Sisällön tarjoaa Blogger.

Retki Länsi-Uudellemaalle: Kisakallio

Viime sunnuntaina pääsin mukaan bloggaajaretkelle tutustumaan Länsi-Uudenmaan matkailutarjontaan. Minibussi starttasi jo yhdekseltä aamulla kohti Lohjaa, kyydissään kuusi bloggaajaa ja reipas oppaamme Susse Ekström SE-Actionista. Jo matkalla saimme kuulla mitä kaikkea Länsi-Uudellamaalla on matkailijalle tarjota. Mulle erityisen kiinnostavalta kuulosti pyöräilyreitit Lohjanjärven ympäristössä. En ole koskaan tehnyt mitään pidempiä pyöräretkiä, mutta se voiskin olla hauska tapa tutustua lähikuntiin. Pyörän voisi ottaa vaikka junaan mukaan ja mennä Kirkkonummelle, josta voisi lähtä polkemaan. Pitääpä ehdottaa Riolle, jos lähdettäis kesällä pyöräilemään ja ihastelemaan Suomen luontoa ja järvimaisemia. Alueella on mahdollista tehdä paljon kaikenlaista muutakin melonnasta lähiruokailuun ja ilmatyynysafareista suppailuun. Lisää voi lukea Visit South Coast Finlandin nettisivuilta.

Retken ensimmäinen etappi oli Lohjan Kisakallio. Luulin, etten ollut koskaan siellä käynyt, mutta kun ajoimme pihaan, tajusin, että olinkin joskus lapsena siellä ollut. Kisakallio on urheiluopisto, jossa voi kouluttautua liikunnanohjaajaksi ja siellä on hyvät mahdollisuudet erilaisten urheilulajien harrastamiseen. Sieltä löytyy, palloiluhallit, jäähalli, tennis- ja padelkentät, uima-allas, kuntosali, voimistelutilat ja vaikka mitä. Kisakalliossa on paljon eri seurojen järjestämiä leirejä ja ainakin viikonloppuna paikka näkyi kuhisevan kaikenikäisiä urheilijoita. Kisakallio on lisäksi loistava paikka järjestää kokouksia tai yritysten virkistyspäiviä. Erilaisia kokoustiloja löytyy hyvin ja välillä voi pitää vaikka kuntotestit teastausasemalla. Resursseja löytyy myös isompien kongressi- tai messutapahtumien järjestämiseen ja majoitusvaihtoehtojakin on monenlaisia useamman hengen huoneista huoneistohotelliin.

Kisakallio

Isakallio...? K hävisi johonkin.

Ensimmäisenä me päästiin kokeilemaan jäähallille curlingia. En ollut aikaisemmin kokeillutkaan tuota hassunnäköistä liukumis- ja harjauslajia. Ensin varusteet päälle: eli sisälenkkarit jalkaan, kypärä päähän, harja käteen ja toiseen jalkaan "liukuri". Ja sitten vain jäälle. Mukava ja asiantunteva ohjaajamme (jonka nimen valitettavasti unohdin... ) kertoi ensin ohjeita ja sääntöjä peliin. Ensin harjoiteltiin muutama kierros vain liukumista ja kiven liuttamista ja sitten laitettiin pieni peli pystyyn. Ihan hauskaa hommaa curling olikin, mutta noin lyhessä ajassa juuri vasta alkoi tekniikka löytyä, kun peli olikin jo ohi. Olin ihan tyytyväinen jo siitä, että sain lopussa kiven liukumaan sinne rinkuloille asti, kun aluksi se ei liukunut edes puoleen väliin rataa. Harjaaminen tuntui niin tyhmältä, että alkoi vaan naurattaa, mutta kai siitä jotain hyötyä oli, että sai jään liukkaammaksi ja kiven liukumaan pidemmälle. Niin, ja meidän joukkue lopulta voittikin pelin, vaikka se taisikin olla ihan tuurista kiinni.

IMG_2839

IMG_2841

IMG_2846

Curling

IMG_2851

Curlingin jälkeen siirryttiin pieneen voimisteluhuoneeseen, jossa oli kilpatrampoliini, volttimonttu, rekkitanko, renkaat, minitramppa, pukkeja jne. Kaikki olivat innoikkaina odottaneet trampalle pääsyä, mutta ehkä jännitys iski kanssabloggaajiini, kun lopulta tramppa tai muut telineet eivät olleetkaan niin kovassa käytössä. Itse yritin hillitä temppuiluhalujani, etten säikyttäisi muita edes kokeilemasta. Ohjaajalta tuli myös aika niukasti ohjeita, mitä trampalla voisi tehdä enkä sitten kehdannut itse alkaa neuvomaan muita. Niinpä ei loppujen lopuksi oltukaan tramppahuoneessa kovin kauaa ja jätin haikeana upotetun trampan ja volttimontun taakseni... Lattiaan upotetussa trampassa on tosi turvallista harjoitellakin, kun ei tarvii pelätä, että putoaa reunan yli.

IMG_2852

IMG_2862

Seuraavaksi käytiin mittaushuoneessa ottamassa In Body -kehoanalyysit, josta näkee mm. kehon rasvaprosentin, viskeraalisen rasvan määrän ja sen kuinka paljon lihasta missäkin kehon osassa on. Mielenkiintoista tietoa! Oon käynyt muutaman kerran aikaisemminkin ja tuloksia on hauska vertailla edellisiin, vaikka ne eivät käykään aivan yks yhteen, kun kaikki mittaukset on tehty eri laitteilla.

Ennen lounasta käytiin vielä kokeilemassa ilma-aseammuntaa. En ole kovin kiinnostunut aseista, mutta olen itsekin joutuntu ohjaamaan ilma-aseammuntaa, kun olin Mallorcalla Sport Entertainerina, joten asiat oli jokseenkin tuttuja. Niinpä tyydyinkin vain katselemaan, kun muut ammuskelivat.

IMG_2865

IMG_2872

IMG_2876

IMG_2864

Matkalla ammuntahuoneeseen kuljettiin suuren salin ohi, jossa oli menossa jonkinlaiset pyörätuolitanssikisat.


Sitten olikin jo lounaan aika, jota nautimme Kisakallion ravintolassa useiden reippaiden urheilijoidenalkujen seassa. Ruoka oli ihan jees. Runsas salaattipöytä, useampaa pääruokavaihtoehtoa ja jälkkäriksi hyvää rahkavaahtoa.

IMG_2880

Kisakallion sporttisessa tunnelmassa aloin heti miettimään, että siellähän olisi hyvä järjestää joku sirkusleiri. Kisakalliossa järjestetään myös koulujen loma-aikoina erillaisia sporttilomia, jossa on ohjelmaa aikuisille ja lapsille.

Lisätietoja löytyy täältä: www.kisakallio.fi

Ja muusta alueen tarjonnasta täältä: www.visitsouthcoastfinland.fi

*Postaus on toteutettu yhteistyössä Visit South Coast Finlandin ja Lumo Matkailun kanssa

Ei kommentteja