Sisällön tarjoaa Blogger.

Terveellinen ja ei-niin-terveellinen ravintolasuositus Ubudiin


No niin, palataan takaisin Bali-juttuihin ja Ubudiin! Shoppailun lisäksi Ubudiin ohjelmaan kuului vahvasti syöminen ja mulla onkin teille kaksi ravintolasuositusta sinne, joista toinen on terveellinen ja toinen ei niinkään...


Terveellistä: Bali Buda

Ubud on täynnä terveysruokapaikkoja ja mä olinkin jo ihan innoissani odottanut, että pääsen sinne syömään salaattia. Eikä mitä tahansa salaattia, vaan yhtä tiettyä Bali Budan kanasalaattia, josta olinkin unelmoinut edelliset kaksi ja puoli vuotta. Salaatin kanssa saa valikoiman salaatinkastikkeita ja erityisen hyvän salaatista tekee lastike nimeltä Pesto Party. Niinpä suunnattiin Bali Budaan lähes heti, kun oltiin saatu kamat heitttyä Ubudin majoitukseemme, multa kuola suupielestä jo valuen. Rio ei niin perusta salaateista tai muista terveysruoista ja sovittiinkin, että mä syön ensin salaattini ja mennään sen jälkeen johonkin paikalliseen riisimestaan, jossa se voi syödä. Mutta kuinkas kävikään...? Kun mä sain salaattini pöytään, halus myös Rio maistaa sitä. Ja sehän tykkäs siitä niin paljon, että tilasi itselleen samanlaisen! Uskomatonta. Siinä se sitten tyytyväisenä söi koko salaatin porkkanoineen päivineen, joita se ei yleensä syö mistään hinnasta. Kyllä Pesto Partyssa on taikaa! Ja kaikkein ihmeellisintä oli se, että seuraavana päivänä Rio pyysi, että voidaanko mennä syömään samat salaatit uudestaan! Ja tottahan me sitten mentiin!

Bali Buda (ensiseltä nimeltään Bali Buddha) on Ubudin terveysruokapaikkojen edelläkävijä ja se on perustettu jo vuonna 1994. Se tarjoilee asiakkailleen puhdasta paikallista luomuruokaa. Valikoimassa on paljon kasvisruokaa, mutta myös lihaa on tarjolla. Listalta löytyy myös raakaruokavaihtoehtoja. Tarjolla on lisäksi paljon erilaisia terveysjuomia tuoreista mehuista erilaisiin sekoituksiin, joihin saa lisättyä myös valitsemiaan superfoodeja. Bali Budan läheisyydessä, aivan kulman takana, on myös kauppa, josta saa ostaa ruokatarvikkeita, leivonnaisia, luonnonkosmetiikkaa jne.

IMG_4711

Onnellinen salaatinsyöjä ja maaginen kastike.

IMG_4715

IMG_4717

Bali Budan yhteydessä oleva terveyskauppa.

IMG_4727

Vaikka Bali Budasta saa tosi terveellistä ruokaa, saa sieltä myös kaikenlaisia herkkuja. Me otettiin jälkkärit kaupasta mukaan. Suklaakakku oli ihan taivaallista ja mustikkamuffinikin mun mielestä hyvää, vaikka Rion mielestä se maistui liian terveelliltä.

Salaattikertojen lisäksi käytiin Bali Budassa vielä kolmannenkin kerran (kun ei taas pitkään aikaan pääse sinne...hehe), jolloin syötiin jotain ihan muuta. Rio söi Nasi Gorengin, joka oli kuulemma hyvä ja mä söin... köhöm... hampurilaisen. Tuntu vähän väärältä syödä terveysravintolassa hampparia, mutta pitihän sekin testata, että onko hyvää. Ja hyväähän se oli. Sämpylältä olisin ehkä odottanut vähän jotain muuta kun perusvehnäpullaa, mutta ihan hyvinhän sekin maistui. Lisänä tuli ranskalaiset, jotka oli ehkä parhaat, joita oon koskaan syönyt! Söpö banaaninlehdistä taiteltu majoneesikippokin tuli kaavittua ihan tyhjiin.

IMG_4855
IMG_4854

Bali Budan ehdottomasti paras puoli on siis siinä, että sieltä saa monenlaista ruokaa ja kaikki löytävät sieltä varmasti jotakin syötävää. Vaikka yksi olisi ehdoton raakaruokailija, toinen noudattaisi gluteenitonta ja maidotonta ruokavaliota ja kolmas haluaisi jotain lihaisia tai sokerisia herkkuja, niin kaikki ovat varmasti lautasen saatuaan tyytyväisiä. Bali Buda on myös mun mielestä tosi kohtuuhintainen verrattuna Ubudin muihin ravintoloihin. Esimerkiksi se kuuluisa kanasalaatti maksoi noin 3,5euroa.

Ei-niin-terveellistä: Warung Citta Ovest

Vaikka tässä tulikin jo todistettua, että myös terveysraflassa voi syödä epätervellisesti, niin mulla on vielä toinenkin vinkki, jos haluaa jotain oikein rasvaista ja hyvää. Löydettiin nimittäin Ubudin viimeisenä iltana pieni pizzapaikka, josta tuli niin hyvät tuoksut, että oli ihan pakko mennä sisälle. Ja se osoittautuikin aivan loistavaksi ideaksi, sillä söin siellä ehkä elämäni parhaan pizzan!

Olin ensin tilaamassa paikan nimikkopizzan, jossa olisi ollut jauhelihaa, mutta se oli päässyt jo loppumaan (eli varmaan olisi ollut hyvää...), joten valitsin pestopizzan (en muista tarkasti nimeä), johon lisäsin vielä kinkkua. Rio tilasi pizzan nimeltä Ayam Sambal Matah, jossa oli paikallisia makuja, mutta jotka eivät sitten kuitenkaan oikein istuneet pizzaan. Mutta se mun pizza... aijai. Siinä oli siis pestoa, tomaattia, kinkkua, juustoa ja parmesania enkä voi ymmärtää miten se maistuikin niin hyvältä. Pohjakin oli juuri täydellinen. Riolla oli aika kova annoskateus, mutta en pystynyt luovuttamaan omastani kuin vähän maistiaisia. Nämäkään ei olleet hinnalla pilattuja sillä meidän pizzat olivat noin 3 euroa/kpl. Tarjolla oli myös pastoja, jotka naapuripöydästä vilkuilemalla myös näyttivät houkuttelevilta.

Joten jos kaikki tervellinen Ubudissa tulee jo korvista ja joogan jälkeen iskee nälkä, niin ei muuta kuin tänne vaan!

IMG_4883

Pahoittelut, ettei parempia kuvia paikasta ole, kun illalla mukana oli vaan kännykkä eikä seuraavana päivänä ollut enää aikaa lähtä kuvailemaan.

IMG_4880

Tässähän tulee ihan nälkä...

Ei kommentteja