Sisällön tarjoaa Blogger.

Luonnonkosmetiikkaprojekti 2016


Kuten uudenvuodenlupaus -postauksessa jo mainitsinkin, haluaisin tänä vuonna alkaa käyttämään vähän enemmän luonnonkosmetiikkaa. Luonnonkosmetiikkahan on kosmetiikkaa, joka täyttää sertifikoidut kriiteerit mm. siitä, että valmistuksessa käytetyt raaka-aineet ovat luonnollisia ja mahdollisimman paljon luomua. Tuotteita ei saa testata eläimillä ja niiden tulisi aiheuttaa mahdollisimman vähän haittaa luonnolle. Lisätietoja luonnonkosmetiikasta voi lukea esim. täältä: www.luonnonkosmetiikka.fi.


Oon ollut kiinnostunut luonnonkosmetiikasta jo aika kauan, mutta oikeiden tuotteiden löytäminen on ollut aika hankalaa... Sillä ensinnäkin, vaikka kovasti arvostankin luonnollisuutta, haluan myös käyttämieni tuotteiden toimivan hyvin. Ja toiseksi, mä toivoisin tuotteiden myös tuoksuvan hyvältä, sillä se vaan on kosmetiikassa kiva juttu. Kaikki mun kokeilut ei oo mennyt ihan putkeen ja osasta tuotteista on puuttunut vähintäänkin toinen näistä toivomistani ominaisuuksista...

Yksi pahimmista kokeilusta oli eräs shampoopala, jolla pesin hiuksiani toissa kesänä. Ohjeessa sanottiin, että hiuksilla voi kestää tottua shampooseen melko pitkäänkin ja siksi tunnollisesti käytin sitä melkein koko kesän, vaikka hiukseni menivät ihan kauheksi liisteriksi siitä. Jossain vaiheessa tajusin kuitenkin luovuttaa ja todeta, että kaikki tuotteet ei vaan sovi kaikille... Kesti myös pitkään ennen kuin hiukset palautuivat ennalleen ja esimerkiksi niiden muotoilu oli aivan mahdotonta. Ymmärrettävästi tämän jälkeen olen pysynyt vain "normi" shampooissa.

Moni luonnonkosmetiikka myös tuoksuu aika luonnolliselle, eli toisin sanoen ruoholta. Tai joltain vielä pahemmalta... Minä haluan tuoksua hyvältä. Onko se liikaa pyydetty?

Tässä on kuvina muutamat luonnonkosmetiikkatuotteet, jotka tällä hetkellä multa kaapeista löytyy:

Luonnonkosmetiikka

Santen yövoiteen tulin ostaneeksi vähän aikaa sitten ihan randomisti, kun ennen käyttämääni yövoidetta ei enää löytynytkään kaupoista. Päätin vilkaista Ruohonjuuren kosmetiikkahyllyä ja löysin yllätyksekseni tämän. Eniten ostopäätökseen vaikutti se, että hyllyssä oli testeri, josta huomasin, että voide tuoksui tosi hyvälle! Ja hintakin oli hyvin kohtuullinen. Tämä voide oli osana myös innoittamassa ideaa tästä projektista, sillä aloin ajattelemaan, että ehkä luonnonkosmetiikkatuotteetkin ovat kehittyneet tässä muutamassa vuodessa ja hyvän tuoksuisia (ja toimivia) tuotteita voisi löytyä enemmänkin.

Santen jätettävän hoitoaineen olen saanut äitiltä lahjaksi ja se on osastoa ei-niin-hyväntuoksuinen, mutta ei kuitenkaan niin paha, etteikö sitä olisi voinut käyttää. Pullo on nyt melkein loppu, mutta en ehkä kuitenkaan ostaisi tätä lisää.

SAM_1470

Äitiltä oon saanut myös nämä Laveran shampoon ja jätettävän hoitoaineen, sillä hän ei itse ollut tykännyt niistä. Kokeilin niitä kylässä ollessa ja shampoo vaikutti ihan hyvältä ja myös tuoksui kivalta. Jätettävän hoitoaineen tuoksu ei ollut niin mieleeni, mutta ihan menettelevä kuitenkin. Pidemmästä käyttökokemuksesta en osaa vielä kertoa, sillä haluan ensin käyttää entiset shampoon ja hoitoaineen loppuun, mutta pian nämä varmasti pääsevät tarkempaan kokeiluun.

SAM_1471

Born to Bion suihkusaippuan sain äitiltä (näähän onkin suurin osa äitiltä!) joululahjaksi. En ole vielä kuitenkaan edes avannut purkkia, sillä haluan käyttää ensin myös entisen saippuani loppuun. Sitä onkin tullut lotrattua aika ronskilla kädellä viime päivinä, sillä houkuttais jo päästä nuuskimaan millaiset mangon tuoksut tästä purkista löytyy...

Luonnonkosmetiikkaprojekti

Hurraw! -huulirasvan ostin myös aika randomisti. Mulla oli joku kauhea esanssihuulirasva, joka maistui ja tuoksui ihan hirveelle ja jonka olin joskus kiireessä ostanut ja kerran vain kaupungilla ollessa se alkoi ällöttämään niin paljon, että piti kävellä (taas) Ruohonjuureen katsomaan josko sieltä löytyis joku vähän luonnollisempi vaihtoehto. Mukaan lähti tuo limen tuoksuinen ja se onkin aivan iiiiihana! Viime viikkoisella shoppailureissulla Arabian Punnitse&Säästä:stä oli pakko ottaa mukaan myös tuo vaniljan tuoksuinen, sillä olihan se puoleen hintaan. Se ei kuitenkaan ole ihan niin ihana kuin lime, mutta oikein kiva kuitenkin.

SAM_1472

Viimeisenä muttei vähäisimpänä mun luonnonkosmetiikka-arsenaalissa on kookosöljy, joka onkin ollut käytössä jo kauan aikaa. Kookosöljyllähän on aivan lukemattomia käyttötarkoituksia, joista itse olen käyttänyt sitä lähinnä vartalovoiteena kesäisin ja vatsalle nyt raskaana ollessa. Nyt oon muutaman päivän harrastanut pitkähkön tauon jälkeen myös oil pullingia, josta kerronkin vielä tarkemmin myöhemmin...

Eli tässäpä nämä. Ei siis kovin paljoa vielä toistaiseksi, kun vertaa ihan tavallisten kosmetiikkapurkkien määrään. Ajattelin siis käyttää olemassa olevia tuotteita ensin loppuun ja koittaa sitten löytää luonnollisemman vaihtoehdon (jos mahdollista) tilalle sitä mukaan, kun edelliset loppuu. Mulla on jonkin verran ennakkoluuloja erityisesti hiustuotteita kohtaan ja esimerkiksi monista luonnollisista deodoranteista olen kuullut aika huonoa... Myös hammastahnat hiukan epäilyttävät. Luonnonkosmetiikka meikeistä mulla ei ole mitään hajua ja juuri nyt tuli mieleen, että mahtaakohan olla edes olemassa mitään luonnollisia hajuvesiä..? Kohtuullisen pihinä ihmisenä kovin arvokkaiden tuotteiden testaaminen myös arveluttaa, jos tuleekin vain pettymyksiä... Mutta pitää koittaa etsiä ensin vaikka testereitä tai kysellä muilta suosituksia.

Katsotaan siis mitä tulee tapahtumaan! Tarkoitus ei kuitenkaan ole orjallisesti siirtyä vain luonnonkosmetiikkaan, vaan mielestäni niitä voi käyttää iloisesti tavallisen kosmetiikan kanssa sekaisinkin.

Jos jollakin on joitain hyviä suosituksia omista luonnonkosmetiikkasuosikeista, mulle saa ehdottomasti vinkata!

Ja samalla haastan muitakin mukaan tähän projektiin ja kokeilemaan tänä vuonna luonnonkosmetiikkatuotteita! Ootko mukana?

6 kommenttia

  1. Moikka! Eipä ole koskaan tullut nää puheeksi ☺ mutta siinä sulla jo kaks hyvää kosmetiikkamerkkiä, Sante ja Lavera. Itse käytän niiltä sävyttävää päivävoidetta ja puuteria ainakin. Benecos merkillä on ihania huulipunia, todella pehmeitä eikä kuivata huulia yhtään niinku normipunat. Ja nää tuotteet on ihan samaa hintaluokkaa kun ihan marketti meikit, jollei halvempia jopa. Meikeistä haastavin löytää on ripsiväri. Itse tilaan netistä Violey verkkokaupasta, missä tuotteita on ihan loputtomasti, helppo tilata ja postimaksut ihan kohtuulliset. Hammastahnassa suosittelen aloe vera hammastahnaa. Ja deodorantit on kans joo haastavia, kivi deodorantti on tähän tietysti yks ratkaisu. Hajuvesiäkin on olemassa mutta niistä ei kokemusta

    VastaaPoista
  2. Moi! Eipä juu oo tullut puheeksi, mutta kiitos nyt vinkeistä! :) Oon kuullut muiltakin, että hyvä ripsiväri voi olla vaikee löytää... Vaikken mä kauheesti meikkiä käytäkään, niin sillon kun käytän, ois kiva, että niillä sais jotain aikaankin. Aloe vera hammastahna kuulostaa kyllä epäilyttävältä, mutta kai sitäkin vois kokeilla...

    VastaaPoista
  3. Mulla on ihan vastaava shampoopalakokemus takanani jotain 5 vuoden takaa! Sen jälkeen en hetkeen uskaltanut edes kokeilla luonnonkosmetiikkaa. Nykyään kuitenkin käytän lähes pelkästään luonnonkosmetiikkaa. Asun Saksassa ja täällä valikoimat ovat todella kattavat ja hinnat edullisia. Olen käyttänyt kaikenlaisia tuotteita ja ollut oikeastaan kaikkiin tyytyväinen. Nykyään värjään hiuksetkin Santen kasviväreillä.

    VastaaPoista
  4. Mää oon pyrkinyt viime vuosina siitymään kaikessa mahdollisessa kosmetiikassa luonnonkosmetiikkaan ja nyt kun oikein ajatuksella mietin asiaa, niin mulla taitaa tällä hetkellä olla kaikki käyttämäni kosmetiikka luonnonkosmetiikkaa ripsiväriä (Sensain 38, josta en oo vielä valmis luopumaan) ja viimeisiä vetelevää silmänympärysvoidetta lukuun ottamatta. Mitähän tähän meni, ehkä kaks vuotta, että sain kaikki vaihdettua.

    Shampoiden kanssa en oo kokenu mitään hankaluuksia, mutta käytin ehkä vuoden-pari ensin nestemäisiä luonnonkosmetiikkashampoita ennen kuin siirryin flow kosmetiikan palashampooseen. Hamppu-shampoo on toiminu mainiosti, enkä enää halua käyttää muita! Mutta kokemuksesta voin suositella Madaran shampoita ja sitten vähän halvempaa Urtekramia, jolla on Ruohonjuuressa mainiot valikoimat, mutta löytyy myös halvemmalla ihan perus Supermarketeista muun muassa. Myös Santen shampoot on ollu hyviä, hoitoaineita en oo tainnu testata..

    Ja tuoksun perusteella voisin nostaa peukun pystyyn Logonan tuotteille, joista ainakin granaattiomenasarja tuoksuu mun mielestä tosi raikkaalta! En voi muuta kuin suositella. Huulirasvoista myös iHerbistä tilattava älyttömän halpa Sierra Bees on ihan käsittämättömän hyvä, eikä tuoksutkaan kalpene. Sitä en oo nähny myynnissä missään muualla.

    Tsemppiä kokeiluihin, toivottavasti omat suokkarit löytyy! :)

    VastaaPoista
  5. No hyvä kuulla, että tollasesta shampoopalakatastrofista voi päästä noin hyvin yli! :) Mä en ehkä vähään aikaan halua ainakaan palashampoita kokeilla, mutta onhan niitä muitakin vaihtoehtoja... Noi luonnollisemmat hiusväritkin kuullostaa kiinnostavalta!

    VastaaPoista
  6. Ai sullakin on tää ripsiväri tapaus! :) Se muakin vähän mietityttää... Hauska myös kuulla kuinka kauan sulla meni tuotteiden vaihtamiseen. Itekin ajattelin, että tässä vois hyvinkin mennä yli vuosi, jos kaiken kosmetiikan haluis vaihtaa.

    Se mun kauhujen palashampoo oli just Flow... Mutta veikkaan, että mun hiukset oli sillon vaan liian käsitellyt (voimakkaasti blondatut) noin luonnolliseen tuotteeseen, sillä äiti kans kehu sitä kovasti.

    Kiitos kovasti vinkeistä, pitääkin tutustua ainakin tuohon Logonaan, kun siitä ei oo mitään kokemusta. Ja hyvältä kuulostaa myös tuo huulirasva! :)

    VastaaPoista