Sisällön tarjoaa Blogger.

Metsässä

Viime sunnuntain retki Länsi-Uudellamaalla jatkui Kisakallion jälkeen metsään. Kaupunkilaistyttönä metsässä ei tuu käytyä kovinkaan usein enkä varsinaisesti olekaan mikään eräihminen. Alkuperäisessä retkisuunnitelmassa olisi ohjelmassa ollut lumikenkäilyä, mutta koska sää oli kovin keväinen eikä lunta ollut näkynyt enää aikoihin, tehtiin pieni metsäretki Lohjalaiseen luontoon.

Oppaina meillä oli Kanerva Kilpelä ja Seija Ravanti, jotka kertoivat metsän elämästä ja siitä miten se heräilee taas talven jälkeen. Saatiin kuulla kaikenlaisia faktoja metsän eläimistä ja kasveista. Metsällä on kyllä todella rauhoittava vaikutus ja jo lyhyt metsässä oleilu helpottaa stressiä. Pitäis kyllä mennä itsekin useammin metsään. Ja aivan hävettää, etten ole vienyt Rioa mihinkään kunnolliseen metsään.

IMG_2896

IMG_2893

Seija Ravanti

IMG_2889

Kanerva Kilpelä

IMG_2890

Eri eläinten syömiä käpyjä.

IMG_2900

Näin myös kevään ensimmäisen rohkean kukkasen.

Pienen metsässä tallustelun jälkeen istuttiin kotaan, jossa meille tarjoiltiin koivunmahlajuomaa ja itsetehtyä vaahterasiirappia. Saatiin muutenkin kuulla lähiruoasta jota metsästä voi vaikka itse käydä keräämässä. Terveysruosta kiinnostuneena nää asiat oli tietysti mielenkiintoisia. Superfoodit on nyt trendikkäitä, mutta moni unohtaa, että meillä on metsät pullollaan ihan kotimaisiakin superruokia.

IMG_2885

IMG_2902

IMG_2905

Lisää alueen matkailutarjonnasta löytyy täältä: www.visitsouthcoastfinland.fi

Ja www.ravantievents.fi

*Postaus on toteutettu yhteistyössä Visit South Coast Finlandin ja Lumo Matkailun kanssa

Ei kommentteja