Sisällön tarjoaa Blogger.

Pandawa Beach


Padang Padang beachin jälkeen käytiin myös rannalla nimeltään Pandawa beach. Se oli siinä aika lähellä, ehkä noin puolen tunnin ajomatkan päässä Padang Padangista. Matkalla vähän ihmettelin, että mihin ihme louhokseen ollaan menossa, mutta periltä löytyikin aika kiva ranta.


Pandawa on ollut aikaisemmin aika huonossa kunnossa eikä käsittääkseni mikään erityisen houkutteleva kohde, mutta viime aikoina sitä on remontoitu eikä Riokaan ollut käynyt siellä uudistuksien jälkeen. Heti rantaan käännyttäessä aukesi korkelta hienot maisemat merelle, jossa kauempana oli myös aika isoja aaltoja. En oikein osaa sanoa olisiko ne hyviä surffaamiseen, sille ne olivat niin kaukana, että oli vaikea nähdä oliko siellä ketään. Ehkä ei.

IMG_4302

PandawaSAMSUNG CSC

Ajeltuamme alas rantaan vastassa oli tosi rauhallinen, mutta iso biitsi. Muutamia turisteja oli paikalla ottamassa aurinkoa ja muutamia paikallisia kalastajia kahlasi vedessä. Oli laskuveden aika, joten vesi oli tosi matalalla ja olisi pitänyt kahlata todella kauas, jos olisi halunnut mennä uimaan. Kyllä siellä muutamia ihmisiä näytti olevankin, mutta me ei jaksettu lähteä, vaan oleskeltiin vain rannalla. Laskuvesi tekee kaikan vähän rumannäköiseksi, mutta älkää antako sen häiritä kuvissa, sillä kyseessä oli oikesti oikein viihtyisä paikka.

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

Rannalla oli vielä jonkin verran rakennustyöt menossa ja paikoittain siellä oli vähän keskeneräisen näköistä, mutta uskon, että kun kaikki saadaan valmiiksi, tulee paikka olemaan tosi kiva. Rannalle tultaessa pitikin maksaa pieni maksu (10 000IDR turisteille ja 5000IDR paikallisille), joka menee rannan kunnostustöihin. Rannalla oli jo nyt paljon paikallisia ravintoloita. Oikeastaan niin paljon, että ihan ihmetyyttää kuinka niille kaikille voi riittää edes asiakkaita. Pandawan taitaa ainakin toistaiseksi olla enemmän paikallisten suosima ranta ja kallion seimämää reunustavia Hindu patsaille piti melkein jonottaa ottamaan kuvia. Rio kertoi, että Pandawa tarkoittaa baliksi viittä ja rannalla olikin patsaat viidestä Hindu veljeksestä (Yudistira, Bima, Arjuna, Nakula ja Sahadewa), jotka kaikki symboloivat jotakin hyvää.

IMG_4323

Tässä kuvassa Sahadewa, joka on kaksonen Nakulan kanssa.

IMG_4325

Saa nähdä pysyykö ranta paikallisten paikkana vai tuleeko se turistoitumaan samalla lailla kuin vaikka Padang Padang beach. Joka tapauksessa paikka on käymisen arvoinen ja itsekin mielenkiinnolla odotan millaiseksi se tulevaisuudessa muotoutuu.P.S. Jos haluat pysyä matkassa vähän reaalimmassa ajassa, kannattaa mua seurata Instagramissa nimellä eathooplove tai seurata Facebookissa Eat Hoop Loven sivua, jonne päivitän aina tiedon uusista postauksista!

2 kommenttia

  1. Viimeksi kun käytiin tuolla oli paikalla reilut kymmenen (!) turistibussia ja paikka täynnä muslimeja :/ Siellä oli samaan aikaan menossa myös joku melontatapahtuma. Ihana kuulla, että se taisikin olla vain väliaikaista! Kaunis ranta muuten.

    VastaaPoista
  2. Oho! Jännä, jos oli vielä muslimeja, kun noi patsaat on ihan hindu-juttu... Ja ehkä siellä sen takia oli niin paljon ravintoloita, jos välillä järjestetään jotain isompia tapahtumia.

    VastaaPoista