Sisällön tarjoaa Blogger.

Matkamessut 2016


Huomenna alkaa Matkamessut ja 21.-24.1. Messukeskuksessa on taas mahdollista kohdata koko maailma. Torstai on pyhitetty kokonaan ammattilaisille, mutta perjantaista sunnuntaihin kaikilla on mahdollisuus päästä inspiroitumaan ja unelmoimaan uusista matkoista.


Itse kovasti  suunnittelen meneväni messuille ainakin huomenna, jolloin toivottavasti on vähän väljempää ja mäkin mahdun siellä köpöttelemään. Viikonloppunakin olisi kaikenlaista mielenkiintoista ohjelmaa, mutta saa nähdä jaksanko sitten enää mennä, kun olo alkaa olemaan ainakin vähän pidempään kävellessä jo aika raskas...

Matka

Messuilla kannattaa kierrellä rohkeasti eri maiden osastoilla ja tutustua mielenkiintoisiin matkakohteisiin sekä bongailla hyviä matkatarjouksia ja osallistua arvontoihin. Nähtävää on paljon, joten ohjelmaan ja näytteilleasettajiin kannattaa hieman tutustua etukäteen, niin tietää ainakin vähän mitä haluaisi nähdä. Tässä on muutama mun mielestä kiinnostava tärppi messuille:

Travel Bloggers Give Back

Suomalaiset matkabloggaajat järjestävät Matka 2016 -messuilla hyväntekeväisyyskirpputorin, jonka tuotot ohjataan lyhentämättöminä Autolla Nepaliin -projektin hyväksi. Tarkoituksena on laittaa maailmalle hyvä kiertämään keräämällä rahaa kirpputorin avulla ja antamalla apua sitä tarvitseville. Samalla tuodaan esiin reilun matkailun tärkeyttä ja näytetään oman tekemisen kautta esimerkkiä siitä kuinka pienillä teoilla voidaan saada aikaan isoja parannuksia toisella puolella maapalloa. Lauantaina klo 13–16 ja sunnuntaina klo 12–14.

Tää on musta hieno idea, joten kannattaa ehdottomasti käydä tsekkaamassa tää kirppis ja tehdä samalla hyvää!



Tuntematon Thaimaa – Millainen Thaimaa odottaa matkailijaa suosituimpien turistikeskusten ulkopuolella?

Antti Helin, Thaimaan tuntija ja matkaopaskirjailija, Tourism Authority of Thailand, pe 13.30, la 12.30 ja su 14.00, Royal Caribbean -lava

Tässä talven keskelle iskeneessä Thaimaa-ikävässä uudet vinkit kuulostais oikein kiinnostavilta!



Kurkistus kameralaukkuun

Marinella Ruusunen, bloggaaja, Canon Oy, la 12.00, Rantapallo Meeting Point

Mun pitäis edelleenkin ottaa projektiksi oppia enemmän kuvaamisesta, joten tää vois olla hyödyllinen.



Maailma yllättää matkailijan?

Ulkoministeriö tuo lavalle Madventuresin Rikun ja Tunnan sekä muita kiinnostavia suomalaisia virtuaalisesti suoraan kohteesta. Lavalla asiantuntijoina suurlähettiläs NinaVaskunlahti sekä ulkoministeriön konsuliyksikön päällikkö Teemu Turunen. Juontajana toimittaja, kirjeenvaihtaja Kari Lumikero.  Pe 15.00, Sonera Inspiration Stage

Tää kuulostaa mielenkiitoiselta. Harmi, että on vaan perjantaina...



Balinese Barong Dance by Banyu Petak Indonesia

La 15.00 ja su 16.30, Sonera Inspiration Stage

Välillä voi olla hyvä levähtää ja istahtaa alas katsomaan balilaista tanssia!



Blogipaviljonki by ParisRio

Matkamessuilla tänä vuonna ensimmäistä kertaa: matkabloggaajien oma osasto!
Blogipaviljonki tarjoaa matkabloggaajille tilaisuuden esitellä omaa blogiaan ja tavata lukijoita livenä. Tule rupattelemaan bloggaajien kanssa, vaihtamaan matkakokemuksia ja lepuuttamaan jalkojasi viihtyisään loungeemme. ParisRion tarjoamaa Blogipaviljonkia emännöivät bloggaajat läpi viikonlopun osastolla 7e30.

Ja tää on ehdottomasti käymisen arvoinen osasto! Tarkan aikataulun esittelyssä olevista blogeista löytyy täältä.

bp_tahtitaivas_vaakabanneri

Ja koko messujen ohjelmaa voi tutkailla täältä.

Hauskoja ja antoisia messuja, jos meinaatte niille mennä! Toivottavasti itsekin jaksan siellä edes jonkin verran kierrellä. Ja tulkaa ihmeessä moikkaamaan, jos näätte mut jossain lyllertävän tai penkillä puuskuttavan!

Ei kommentteja