Sisällön tarjoaa Blogger.

Joulumieltä etsimässä...


Joulu tulee, mutta mun joulumieli on vielä vähän hukassa... Tietenkin tää etelän musta sää vaikuttaa aika paljon asiaan ja mä toivonkin kovasti, että lunta vielä tulis edes vähän ennen joulua. Kotiin oon jo laittanut joulukoristeita ja tietenkin jouluvaloja. Joulukuusikin meille on tulossa, mutta mun mielestä se kuuluu laittaa ja korsitella vasta aatonaattona ja musta onkin hassua, että toiset pitää kuusta jo jostain marraskuusta asti. Joulukalenteriakin oon avannut ahkerasti ja ihmetellyt kuinka nopeasti ne luukut vaan vähenee, mutta Rio on jo täysin hylännyt sen kalenterin... pah.


IMG_7009

IMG_7010Pikkujoulutkin on pidetty, joissa oli kyllä hauskaa.

Me ollaan myös käyty joulumarkkinoilla Turussa sekä Tallinnassa ja oon käynyt kauppojenkin jouluosastoitoilla hipelöimässä koristeita. Sirkuskoulun jouluesityksistä pitäis myös tulla jouluinen olo ja varsinkin tänä vuonna, kun esityksenä oli tarina Saiturin Joulusta. Mutta ei... fiilis ei ole silti täysin huipussaan.

Vielä haluisin käydä ainakin Tuomaanmarkkinoilla, jotka oli tosi kivat viime vuonna ja ehkäpä myös Kaapelin joulumyyjäisissä. Myös perinteinen Hurjaruuthin Joulusirkus pitää käydä katsomassa.

Joulumarkkinat

Joulumarkkinat

Joulu on antamisen aikaa ja mä tykkäänkin antaa lahjoja. Oon myös välillä antanut toisenlaisia lahjoja, kuten jotain koulukirjoja Afrikkaan tms. Olis myös kiva tukea suomalaisia vähävaraisia lapsiperheitä, joille avun saaminen olisi tärkeä asia, mutta en ole oikein löytänyt parasta kanavaa siihen... Monenlaista jouluavun järjestäjää on toki tarjolla, mutta olen kuullut myös liian monia tarinoita siitä, kuinka kaikki apua niistä pyytävät perheet eivät olekaan olleet ihan niin vähävaraisia kuin ovat antaneet olettaa ja edes kiitoksia ei ole lahjojen saamisesta sanottu. Ja esimerkiksi jouluavusta pleikkaripelien toivominen on mun mielestä hieman arveluttavaa... En todellakaan edes tajua miten ihmiset kehtaa ilmoittautua noihin avun tarvitsijoiksi, jos eivät ole oikeesti vähävaraisia. En ole itsekään niin kovin rikas, niin olisi kiva, että oma apu menisi perille jollekin, jota sitä oikeasti tarvitsee.

Ootteks te osallistuneet joihinkin suomalaisiin jouluapukeräyksiin? Millasia kokemuksia on ollut?

Kuulostan nyt varmaan kauheelta, mutta välillä tuntuu, että ihmiset yrittää tän kulutusbakkanaalin keskellä ostaa itselleen hyvän oman tunnon osallistumalla joulun alla johonkin hyväntekeväisyyteen. Ja älkää käsittäkö nyt väärin, tottakai hyväntekeväisyys on tärkeää ja on mahtavaa, jos edes kerran vuodessa tulee ajatelleeksi muiden auttamista, mutta välillä voisi vaikka miettiä ihan sitä omaa kuluttamista ja sitä, tarviiko esimerkiksi ne omat lapset tosiaan niin valtavia vuoria leluja... Lahjoja on ihana antaa, mutta välillä vähempikin voi riittää ja tärkeintä on kuitenkin yhdessä olo.

IMG_6982

Yritin Rioltakin kysellä onko sillä jotain mitä haluais joululahjaksi, muttei sekään halunnut oikein mitään toivoa, kun on näitä hankintoja tehty aika urakalla viimeaikoina. Sanoi vaan, että jos jotain haluan antaa, niin anna se sen siskoille Balille. On kyllä harmi, että Balille on niin hemmetin kallista lähettää mitään eikä tavaroiden perille saapumisesta oo mitään takeita. Niinpä täältä ei oikein kannata lähettää muuta kuin rahaa lahjaksi. Tosi tylsää, kun olis tietenkin kiva lähettää jotakin itse valitsemaansa ja spesiaalia Suomesta...

Itse odotan joululta eniten vaan yhteistä ajanviettoa, rentoilua ja hyvää ruokaa... Ja mähän oon itseasiassa tässä saanutkin jo pari lahjaa vähän etukäteen. Pitää vaikka esitellä ne vielä myöhemmin.

Joten toivotaan, että se joulumieli tästä vielä löytyis... Joko te ootte ihan joulumielellä?

Ei kommentteja