Sisällön tarjoaa Blogger.

Parveke minibudjetilla



Me ollaan kohtalaisen innoissaan meidän suuresta parvekkeesta, josta on näin lämpimien ilmojen alettuja tullut melkein kuin yksi ylimääräinen huone. Meillä ei oo aikasemmin ollut parveketta, joten ei ole myöskään mitään parvekekalusteita. Vaikka mua ei yleensä olenkaan haittaa, ettei meillä ole autoa, niin olisihan mm. nää huonekaluhankinnat hieman helpompia, jos olis joku menopeli. Tietenkihän jostain vois tilata kotiinkuljetuksen, mutta nyt kun mennään tällä säästöbudjetilla, niin ei haluta semmosesta maksaa ekstraa. Jotkut kalusteet oli parvekkeelle kuitenkin toiveissa saada ja mä yritinkin etsiskellä joitakin mahdollisimman kevyitä ja taitettavia vaihtoehtoja jostain mahdollisimman läheltä. Mitään hyviä ei kuitenkaan löytynyt ja lämpimät ilmat lähestyi uhkaavasti...


Loppujen lopuksi parvekkeesta tuli aikamoinen kokoelma kaikenlaista mitä kotoota jo löytyi sekä sekalaisia alelöytöjä. Hyviä kalusteita ei ainakaan toistaiseksi ole löytynyt, mutta Fidasta löysin kaksi hyvin kevyttä tuolia, jotka kannettiin kotiin. Ei ne mitkään kovin kauniit ole, mutta ei olleet myöskään hinnalla pilatut (5e/kpl) ja Jyskistä ostetut pehmusteet (3e/kpl) teki niistä ihan mukavat. Sieltä ostin myös roikkuvan lasilyhdyn (5e). Kunnon pöytää ei nyt vielä toistaiseksi ole, mutta ehkä semmoinenkin vielä jostain tulee vastaan. Matot parvekkeelle ostin Anttilan alesta (7e/kpl) ja lattialla näkyy myös Claes Ohlsonilta ostettu piknik-huopa (12,90e). Lisäksi parkekkeelle pääsi Rion mulle roskiksesta tuoma pikkulava ja siihen päälle vanha räsymatto, muutamat vanhat tyynyt, Ikean Lack-pöytä, joita meillä on vissiin kolme ja Pikku Myylle Uffista ostettu roikkuva sängyn katos. Pari päivää sitten hain myös muutaman kukan, joita ei kuitenkaan uskaltanut ostaa kovin paljoa, kun en oo kauheen hyvä hoitamaan niitä...

SAM_1804

SAM_1803 (2)

SAM_1758

SAM_1757

SAM_1805

Ja ihan kivahan siitä tuli, vaikka rahaa ei käytetty paljoakaan! Ei ehkä kovin kummoinen sisustuksellinen luomus, mutta ainakin siellä on ihan kiva paistatella päivää ja pitää piknikiä lattialla.

Pimeitä iltoja varten ostin vielä Clasulta aurinkokennolla toimivan valoketjun (12,90e). Ja se se olikin aika jännä, kun kenno vaan jätetään päiväksi aurinkoon ja valot syttyvät itsestään hämärän tultua. Saa sitten nähdä toimiiko se ollenkaan, kun on pilvistä, mutta nyt on ainakin toiminut hyvin. Kätevää ja ekologista! Lasituksen ansiosta parvekkeella on illallakin lämmintä ja onhan siellä aika tunnelmallista nautiskella iltateet nyt kun iltaisin on vielä melko pimeää.

valot

Toivottavasti tänä kesänä on vielä paljon aurinkoisia päiviä tiedossa, ettei nää viime päivien parvekehengailut jää viimeisiksi!

Ei kommentteja