Sisällön tarjoaa Blogger.

Bali Zoo


Ubudissa ollessa me suunniteltiin lähtöä Bali Safarille, jossa järjestetään kierroksia niin päivisin kuin iltaisin. Lisäksi paikassa on mahdollista tehdä elefanttisafari ja ratsastaan muillakin eläimillä sekä vierailla Fresh Water Aquariumissa.
Suunnitelma jäi kuitenkin toteuttamatta, kun mua alkoi kiukuttamaan kuinka erihintaiset liput olisivat olleet mulle ja Riolle. Lippu, jolla olisi saanut safarikierroksen päivällä, nähnyt elefantti-, eläin- ja tanssinäytökset, päässyt Fresh Water Aquariumiin sekä lasten leikkialueelle ja vesipuistoon, olisi maksanut mulle noin 50 euroa ja Riolle noin 10 euroa. Musta on ihan ok, että turistit maksaa asioista vähän enemmän, mutta viisinkertainen summa on musta kyllä jo aikamoista rahastusta! Eikä tähän olisi edes kuulunut elefanttiratsastusta. Oltiin kuultu Bali Safarista aika paljon hyvää ja meitä kiinnosti nähdä eläimiä, niin että ne saavat olla alueella vapaana eikä pienissä häkeissä, mutta hinta jäi ärsyttämään sen verran paljon, että se jäi nyt välistä.

Pari päivää harmiteltiin asiaa ja katseltiin lähellä olevan Bali Zoon mainoksia. En oikein tiedä mitä mieltä olisin eläintarhoista, sillä kyllähän eläinten kuuluisi tietysti olla vapaana luonnossa, mutta toisaalta monet eläintarhat pelastavat eläimiä huonoista oloista ja tekevät arvokasta työtä suojellessaan lajeja. Kuten olen tainnut täälläkin mainita, en ole itse mikään yltiöpäinen eläinten rakastaja (johtuen luultavasti allergioistani, joiden vuoksi en ole lapsena ollut paljoakaan eläinten kanssa tekemisissä), mutta on mulla tiettyjä eläimiä, joita tykkään katsella. Mun lempieläimiä ovat elefantit, pandat ja delfiinit. Myös Balillakin vähän joka puolella pyörivät apinat ovat ihan viihdyttävää katseltavaa. Elefanttien kanssa oon kokenut elämäni hienoimman eläinkokemuksen Laosin Elephant Villagessa, jota en tuu kyllä koskaan unohtamaan.

No, päätetiin sitten lähteä sinne Bali Zoohon, joka on siis ihan perinteinen eläintarha lähellä Ubudia. Saatiin sinne liput yhteensä noin 30 eurolla, josta mun lippu taisi olla vähän yli pari kymppiä ja Rion loput. Hintaan kuului sisäänpääsy, eläinnäytös ja vesipuisto, joka oli kyllä niin pienille lapsille suunnattu, ettei viitsitty edes käydä pulahtamassa, vaikka kuuma päivä olikin. Myös Bali Zoossa olisi ollut elefanttiratsastusta, joka olisi maksanut noin 13 euroa/hlö. Ratsastus olisi kestänyt puoli tuntia ja matkalla kuljettiin kai joessakin, eli ihan hyvältä vaikutti, mutta me jätettiin se kuitenkin väliin. Musta oli niin siistiä ratsastaa Laosissa elefantilla ilman mitään satulaa ja touhuta sen kanssa joessa, että pelkkä korissa istuskelu tuntui nyt aika laimeelta. Ovella Bali Zoossa luki, että omia juomapulloja ja eväitä ei puistoon saisi tuoda. Siinä ihmiset sitten jätti vesipullojaan siihen, mutta koska kukaan ei katsonut kasseihin sisälle, mähän en luovuttanut vesipulloani ja keksejä, joita mulla repussa oli. Ihan hyvä niin, sillä niillä pärjättiin koko reissu eikä tarvinut syödä eläintarhan ylihinnoitellussa raflassa.

Bali Zoo

SAMSUNG CSC

Vesipuisto. Varmasti kiva lapsiperheille, mutta kyllä meidänkin olis tehnyt pulahtaa uimaan hikisen kierroksen jälkeen...

Bali Zoo oli aika peruseläintarha ja mun mielestä hyvin verrattavissa esim. Korkeasaareen. Eläimiä, joita Korkeasaaresta ei löydy, ei tainnut olla kuin ne elefantit ja krokotiilit. Tai en muista oisko Korkeasaaressa krokotiilejakin, mutta ei varmaan ainakaan noin isoja. En tosiaan oo mikään eläinexpertti enkä ihan tarkkaan muista mitä kaikkia eläimiä Korkeasaaressa onkaan, mutta tälläinen fiilis mulle ainakin jäi. Me jäätiin vähän kaipaamaan esimerkiksi virtahepoja, joita kuitenkin elää Indonesiassa...

IMG_4770Krokodiili. Tää oli kierroksen ensimmäisiä eläimiä ja mä luulin aluksi, että se oli muovia. Mutta kyllä se sitten vähän silmiä liikutti.

SAMSUNG CSCKilpikonnien hellä hetki...

IMG_4784Apinoita (vai onks noi simpansseja..?) oli vähän hölmö katella kaltereiden takaa, kun niitä voi nähdä tienvarsilla Balilla ihan vapaanakin.

Eläintarha oli hyvässä kunnossa ja tosi vihreä, niin kuin Balilla kuuluukin. Häkit ja aitukset oli ihan kohtalaisen tilavia, mutta ei mitään luksusluukkuja. Eläimet oli virkeitä ja ne vaikuttivat hyväkuntoisilta ainakin näin maallikon silmin.

Meistä kiinnostavimpia eläimiä oli tiikeri ja valkotiikeri (?? apua, mä oon niin huono näissä eläimissä!), jotka oli yllättävän aktiivisia ja toinen niistä karjuikin välillä aika hurjasti sekä oranki, jolla oli juuri ruoka-aika. Oranki oli tosi iso ja se vaan istua lösötti paikoillaan, kun hoitaja heitteli sille ruokaa. Se nappaili aika kätevasti ruokia suoraan ilmasta käsillä ja välillä niiden ollessa varattuina, myös jaloilla. Aina se ei kuitenkaan jaksanut yrittää ja joku papaijan pala saattoi lentää sitä päähänkin. Oranki sai myös pienen pussillisen sipsejä tai jotain muita snackeja (ai kauhee, noita syö Balilla kyllä ihan kaikki!), jonka se kätevasti avas ja pisti poskeensa.

IMG_4791Tikruja

IMG_4802

Tikruja ja minä

IMG_4816Oranki syömässä

IMG_4804Karhuja

Bali Zoossa meidän ehdoton suosikki oli tietysti kuitenkin elefantti, jota pällisteltiin hetki jos toinenkin. Elafantteja olis ollut siellä enemmänkin, mutta muut oli juuri ratsastuskierroksella.

IMG_4826Norsu

IMG_4829Minä ja norsu

IMG_4839Rio ja norsu

IMG_4850Minä, Rio ja norsu

Lipulla olisi nähnyt myös lintushown, joka me missattiin. Lisäksi tarjolla oli joku eläinnäytös ja me mentiinkin kattomaan mikä se oli. Vähän ihmetytti, kun näytös oli eläintarhan ravintolassa... Ja sitten tajuttiinkin sen olevan valokuvaussessio eläinten kanssa! Siellä ihmiset jonotti vuoronumeroita, että ne pääsis kuvaan jonkun käärmeen tai linnun kanssa. Tommosesta mä en kyllä yhtään tykkää, koska en usko, että eläimet kovin nautti kuvissa olosta. Niinpä lähettiin äkkiä pois ja mentiin vielä kattoman vähäks aikaa elfanttia...

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

Kaikenkaikkiaan Bali Zoo oli musta ihan jees, mutta ei mitenkään erityisen ihmeellinen. Paikka on mun mielestä Balin hintatasoon suhteutettuna ylihinnoiteltu. Vähän tästä jäi sellainen kakkos vaihtoehto mieleen, joka se meille tietenkin olikin. Kuitenkin paikka on siisti ja hyvin hoidettu. Lapsiperheille varmasti kiva lisä se pieni vesipuisto.

Me suunniteltiin muuten Singapore Zoossakin käyntiä, jonka pitäis olla yksi maailman parhaimmista eläintarhoista. Mutta jätettiin sekin väliin, kun kuultiin, että siellä menis ihan koko päivä ja meillä ei sitä aikaa ollut ihan hirveesti... Ehkä ensi kerralla sitten.

Onko joku muuten käynyt Bali Safarilla? Luulen, että se olis ollut mulle ainakin henkilökohtasesti kiinnostavampi paikka. Tosin ne lipun hinnat kyllä jäi ärsyttämään. Ja mitä mieltä ootte yleisesti eläintarhoista? Onks ne ok, vai olisko parempi jättää kokonaan välistä?

3 kommenttia

  1. Me käytiin viime vuonna Bali Safarilla. Mukana oli balilainen kaveri, joka ei maksanut mitään sisäänpääsystä siinä missä me muut maksettiin ne aika suolaiset hinnat. Omasta mielestä paikka oli upea ja tuntui makeelta ratsastaa elefantilla siellä muiden eläinten joukossa. En ollut koskaan aikaisemmin tehnyt mitään vastaavaa,joten ehkä senkin takia se tuntui niin kivalta.
    Noihin eläintarhoihin vielä sen verran, etten itse ole vieläkään varma tulenko ikinä julkaisemaan sitä Bali Safari -postausta, sillä en ole varma haluanko lukea niitä kommentteja joita eläintarha -postaukset aina keräävät...

    VastaaPoista
  2. Okei, no hyvä kuulla, että rahoilleen saa sentään vastiketta! Ei se Laosin Elephant Villagekaan mikään halpa paikka ollut, mutta en kadu tippaakaan, että maksoin sen, sillä se oli sen verran hieno kokemus! Oliks se balilainen kaveri opas? Rio oli kans kai opas-hinnalla tuolla Bali Zoossa, mutta ei sentään ihan ilmaseks päässyt. Ja joo, ihan ymmärrettävää, ettei välttämättä haluu kirjottaa eläntarhoista blogiin. Mäkin mietin jonkun aikaa, että viittinkö ees kirjottaa...

    VastaaPoista
  3. Luultavasti meni sitten myös jollain opashinnalla... En seuraillut niin hyvin sitä tilannetta. :)

    VastaaPoista