Sisällön tarjoaa Blogger.

Unelmieni hotelliaamiainen


Nyt poiketaan vähän Bali-jutuista, sillä kun kuulin Rantapallon bloggaajille osoitetusta Umelmien hotelliaamiainen- kirjoituskilpailusta, en voinut mitenkään ohittaa sitä! Hotellien aamupalathan ovat ehkä parasta mitä tiedän! Aamupala on muutenkin mun suosikkiruoka ja joka aamu mun ensimmäinen ajatus onkin, että jee, kohta pääsee syömään aamupalaa.
Tykkään ihan tavallisesta puurosta kotona (jota täällä Balilla on nautiskeltu mangon ja kookosmaidon kanssa) ja viikonlopun rauhassa nautiskellut banaanipannari-aamupalat ovat jo aika luksusta. Mutta mikään ei vedä vertoja siihen tunteeseen, kun herää jostain kivasta hotellista yleensä hyvin nukutun yön jälkeen pehmeiden peittojen alta ja tajuaa, että nyt on edessä jotain todella erityistä! Arkena yritän aina syödä terveellisesti, mutta hotelliaamiaisella on tietenkin lupa syödä mitä haluaa. Ja miten paljon haluaa! Niinpä pidän aina hotellissa yöpyessä huolen siitä, että aamiaisen nautiskeluun jää tarpeeksi aikaa, sillä mikään ei ole ärsyttävämpää kuin kiirehtiä unelma-aamiaisellaan.

Kilpailusta kuullessani tiesin myös välittömästi mistä aamupalasta haluaisin kirjoittaa. Vaikka herkullisia aamupaloja ja viihtyisiä paikkoja mukavine seuroineen onkin historiassa paljon, on yksi paikka jäänyt erityisesti mieleeni. Ja se paikka on Ukrainan Lvivissä sijaitseva Hotel Leopolis. Leopoliksessa vierailustani ei ole niin kovin kauan aikaakaan ja kirjoitinkin siitä jo täällä. Mutta koska aamiainen hipoi omaan makuuni lähes täydellisyyttä, on pakko kirjoittaa siitä vielä uudestaan. Pahoittelen siis hienoista toistoa, mutta uskon, että näiden herkkujen kuvia ja tunnelman muistelointia jaksaa katsella toisenkin kerran. Tai jos hotellijuttu on mennyt ohi, niin sekin asia korjautuu nyt ja pääset nyt mukaan Leopoliksen ihanalle aamiaiselle.

Hotel Leopolis on idyllinen viiden tähden boutique hotelli Lvivin vanhassa keskustassa. Olin hyvin ihastutut tunnelmalliseen hotelliin ja herättyäni unilta kauniista huoneestani, odotin tietysti kovasti hotellin tarjoamaan aamupalaa...

Astuttuani valoisaan aamiaishuoneeseen, tultiin ensimmäiseksi tiedustelemaan, haluaisinko juoda kahvia vai teetä. Tilasin vihreää teetä, jota sainkin oman kannullisen pöytään. Ensimmäiset hetket menivät vain ihastellessa huoneen tunnelmaa, tarjolla olevia ruokia ja kaiken yleistä kauneutta, ennen kuin pääsin valitsemaan itselleni syömistä ja istumaan pöytään.

Hotel Leopolis

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

Olen yleensä tosiaan kova syömään ja buffeteissa tuleekin usein syötyä vähän liikaakin. Tällä kyseisellä Ukrainan matkalla tarjoilu oli pelannut erittäin hyvin jo parin päivän ajan, joten en ollut ihan niin nälkäinen, kuin yleensä. Leopoliksessa oli tarjolla aika perinteisiä aamiaisruokia, kuten leipiä päällysteineen, jogurtteja, hedelmiä, erilaisia smoothieita jne. Valikoima ei ollut kovin suuri, mutta siihen oli jotenkin valikoituneet juuri oikeat tuotteet ja kaikki vaikutti todella tuorealta ja laadukkaalta.

Herkkuja katsellessani lautaselleni valikoitui lopulta sämpylä täytteillä, vähän munakokkelia, paistettuja sieniä ja lämpimiä porkkanoita (nuo, jotka kuvassa näyttävät nakeilta...) sekä ikuinen suosikkini croinsantti. Hotellin aamupala ei mielestäni ole täydellinen, ellei siellä ole croisantteja! Lisäksi otin raikkaan mansikan ja mintun makuisen smoothien, joka ei edes ollut liian makea, niin kuin useissa paikoissa saattaa olla. Nämä sitten nautiskelin ihanan vihreän teeni kanssa. Ja voi olla, että nautiskelin vielä toisenkin croisantin hillolla teen kaverina...

SAMSUNG CSC

Unelmien hotelliaamiainen

Tuona aamuna Leopoliksen aamiaishuoneessa kaikki tuntui olevan kohdallaan... ihana ruoka, rauhallinen tunnelma, keväinen auringonpaiste ikkunasta... Aamiaisessa yhdistyi niin täydellisesti ylellisyys sekä sopiva kodikkuus, että mielelläni olisin jäänyt sinne istuskelemaan pidemmäksikin aikaa. Valitettavasti kuitenkin päivän riennot kutsuivat mut pois jo ennen teekannun tyhjenemistä. Nyyh.

SAMSUNG CSC

Hotel Leopoliksen aamiaisen valitsemisesta tähän kilpailuun kertoo jotakin myös se, että tunnettuna herkkusuuna suosiossani olevat hotellit, joissa on suuri valikoima erilaista syötävää ja josta lähtiessä olo saattaa olla enemmänkin epämukavan puolella, jäivät valinnan ulkopuolelle. Leopoliksen aamiaisen jälkeen vatsa oli sopivan täynnä, mieli levollisen virkeä ja siitä oli hyvä jatkaa tulevaan päivään. Toivottavasti aamiaisen ihastuttava tunnelma välittyi myös teille!



Jos teidänkin tekis mieli ihanalle hotelliaamisiselle, on Rantapallolla ja Hotels.com:illa käynnissä nyt some-kisa, jossa jakamalla kuvan hotelliaamiaisesta Facebookissa, Instagramissa tai Twitterissä, voi osallistua 200 euron hotellilahjakortin arvontaan! Tarkemmat tiedot kilpailusta löytyy täältä.

Ei kommentteja