Sisällön tarjoaa Blogger.

Baltic Princess

Käytiin Balilaisen kanssa Baltic Princessillä miniristeilyllä Turku-reissun aikana. Oltais haluttu käydä ihan Ruotsissa, mutta se ei tällä hetkellä ollut mahdollista. En edes muista millon viimeks olisin ollut risteilyllä, jolla ei poistuta laivasta. Mutta ihan hauskaa meillä oli vaan laivallakin!

Turun satamasta tulee aina hieman ristiriitaiset muistot mieleen, sillä oon ollut kouluaikoinani kasvattamassa luonnetta siivoomalla Silja Europaa. Sinne poljin pyörällä koulun jälkeen ja välillä viikonloppuaamusin seitsemältä (aika usein vielä baari-illan päätteeksi) silmät ristissä tunniksi siivoomaan. Työ ei ollut niin kamalaa, kuin monien mielikuvat laivasiivouksesta ovat, muttei hirveän hauskaakaan. Ja näin jälkikäteen mietittynä, olisi kyllä kannattanut ottaa vaan opintolaina alusta asti, niin olis päässyt paljon helpommalla. Mutta onpan nyt se luonne ainakin hitusen isompi.

Oltais matkalla satamaan haluttu pyörähtää Turun Linnan sisäpihalla, mutta se olikin jo mennyt kiinni, joten tyydyttiin ihastelemaan linnaa vain ulkopuolelta.

[caption id="attachment_386" align="aligncenter" width="768"]Kop kop, pääsiskö sivuovesta sisään? Kop kop, pääsiskö sivuovesta sisään?[/caption]

[caption id="attachment_387" align="aligncenter" width="768"]Siinä se on. Turun Linna. Siinä se on. Turun Linna.[/caption]

[caption id="attachment_388" align="aligncenter" width="768"]Baltic Princess Baltic Princess[/caption]

Turun saaristo on kyllä kaunis ja lämpimässä ilta-auringossa oli kiva katsella maisemia. Sisätiloihin siirryttyämme nautiskelimme hieman synttäri-Fresitaa ja päädyimme myös tanssilattialle yökerhoon. Mä en ollenkaan osaa mitään seuratansseja (vai miksi niitä kutsutaan?) ja Balilainen vielä vähemmän, mutta mentiin kuitenkin vähän heilumaan vanhempien tanssiguruparien sekaan. Ja hauskaa oli! Joskus laivan yökerhoissa on saattanut olla ihan meneviäkin cover-bändejä, mutta tämänkertainen ei kyllä ollut sellainen. Liikaa laahaavaa valssia ja tangoa vaan.

Näin vanhemmiten edellisillan valvominen alkoi jo tuntumaan eikä jaksettu riekkua aivan koko yötä. Ja mikä olikaan ihanampaa, kun nukkua seuraavana aamuna pitkään, kun ei ollut kiire minnekään.

IMG_0952

[caption id="attachment_390" align="aligncenter" width="960"]Yhteis-selfie Yhteis-selfie[/caption]

[caption id="attachment_391" align="aligncenter" width="768"]Tyhjä yökerho Tyhjä yökerho[/caption]

Seuraavana päivänä syötiin lounasta buffetissa. Enpä ollutkaan aikoihin ollut laivan buffetissa. Ehkä aika oli kullannut muistot, kun se ei ollutkaan niin ihmeellinen elämys, kun muistin. Tosin lounaalla taisi olla hieman suppeampi valikoima, kuin illallisella. Mutta älkää käsittäkö väärin, sain mahani kyllä hyvinkin täyteen kaikenlaisia herkkuja. Alkuruoat ja kalat olivat kyllä hyviä, mutta lämpimät ruoat olivat enemmänkin nakki- ja lihapullaosastoa eikä kovin hyvälaatuisia lihoja ollut. Myös sushi oli huonoa. Yksi pöytä oli omistettu street foodille, joka oli ihan hauska idea. Itse en maistanut kyseisestä pöydästä kylläkään kuin nachoja, sillä olin jo aika täynnä eikä valikoima ehkä näyttänytkään niin houkuttelevalta. Tarjolla olisi ollut pulled porkia, mini hodareita, tacoja ja fajitaksia.

[caption id="attachment_392" align="aligncenter" width="1024"]Alkuruoat Alkuruoat[/caption]

[caption id="attachment_393" align="aligncenter" width="768"]Huonot välisushit Huonot välisushit[/caption]

[caption id="attachment_394" align="aligncenter" width="768"]Pääruokamätöt Pääruokamätöt[/caption]

Ja sitten oli tietysti jälkiruokapöytä, jota olinkin odottanut jo kovasti. Laivan buffetien ikisuosikkini on suklaamousse vaniljajäätelön kanssa. Tällä kertaa mousse kuitenkin tarjoiltiin kakun muodossa eikä ollut niin hyvää, kuin yleensä. Söin myös palan jotain juustokakuntapaista kakkua, joka oli hyvää muttei mitään tajunnanräjäyttävää (sellaista tosin ei ehkä kannata laivan buffetista etsiäkään...). Tarjolla oli myös kovin teollisennäköistä marjapiirakkaa sekä houkuttelevalta kuulostavia mini brownieita, jotka osoittautuivatkin aivan tavallisiksi ja mauttomiksi suklaamuffinseiksi. Ihania juustoja olisi tietysti myös ollut tarjolla, mutta olin jo niin täynnä, etten jaksanut maistella niitä ollenkaan! Jälkikäteen mietittynä olisi kyllä kannattanut keskittyä vain niihin juustoihin ja jättää kakut väliin...

[caption id="attachment_395" align="aligncenter" width="1024"]Jälkkäriä Jälkkäriä[/caption]

Olin jotenkin kovin yllättynyt siitä, etten jaksanutkaan syödä kaikkea mitä olisin halunnut! Sillä minähän olen tunnetusti tyttö, joka voi syödä valtavasti ruokaa... Mutta ei ole tainnut tulla viimeaikoina tarpeeksi harjoitusta tällä saralla. Ruoan jälkeen oli täysi olo, muttei liian ähky vaikka menimmekin sen jälkeen hyttiin ottamaan pikku päiväunet. Eihän tuollainen ahmiminen kyllä terveellistä ole ja buffetissa on varmasti mahdotonta olla syömättä liikaa. Mutta kai sitä joskus voi. Oli synttäritkin ja kaikkee.

Yritän aina tällaisissa tilanteissa saada Balilaisen maistamaan joitain uusia juttuja, mutta se on siihen vähän pelokas. Buffetissa hänen lautasensa täyttyivät lähinnä kevätkääryleistä, katkaravuista ja kanankoivista. Mutta yllätyksiäkin koettiin ja cesar salaattia ja mätiä maistettiin. Kevätkääryleet olivat niin hyviä, että niitä piti saada vielä jälkiruoankin jälkeen.

[caption id="attachment_397" align="aligncenter" width="1024"]Tukholma jäi taakse... Tukholma jäi taakse...[/caption]

[caption id="attachment_398" align="aligncenter" width="1024"]Ruotsin rannikkoa Ruotsin rannikkoa[/caption]

Päivä oli lämmin ja vietettiin paljon aikaa kannella. Turku-Tukholma reitilla on niin paljon enemmän saaristoa, kuin Helsingistä tullessa, että oli kiva vaan tuijotella maisemia.

[caption id="attachment_400" align="aligncenter" width="768"]Balilainen aurinkokannella Balilainen aurinkokannella[/caption]

[caption id="attachment_399" align="aligncenter" width="768"]Ihana kesä Ihana kesä![/caption]

Illalla palattiin takaisin Turkuun ja kaverilla vielä yhdeksi yöksi ennen kotiin lähtöä. Miniristeily oli yllättävän kiva näin kesäaikaan ja lyhyessäkin ajassa pääsee arjesta irti. Mutta ensi kerralla haluan kyllä Tukholmaan asti.

[caption id="attachment_402" align="aligncenter" width="1024"]Just hanging around Just hanging around[/caption]

 

 

Ei kommentteja