Sisällön tarjoaa Blogger.

Suolaisen makeat aurajuustojoulutortut

aurajuustojoulutortut

Joko teillä on itsenäisyyspäivän tarjottavat suunniteltu? Tekisikö linnanjuhlia katsoessa mieli jotain pientä jouluista herkkua, mutta hieman uudella tvistillä? Mulla on teille ihan superhelppo ja maukas herkku, jonka kehittelin tuossa marraskuun viimeisenä päivänä!  

Joulutortut ei oo koskaan ollut mun ihan lempiherkku. Niitä meillä ei yleensä koskaan syödä jouluna, sillä silloin on paljon kaikkea parempaakin syömistä, mutta pikkujouluihin ja joulun odotusaikaan ne ehdottomasti kuuluvat, sillä niistä tulee jouluinen tuoksu ja kyllähän pari juuri paistettua lämmintä torttua aina maistuu. Mä oon yleensä mennyt ihan perinteisellä luumuhillolla tai joskus villiintynyt oikein omenamarmeladilla, mutta nyt teki mieli tehdä jotain vähän muuta... 

Ja niin syntyi idea aurajuustojoulutortut! Ostin kaupasta ihan tavallisia pakastetorttulevyjä (reipas emäntä tietysti pyöräyttää voitaikinan itse, mutta väsyneet äidit saa käyttää valmistaikinaakin) ja pussillisen aurajuustomurua. Ajattelin laittaa torttujen sisään aurajuuston kaveriksi päärynää, mutta kotona huomasin niiden menneen huonoiksi, joten laitoinkin omena-kanelimarmeladia, jota olin myös onneksi ostanut Rioa varten, kun se ei tykkää aurajuustosta. 

aurajuustotortut

makeansuolaiset joulutortut

Tein muutaman kolmion mallisen tortun, muutaman perinteisen tähtimallin ja muutaman, jossa oli pelkkää marmeladia. Tähtitorttuihin laitoin vielä päälle pecan-pähkinät, kun niitä sattui kotona olemaan. Lopuksi voitelin tortut munalla, mutta se ei varmaan ole välttämätöntä. 

Ja näistä tuli ainakin mun mielestä oikein hyviä, sillä tykkään kovasti suolaisen ja makean yhdistelmästä. Aurajuusto on tietenkin hyvin mielipiteitä jakava maku, mutta helpostihan näiden kanssa tekee myös pelkkiä hilloversioita niille, joille se ei maistu. 

vaihtelua joulutorttuihin

aurajuusto-päärynä joulutorttu

Mietin, että voisin kokeilla huomenna vielä tehdä samanmoisia torttuja niillä päärynöillä. Niistä ei varmaan tule niin makeita, mutta ehkä niihin voisi lisätä ihan pikkuisen myös sitä omenamarmeladia lisäksi... 

Onko muilla hyviä torttujen variaatiovinkkejä vai maistuuko parhaiten perinteiset maut?

Mukavaa itsenäisyyspäivää ja makoisia torttuhetkiä, jos näitä kokeilette!

Ei kommentteja