuntuu siltä kuin olis kasvohoidossa käynyt, ei ole edes ollenkaan liioittelua! Naamiosta onkin tullut mun viikottainen hemmottelu saunan yhteydessä ja tää jää varmasti käyttöön vielä myöhemminkin.

Madara AHA PEEL

Mossa puhdistusvaahto ja kasvovesi

Kun mun kasvovesi oli loppumassa nappasin Ruohonjuuresta Mossan mustikkaisen kasvoveden ja sen kaveriksi valkoherukkaisen puhdistusvaahdon. Mossa ei ollut mulle entuudestaan tuttu merkki ja pienen tutkiskelun jälkeen se selvisikin kohtalaisen uudeksi luonnonkosmetiikkasarjaksi Suomessa. Madaran pikkusisareksi tituleerattu sarja tulee samalta tehtaalta Madaran kanssa, mutta on hieman edullisempi. Molemmissa tuotteissa tuoksut ovat miellyttäviä ja tuntuma kasvoilla kiva. Puhdistusvaahdolta tosin odotin enemmän vaahtomaisuutta, sillä pumppupullosta tuleva pesuaine ei ole mun mielestä vaahtoa nähnytkään (tämä ehkä siksi että mun edellinen Herbinan puhdistusvaahto oli samanlaisessa pullossa ja sieltä neste tuli ihan kunnon vaahtona ulos), mutta koostumus on kuitenkin ihan hyvä. Kasvojen puhdistusaineen koostumuksella ei ehkä muille oo mitään väliä, mutta mä jostain syystä inhoa semmosia puhdistusmaitoja ja kaipaan tuotteisiin vähän jotain muuta rakennetta. Oikein raikkaita tuotteita siis ja voisin kokeilla sarjan muitakin tuotteita!

Mossa kosmetiikka

Viime kerralla pohdiskelin myös luonnoskosmetiikkahammastahnaan vaihtamista, mutta sen olen nyt tietoisesti jättänyt ainakin toisteiseksi tekemättä. Mulla on aina ollut ihan kohtalaisen terve suu eikä esimerkiksi koskaan reikiä, mutta raskauden myötä on ientulehdukset sun muut vähän vaivanneet... Niinpä en halua kokeilla ainakaan juuri nyt mitään minkä puhdistustehosta ei ole ihan takuita. Myöskään äiti (joka on entinen hammashoitaja) ei suositellut kokeilemaan mitään ruohotahnoja, vaikka se muuten onkin mua aika hyvin luonnonkosmetiikan pariin johdatellut. Pitää miettiä tätä vaikka vielä myöhemmin, kun suu on paremmassa kunnossa...

Tälläiset tällä kertaa. Tää on kyllä hauska projekti!

2 kommenttia

  1. Moikka Jerina! Itsekkin olin jo pitkän aikaa harkinnut luonnonmukaisempii kauneudenhoitotuotteisiin siirtymistä, mutta se oli vain jotenkin jäänyt. Tästä siun projektista sain inspiraatiota, ja muutama tuote on jo vaihtunut :) Ootko miettinyt luonnonmukaisten hajuvesien kokeilua?
    terveisin Aino / Expresarte

    VastaaPoista
  2. Moikka! Ja kiva kuulla, että oot kans inspiroitunut kokeilemaan luonnonnonkosmetiikkaa! Tää on kyllä hauska projekti. :) Oon muutamaa luonnonkosmetiikka hajuvettä haistellut kaupassa, mutta ne ei oo kauheesti vakuuttaneet... Toivon, että oikee ei vaan oo tullut vastaan, sillä tykkäisin kyllä käyttää hajuvettä. Netissä olis tietysti paljon valikoimaa, mutta ei hajuvettä oikein halua testaamatta tilata... Eli saa vinkata mullekin, jos tulee joku kiva vastaan! :)

    VastaaPoista