Sisällön tarjoaa Blogger.

Turun Kuuva

Ensimmäisenä päivänäni Turussa lähdettiin tosiaan käymään Kuuvassa. Se oli mulle entuudestaan aivan vieras paikka. Kuuva on siis pieni kallioinen ranta Ruissalossa. Ruissalossakin olen oleillut hävettään vähän siihen nähden, että olen asunut Turussa kuitenkin viisi vuotta. Olen lähinnä käynyt siellä uimarannoilla ja kerran luokan kanssa jossain mökillä. Enkä ole koskaan ollut edes Ruisrokissa! Mutta siellä taitaa olla enemmänkin pienempiä paikkoja, joita kannattaisi koluta...

Lähdimme matkaan iltasella pienen sateen jälkeen. Hellepäivän jälkeen ilma tuntui raikkaalta ja hieman viileältä, muttei liian kylmältä. Haettiin kaupasta matkalla vähän eväitä ja parkkeerattiin auto pieneen parkkiin Kuuvaan. Siitä jatkoimme metsäpolkua pitkin kohti rantaa. Kävelimme ainakin 10 minuuttia aivan metsässä. Matkalla löytyi mustikoita ja vadelmia ja nähtiin kaatunut puu, josta kasvoi uusia puita!

Olen ollut koko kesän kaupungissa ja oli tosi ihanaa nähdä vahän muutakin luontoa, kuin kaupungin puistot. Tuli myös tunne, että olisi kyllä tärkeää vielä Balilainenkin johonkin metsään, kun ei se ole oikein Suomalaista metsää sisältäpäin nähnytkään!

IMG_0805

Kaatuntut puu, josta kasvaa puita!

Lopulta päästiin rantaan. Levitettiin viltit ja otettiin eväät esille. Katseltiin merta ja auringonlaskua. Piti käydä vähän kokeilemassa vettäkin, että kuinka kylmää se on ja yllätykseksi se olikin ihan lämmintä! Ja jos mä sanon, että lämmintä, niin sitä se oikeesti oli. Eikä tää ollut edes mikään suojainen poukama, vaan ihan vaan meri. Olis tehnyt mieli mennä melkein uimaan, mutta siellä tuuli sen verran ja aurinko oli jo laskemassa, että vilukissana pelkäsin, että vedestä noustessa tulisi vielä kylmä.

IMG_0780 (Medium)

IMG_0782 (Medium)

IMG_0792 (Medium)

IMG_0790 (Medium)

IMG_0793 (Medium)

Istuskeltiin rannassa varmaan kolme tuntia. Katseltiin oli kulkevia laivoja ja nautittiin rauhasta. Meidän lisäksi paikalla oli vain yksi pariskunta. Tosin olihan se aika huvittavaa, kun kaikki istui kuitenkin puhelimet kädessä, kun kuvia piti ottaa, laittaa Instaan ja Faceen ja Tinderiäkin tarkistaa (ei siis mun).

IMG_0794

IMG_0795

Kyllä tälläsen kaupunkilaistytönkin on hyvä mennä välillä lähelle luontoa. Siellä se mieli lepää. Pitää alkaa harrastaa luotoretkeilyä täällä pääkaupunkiseudullakin. Jos liikutte Turussa, niin suosittelen ehdottomasti, että kokeilette perus Ruissalo biitsin sijaan joku kerta Kuuvaa. Ihana paikka!

IMG_0803

IMG_0804

IMG_0800

Onko joku käynyt Kuuvassa? Tai tiedättekö joitain muita kivoja paikkoja Ruissalosta?

 

 

 

2 kommenttia

  1. Ihanan näköinen ranta! En ole koskaan tuolla, tai millään muullakaan rantapaikalla Turussa käynyt, niin täytyy laittaa Kuuva muistiin :)

    VastaaPoista
  2. Suosittelen kyllä, jos on joskus siellä päin. :)

    VastaaPoista