Sisällön tarjoaa Blogger.

Turun Joulumarkkinoilla


Meidän toissaviikonloppuisen Turun viikonloppureissun ohjelmaan kuului myös käynti Vanhan Suurtorin Joulumarkkinoilla. Oon Turussa asuessani käynyt noilla markkinoilla useasti, mutta nyt on ainakin pari vuotta jäänyt välistä ja Riolle tää olikin eka kerta. Samassa paikassahan järjestetään kesäisin myös Turun Keskiaikamarkkinat ja näillä joulumarkkinoillakin on hieman samantapainen vanhan ajan henki. Samaisella torilla julistetaan aattona myös joulurauha, joten joulutunnelma on taattu! Nää on musta aina ollut tosi kivat markkinat, eikä tämäkään vuosi tuottanut pettymystä.


Lampaita

Käveltiin paikalle jokirantaa pitkin ja ihan ensimmäisenä tuli vastaan lampaita, joita käytiin vähän taputtamassa. Riosta on aina vähän hassua nähdä eläimiä, joita on tuotu kaupunkilaisten ihmeteltäviksi, mutta musta se on ihan hyvä, että kaupunkilaislapsetkin pääsee katsomaan joskus kotieläimiä. Toisaalta oli kyllä vähän kieroa, että ensin sai rapsutella lampaita ja vieressä myytiin niiden lihaa ja nahkoja...

IMG_6851Itse Suurtorilla tuli pukkikin vastaan, joka oli menossa hoitamaan poroja...

IMG_6857

Markkinoiden myyntikojut on ihanasti vanhahtavia ja myynnissä on paljon perinteistä markkinatavaraa villasukista joulukoristeisiin sekä tietenkin paljon kaikenlaista syötävää.

Turun Joulumarkkinat

IMG_6850

IMG_6862

IMG_6859

IMG_6863

IMG_6868

Munkin piti ostaa partiolaisilta riisipuuroa, vaikkei hotellin aamupalan jälkeen mikään kauhee nälkä vielä ollutkaan. Se vaan tuoksui niin hyvältä ja oli ihana saada vähän lämmikettä.

IMG_6866

IMG_6867Ja kaiken söin!

Joulumarkkinoilla on joulupukin lisäksi myös paljon kaikenlaista muutakin ohjelmaa, kuten musiikkia ja teatteria luomassa vanhan ajan markkinatunnelmaa. Sirkustakin olisi ollut, mutta meidän piti valitettavasti lähteä jo ennen sitä...

Jos siis liikut Turun suunnalla ja haluat päästä joulutunnelmaan, kannattaa nää markkinat ehdottomasti käydä katsomassa! Markkinat on auki vielä kahtena seuraavana viikonloppuna 5.-6.12. ja 12.-13.12.

Ei kommentteja