Sisällön tarjoaa Blogger.

Gugguu, Blaa, Molo ja Papu...?


No niin, sitä ollaan sellaisessa pisteessä, että tämä perheellinen äiti-ihminen kävi Lapsimessuilla! Joo-o, Lapsimessuilla, joista en ollut aikaisemmin koskaan kuullutkaan...


Siellä mä odotin kärsivällisesti vaunujen kanssa hissijonossa, kiertelin värikkäiden vaaterekkien ja leluhyllyjen väleissä ja mikä parasta, tapasin paria kaveria (äiti-ihmisiä myöskin)!

Suurin juttu messuilla näytti olevan lastenvaatteiden shoppailu. Aluksi ajattelin, että onko tää nyt vähän hölmöä maksaa siitä, että pääsee vaan ostelemaan asioita, mutta vähän asiaa mietittyäni tajusin, että messut on monelle pienemmältä paikkakunnalta tulevalle varmasti hyvä paikka ostaa kerralla eri brändien tuotteita, joita ei ehkä omilta kotikulmilta niin helposti saa. Ja olihan siellä aivan ihanan söpöjä pikkuvaatteita! Suurin osa niistä on muuten nimetty aivan kummallisilla nimillä ja osa äideistä menee niistä aivan sekaisin. Kaveri oli ollut paikalla aamulla jo heti ovien avauduttua ja kertoi joidenkin naisten juoksevan Gugguun (joo, en mäkään tiennyt aikaisemmassa elämässä mikä se on...) osastolle ja nähneen jonkun suurinpiirtein itkevän, kun ei saanutkaan sitä mitä olis halunnut. Hui. Ja vaikka monet vaatteet on ihan ylisöpöjä, on osa mun mielestä hieman outojakin. En mä ehkä lastani haluais pukea esim. makkarakuosisiin vaatteisiin. Mutta ehkä mä en vaan vielä ymmärrä näitä juttuja tarpeeksi hyvin ja ehkä jo ens vuonna mä itken siellä joidenkin lihapulla-vaatteiden perään...

lapsimessut

En kovin tarkkaan tutustunut messuohjelmaan etukäteen, mutta lähinnä siellä taisi olla jotain Muumeja ja lastenbändejä esiintymässä. Joitain luentojakin oli, mutta ainakaan tänään ei ollut mitään erityisen mielekästä. Isompien lasten kanssa messuilla on varmasti paljon kaikkea kivaa tekemistä, mutta meidän Pikku Myy se vaan nukkui suurimman osan ajasta. Välillä se heräs syömään ja turautti kunnon kakat (taas niille ihanille karhu-housuille, jotka oli vasta toista kertaa päällä, kun ensimmäisellä kerralla ne meni melkein heti pesuun myöskin kakkavahingon takia! Se taitaa tosiaan vihata niitä...). Messuilla oli oikein kätevä vaippojenvaihtoasema, mutta eihän se meille tommosessa tilanteessa riittänyt, kun siellä ei ollut vettä. Niinpä käytiin vaan vessassa ja Myy raukka sai uuden vaipan (ja koko vaatekerran) lavuaarin pöydällä. lapsimessut 2Täytyy siis myöntää, että messuilla oli ihan hauska kierrellä. Oon myös aika ylpeä itestäni, etten ostanut yhtään vaatetta, vaikka mieli teki. Meillä on niitä nyt aika hyvin enkä halua hamstrata ihan hirveesti vielä isompia kokoja varastoon. Mun ainoot ostokset olikin Muumi-käsipyyhkeet Outlet-expon puolelta, jotka oli vaan 3e/kpl!

Ja kivonta oli tietysti nähdä kavereita!

IMG_8804

Messut on auki vielä koko viikonlopun, eli jos jollain lapsiperheellä ei ole vielä viikonloppusuunnitelmia, niin sinne vaan palloilemaan! Vaikka porukkaa oli jo näin perjantaina paljon, ei messuilla tullut vaunujenkaan kanssa liian tuskaista ja kiertelemään pääsi kohtaisen helposti.

Hauskaa viikonloppua! Nyt pitää painua nukkumaan, miten mä näin myöhään vielä olenkin hereillä...! 

P.S. Ja niille joilla ei oo näistä jutuista mitään hajua, niin noi otsikon nimet on niitä lastenvaatemerkkejä!

2 kommenttia

  1. Hahaa, tää lastenvaatemaailma on mulle myös ihan uusi juttu. :D Oon ostellut vaatteita jos jotain kivaa tulee vastaan ja mun vanhemmat ovat kyllä pitäneet jo nyt huolen, että pieni pysyy vaatteissa... mutta nuo kaikki merkit ja brändit, en ole koskaan kuullutkaan! Mä luulen että noihin vaatteisiin saisi rahaa upotettua niin paljon kuin sielu sietää, jos ei pitäisi itseään kurissa. Eli hyvä suoritus messuilla, olla ostamatta mitään ;)

    VastaaPoista
  2. Joo, vaatteiden kanssa on kyllä kovin helppo villiintyä! Ja varsinkin, kun aluksi ei ollut mitään hajua siitä kuinka paljon niitä edes tarvii. Tai minkä kokoinen tyyppi niitä tulee käyttämään. Mutta ei kannata ainakaan niitä ihan pienimpiä hullusti hamstrata, kun niitä ei kuitenkaan kauaa kerkee käyttämään. Mekin ollaan jouduttu laittamaan jo melkein kaikki 50cm vaatteet jo pois, kun nää kasvaa niiin nopeesti! :)

    VastaaPoista