Sisällön tarjoaa Blogger.

Mokossa brunssilla




Mun äitillä oli tänään synttärit ja kun meiltä jäi äitienpäiväjuhlimisetkin väliin, halusin viedä äitin tänään brunssille. Brunssipaikan valinta on aina vähän hankalaa, kun usein tekis mieli testata uusia paikkoja, mutta toisaalta pettymysten pelossa olis helppo mennä johonkin tuttuun ja turvalliseen. Nyt päätettiin kuitenkin repäistä ja mentiin testaamaan meille uutta Sörnäisten Moko Market Cafen lauantaibrunssia, josta olin jopa lukenut vähän keskinkertaisia arvosteluja. Moko oli kyllä lounaspaikkana molemmille tuttu ja erityisesti salaatit maistuu siellä erittäin hyvin, joten ajattelin, ettei brunssikaan ihan pettymys voi olla.


Puitteet brunssille Mokossa ainakin on kohdallaan, sillä ihastuttavassa kahvilassa on myös kaikenlaisia suloisia esineitä myyvä sisustuskauppa. Brunssi maksoi perussettinä (jotka me otettiin) 19,90e ja erikoiskahvilla tai smoothiella 21,90e. Paikalla oli jonkin verran porukkaa, mutta ei missään tapuksessa mikään ryysis ja mekin saatiin koko pitkä pöytä itsellemme ja vaunutkin parkkeerattua hyvin pöydän päätyyn. Olin suunnitellut, että Pikku Myy nukkuis tyytyväisenä vaunuissa ainakin tunnin verran, mutta se tietenkin heräs heti kun päästiin pöytään.

SAM_1877

Brunssilla ruokavalikoima oli mun mielestä aika sopiva. Tarjolla oli paria salaattia, sämpylöitä täytteineen, croisantteja, riisipiirakoita munavoilla, munakasta, nakkeja, lihapullia sekä jogurttia ja rahkaa hillolla ja granolalla. Jälkkäripuolella oli pullavanukasta, marjapiirakkaa vaniljakastikkeella, hedelmiä, suklaamoussea sekä brietä ja viinirypäleitä, jotka tosin olivat aika lopussa. Juomiksi oli appelsiini- ja omenamehuja ja kahvi ja tee. Keskellä pöytää oli myös paikka, jossa luki home made päivän fruityshotti, mutta jossa ei meidän mielestä ollut koko aikana mitään. Mutta nyt kun katselin kuvia, joita kävin ottamassa aivan alussa, näkyi siellä jotain shotteja olevankin, mutta niitä ei vain missään vaiheessa tuotu lisää...

SAM_1907

SAM_1878

SAM_1876

SAM_1875

SAM_1911

SAM_1879

Pikku Myy nukkui tänään yllätykseksi lähes kymmeneen asti, enkä siinä vaiheessa enää alkanut mitään aamupalaa syömään, joten puolelta päivin brunssille saavuttua olikin jo aika kiva nälkä. Lautasille löytyi hyvin täytettä ja mun suosikkeja oli erityisesti rahka-jogurtti-hillo-granola-kombo, salaatin seassa olevat marinoidut porkkanat, herkullinen salaatinkastike ja Helsingin makkaratehtaan lihapullat. Nakitkin oli aika hyviä, vaikken yleensä ole mikään kovin nakki-ihminen. Ja tietysti croisantit marmeladilla maistuu aina, vaikka mulla meinas käydä niiden kanssa köpelösti, kun croisanttikori oli aika pitkään tyhjänä ja kerkesin siinä ne jo kokonaan unohtaa. Jälkiruokaa hakiessa kuitenkin muistin ne ja pyysin henkilökunnalta lisää. Ja nopeasti niitä sitten lämpiminä tulikin, joka oli onni, sillä eihän brunssi olis mitään ilman croisantteja!

Jälkiruokana ollut piirakkakin yllätti positiivisesti, sillä odotin jotakin teollista perussettiä, mutta piirakka taisikin olla itse tehtyä ja oli oikein hyvää. Myös samettinen suklaavanukas oli kiva lisä ja maistui ihanalta. Omenapullavanukas (mitä ihmettä se edes on??) oli kuitenkin vähän outoa ja liian makeeta mun makuun ja se olikin ainut asia, joka multa jäi syömättä. Olin myös aluksi vähän harmissani, ettei tarjolla ollut vihreää teetä, mutta termoksessa oleva tee olikin ihan hyvää, joten se ei niin haitannutkaan.

SAM_1882

SAM_1895

SAM_1901

Mokon brunssin ehdotonta plussaa on laadukkaat raaka-aineet ja monet itse tehdyt tuotteet. On hienoa, että myös hillo, marmeladi, salaatinkastike ja hummus oli paikan päällä tehtyä eikä mistään purkista. Kun ruoka on laadukasta, ei mun mielestä tarvitse olla niin hirveän montaa sorttiakaa. Vaikka ei tästä brunssista edes jäänyt tunnetta, että jotakin olisi puuttunut. Myös kasvisyöjille löytyi aika hyvin vaihtoehtoja.

Miinusta tulee siitä, että pöytää ei täydennetty kovin nopeasti. Noutopöydässä on tietysti ihan ymmärrettävää, että välillä jokin loppuu ja sitä voi hetken odottaakin, mutta esim. tuo kuvissa näkyvä brie näytti tuolta kun tultiin eikä kukaan tuonut sitä tai rypäleitä koko aikana lisää. Myös loppuneet fruity shotit jäi hieman kaivelemaan... Oli myös vähän ikävää, että jäkiruokaa varten ei ollut omaa lautasta, vaan se piti ottaa samalle likaiselle, josta oli jo syönyt.

Kaikenkaikkiaan brunssi oli kuitenkin molempien mielestä oikein hyvä. Tunnelmallinen paikka, laadukas ruoka ja hinta-laatusuhdekin aika kohdallaan. Rento kahvila on myös lapsiystävällinen ja lapsille löytyy oma leikkipaikka. Meillä meni Pikku Myyn kanssa aluksi ihan hyvin, mutta jossain vaiheessa se kyllästyi istumaan sylissä ja alkoi kitisemään. Jälkkärin kohdalla oli tehtävä niin, että toinen kanteli sitä ympäriinsä (tuli samalla katseltua siis sitä sisustuspuoltakin, heh) sillä aikaa kun toinen söi. Mutta sellaista se nyt vaan noiden pikkuisten kanssa saattaa olla eikä sillä mitään suurempaa raivokohtausta sentään onneksi tullut.

SAM_1899

SAM_1909

SAM_1918

SAM_1915

Eli jees Mokon brunssille! Ei ollut todellakaan mikään pettymys!

Ei kommentteja