Sisällön tarjoaa Blogger.

Ihana Turku. Sydän, sydän, sydän!

Vielä tulee hieman Turku-hehkutusta, kun se on kesällä vaan niin ihana paikka (niin kuin moni muukin Suomen kaupunki). En yhtään ymmärrä mistä se Suomen Perse -juttu on tullut. Tai nyt tajusin, että se taitaakin olla kohteliaisuus! Kun peputhan on nyt niin in. Turku on siis semmonen kiva treenattu kesäpeppu! Hehee.

Turussa on yks huippujuttu, jonka itse tajusin varmaan vasta jokusen vuoden siellä asuttuani. Nimittäin tori! Siellä myydään tosi halvalla vihanneksia, hedelmiä ja marjoja. Siis oikeasti halvalla. Ainakin, jos vertaa Helsingin torien hintatasoon. Esimerkiksi nyt Suomalaiset mansikat maksoi 3e/litra, herneet 1e/litra jne. Ja varsinkin, jos menee vähän ennen sulkemisaikaa, hinnat on vielä villimmät. Eurolla saa isoja pusseja täynnä hedelmiä ja vihanneksia ja vaikka viinirypäleitä voi saada kaksi puolen kilon pakettia eurolla. Ihan harmittaa, kun en tajunnut käydä siellä ensimmäisinä opiskeluvuosinani. Tosin siihen aikaan elin lähinnä pinaattiletuilla ja roiskeläpillä ja niitä sieltä ei ois kuitenkaan saanut... Nykyään torilla on pakko käydä joka Turun reissulla. Ja tori on tosiaan auki vuoden ympäri, talvellakin siellä on vähintään yksi koju myymässä.

[caption id="attachment_370" align="aligncenter" width="1024"]Turun tori Turun tori[/caption]

[caption id="attachment_371" align="aligncenter" width="1024"]Tämän kertaiset ostokset Tämän kertaiset ostokset[/caption]

Toinen ihana paikka on tietysti jokiranta. Jokirannassa oon monet kerrat kävellyt kouluun, lenkkeillyt, hengaillut kavereiden kanssa ja istunut iltaa lukuisilla ravintolalaivoilla.

[caption id="attachment_372" align="aligncenter" width="768"]Sigyn (eikä Suomen Joutsen niin kun ensin luulin...) Sigyn (eikä Suomen Joutsen niin kun ensin luulin...)[/caption]

[caption id="attachment_373" align="aligncenter" width="768"]Taideteos lähellä Föriä Taideteos lähellä Föriä[/caption]

[caption id="attachment_375" align="aligncenter" width="1024"]Jokilaivat Jokilaivat[/caption]

Turussa on keksitty myös eräs aivan loistava idea. Siellä on maalattu taideteoksía sähkökaappeihin! Huomasin tämän jo viime vuonna, mutta kovin kauaa niitä ei mielestäni ole ollut. En myösään ole varma millä kaikilla alueilla niitä on. Ehkä joku Turkulainen osaa kertoa paremmin? Ja kenen tekemiä nämä ihanuudet ovat? Veikkaisin Taideakatemialaisia. Itse pongailin niitä lähinnä Portsan alueella, kun käveltiin siitä läpi Balilaisen kanssa. Balilainen raahasi matkalaukkua ja minä juoksin katuja ristiin rastiin kuvailemaan sähkökaappeja. Se oli aika hauskaa, ihan kun joku suunnistuspeli!

Tälläsia mä bongasin:

[caption id="attachment_376" align="aligncenter" width="768"]Kukkia Kukkia[/caption]

[caption id="attachment_377" align="aligncenter" width="768"]Pöllö Pöllö[/caption]

[caption id="attachment_378" align="aligncenter" width="768"]Kisu Kisu[/caption]

[caption id="attachment_379" align="aligncenter" width="768"]Puu Puu[/caption]

[caption id="attachment_380" align="aligncenter" width="768"]Kasveja Kasveja[/caption]

[caption id="attachment_381" align="aligncenter" width="768"]Lintu Lintu[/caption]

Siinähän onkin valmis reitti, jos joku haluaa lähteä sähkökaappisuunnistukselle!

Ja toisena leikkinä voi vaikka laskea kunka monta kertaa yhteen postaukseen voi kirjoittaa sanan "ihana".

Nyt mä suunnistan nukkumaan... Moido.

 

 

 

 

 

 

9 kommenttia

  1. Ihanaa kiitos, helpotit mun koti-ikävää rakkaaseen kotikaupunkiini! Huippu tekstiä :)

    VastaaPoista
  2. Turku on kyllä soma kaupunki! Nuo sähkökaapit ovat kyllä poikkeuksellisen hienoja. Taideteoksia sähkökaapeista löytyy myös ainakin Tampereelta ja Jyväskylästä, joten jos joskus poikkeat näissä kaupungeissa niin kannattaa sielläkin pitää silmänsä avoinna hienon taiteen osalta. Hauskaa viikonloppua!

    VastaaPoista
  3. Muuten hyvä mut toi ei oo suomen joutsenta nähnytkään. Suomen joutsen on valkoinen, ei ruskea :D

    VastaaPoista
  4. Turku on kyllä kaunis kaupunki. Paras paikka asua, ja oletpa kierrellyt ihan kulmillani sähkökaappeja bongailemassa :) Tosiaan, kuvassa oleva vene on Sigyn, Suomen Joutsen on tuosta parisensataa metriä eteenpäin, suurempi ja valkoinen.

    VastaaPoista
  5. Ole hyvä :) Mutta älä huoli, kyllä se Turku sua täälä odottaa, joten seikkaile rauhassa vaan siellä Aasiassa!

    VastaaPoista
  6. Pitääpä bongailla, jos siellä päin liikun. Hauskaa viikonloppua myös sulle! :)

    VastaaPoista
  7. Joo, pahoitteut... Sigynhän se on eikä mikään Suomen Joutsen! Kyllä mun pitäis tietää, kun olen Suomen Joutsenella ollut esiintymässäkin ja Sigyniä katellu koulun ikkunoista. En tiedä miten se tolleen lipsahti! Kiitos korjauksista. :)

    VastaaPoista
  8. Viihdyin itekin tosi hyvin Turussa ja mun ensimmäinen asunto oli kanssa siinä Portsan kulmilla. Ja Sigynhän se tosiaan on! Tulipa moka...

    VastaaPoista