Sisällön tarjoaa Blogger.

Taidetta yössä

Viime torstaina oli Helsingissä Taiteiden yö. Aloitin illan töissä Pukinmäen Sirkuskoululla, jossa meillä oli avoimet ovet ja uusien oppilaiden ilmoittautuminen. Tupa oli aivan täynnä alusta asti ja varsinkin pikkutaaperot olivat kovin innokkaita kokeilemaan sirkuslajeja. Mä en kuitenkaan kerennyt kovin kauaa siellä olemaan, sillä mulla alkoi rengastrapetsitunti tankotanssikoulu Polefit:llä ja jouduin lähtemään Puksusta ja jättämään työkaverit keskenään sinne kaaokseen.

IMG_1016 (Medium)

Rengastunnin jälkeen jatkoin matkaa Sonera Stadionille. Tai tarkemmin sanottuna siihen viereiselle kalliolle, jossa Balilainen oli kattomassa jotain futismatsia. Mähän en siitä futiksesta niin kauhesti välitä, vaan fiilistelinkin lähinnä Cheekin soundcheckiä ja mukana ollutta suklaata.

Mua alkoi vähän kyllästyttää ja kylmäkin meinas tulla, mutta eihän sieltä tietenkään voinut kesken matsia lähteä. Niin ja niille jotka eivät tiedä, niin siitä kalliolta ei tosiaan näe edes koko kenttää. Mutta aina sielä on porukkaa. Se on sellanen köyhien katsomo, jossa saa nauttia myös omia eväitä...

IMG_1017

IMG_1018 (Medium)

IMG_1020 (Medium)

Matsin vihdoin loputtua päästiin urheilusta kulttuurin pariin. Käveltiin Töölönlahden rantaan, jossa kuultiin salsa-musiikkia ja nähtiin pätkä tanssiesitystä. Ihmisiä oli ihan hulluna.

IMG_1023

Käveltiin Kansalaistorille, jossa oli jonkinlainen open stage menossa. Siellä ihasteltiin söpöjä sirkustelttoja iltavalaistukessa ja jotain kierrätys- ja tilataidetta.

IMG_1028

IMG_1031

IMG_1030

IMG_1034 (Medium)

IMG_1036 (Medium)

IMG_1040 (Medium)

IMG_1037 (Medium)

Seuraavaksi jatkettin matkaa keskustaan ja Senaatintorille. Siellä oli koko päivän voinut osalistua Raksa -projektiin, jossa kaupunkilaiset saivat ensin äänestää mitä haluaisivat Senaatintorille rakennettavaksi ja jotka sitten ranskalaisen taiteilijan Olivier Grossetêten johdolla sinne rakennettiin pahvilaatikoista! Tultin paikalle sen verran myöhään, että siellähän oli jo kolme korkeaa rakennusta pystyssä eikä rakentamisessa tarvinnut enää auttaa. Tai mitä nyt Balilainen vähän kävi teippailemassa, että varmasti pysyivät pystyssä. Ja nämä rakennuksethan siis olivat Guggenheim-museo, Lastensairaala ja Keskustakirjasto.

IMG_1043

IMG_1048 (Medium)IMG_1053 (Medium)

IMG_1059

IMG_1063

Niin, ja sitten klo 22 nämä rakennelmat kaadettiin! Porukka istui Tuomiokirkon portailla ja torille pyydettin noin sata vapaaehtoisa kaatajaa. Me jäätiin suosiolla ihastelemaan näkyä portailta. Ja nopsaan ne sitten kaatuivatkin! Ihmiset saivat mennä hyppimään kasoen päällä ja lyttäämään latikoita. Ja tietenkin kaikkia myös pyydettiin osallistumaan siivoamisessa ja viemään lytätty laatikko roskalavalle. Ja olipa tosi hauska katsoa, kun ihmiset oikeasti osallistuivat ja tosi nopeasti tori oli jo lähes tyhjä. Tää oli kyllä kiva juttu!

IMG_1069

IMG_1071

IMG_1072

IMG_1077 (Medium)

IMG_1079

Laatikoiden kannon jälkeen pyörähdettiin vähän kirjakaupoissa ja suunnattiin kotiin. Ja täytyy sanoa, että olipa yllättävän kiva ja kultturelli Taiteiden Yö! Ja ihanaa, kun kerrankaan ei satanut.

Oliko joku muu osallistumassa tai katsomassa Raksaa?

 

 

Ei kommentteja