Sisällön tarjoaa Blogger.

Crazy Kuta


Me tehtiin parin päivän matka Kutalle ja sen lähialueille, sillä halutiiin lähtä juhlimaan merkkipäivää. Ajateltiin aluksi, että oltais siellä vain yksi yö, mutta päätettiinkin jo matkalla ollakin kaksi yötä.
Oltiin yötä meidän vakkaripaikassa eli Legian Mas Bach Inn:issä, jossa oon ollut joka kerta Kutalla käydessäni. Se on valikoitunut vakiopaikaksi, sillä omistaja on Rion kaveri ja se on aika hyvällä paikallakin. Mutta voisin kirjoittaa siitä vaikka vielä oman esittelyn.

Kuta on siis etelä-Balilla lähellä pääkaupunkia Denpasaria ja lentokenttää oleva turistikeskittymä. Se on kaikenkaikkiaan aika kauhea paikka, sillä se on täynnä turisteja (varsinkin Australiasta), meluisa ja liikenne on aika hirveä kaaos. Kutan alueella moottoripyörällä liikkumiseen kannattaakin varata paljon aikaa. Kuta ei todellakaan oo mun lempipaikka Balilla ja mua harmittaa, kun niin monet tulee lomalle pelkästään tänne, sillä Kuta ei todellakaan oo mitään aitoa Balia...

IMG_4233

Mutta koska itsekin menin sinne, on myös hyviä syitä mennä Kutalle! Mun mielestä hyviä syitä on nää:

1. Surffaaminen. Kuta beach on oikeastaan ainut paikka Balilla (ainakin mun tietääkseni, korjatkaa, jos oon väärässä), jossa aloittelija voi kokeilla surffaamista. Aallot on sopivan pienet ja siellä on hyvä sand break. Kutalta löytyy myös paljon surffikouluja ja lautojen vuokrauksta. Yksityisen surffiopettajan palkkaaminen ei maksa paljoa, joten suosittelen kokeilemaan, jos vaan yhtään kinnostaa!

2. Shoppailu. Kutalta löytyy tietenkin kaikkien surffimerkkien kaupat ja myös suuria ostoskeskuksia, joissa on länsimaalaisia kauppoja. Löytyy myös kauppoja, joita Suomessa ei ole, kuten Bershka, Stradivarius, Bull & Bear, Victoria's Secret jne. Hinnat tosin ovat lähes samoissa kuin Suomessakin. Kutan parasta shoppailuantia mun mielestä on kuitenkin surffimerkkien outletit kaupungin reunalla, joista voi löytää hyvään hintaan rantavaatteita ja bikineitä. Merkkejä löytyy mm. Billabong, Rip Curl, Quicksilver, Roxy ja mun suosikki Surfer Girl. Outleteista saattaa myös löytää ihan samaa tavaraa, jota on myynnissä oikeissakin kaupoissa, joten ei tarvitse pelätä, että siellä olis vaan jotain vanhoja ja rumia riepuja, kuten joskus outleteissä saattaa olla. Jos meinaa vähääkään enempää surffata, suosittelen myös ostamaan surffipaidan täältä hyvään hintaan. Kutalta löytyy tietysti valtavasti myös katukojuja, jotka myyvät kaikenlaista tuliaiskrääsää, vaatteita jne. mutta Kuta ei ole kyllä halvin paikka ostaa niitä (kerron myöhemmin, mikä on...).

IMG_4238

IMG_4363

IMG_4221

3. Ruoka. Jos riisi alkaa kyllästytää, niin Kutalta löytää paljon muitakin vaihtoehtoja syömiseen. Ravintoloita on laidasta laitaan ja tarjontaa löytyy sushista hampurilaisiin. Mä tykkään kyllä paikallisesta ruoasta, mutta onhan sitä joskus kiva saada vähän jotain muutakin...

IMG_4225

Pahuuksia harrastamassa...

IMG_4228

IMG_4240

4. Juhliminen. Jos haluaa bilettää ja tykkää suurista yökerhoista, niin siihen löytyy parhaat mahdollisuudet Kutalta. Jos siis haluaa seurakseen myös sadoittain kännisiä Ausseja. Itse tykkään enemmän pienemmistä paikoista, joissa on live-musiikkia. Tälläisiä paikkoja tosin löytyy muistakin kaupungeista eikä sitä varten tarvitse jäädä Kutalle. Näin parin vuoden jälkeen tehtiin myös huomioita, että alkoholia ei enää saa myydä pienissa kaupoissa, vaan sitä saa vain supermarketeista tai alkoholiliikkeistä. Varmaan tämän takia mun silmiin esim. Bintang näytti maksavan ravintoloissa suhteellisen paljon... Toinen, mikä huomattiin, oli Magic Mushroom-mainoksien häviäminen katukuvasta eli luultavasti niiden mainostaminen on nykyään kielletty. En usko, että tarjonta olisi kuitenkaan loppunut. Mutta hyvä edistysaskel edes tämä.

5. Lähi alueet. Kutalla ehkä parasta on se, että sieltä pääsee pois! Kuta on ihan ok paikka pitää myös tukikohtana, jos haluaa kierrellä päiväkseltään lähiseutuja. Lähellä on esimerkiksi pieni kiva Padang Padang beach, Uluwatu, jossa voi katsella surffaajia tai apinoita Monkey Templessä ja Jimbaran, jossa on paljon hyviä kalaravintoloita.

Joten kyllä Kutalle voi tulla, kunhan et jää sinne koko lomaksi! Me käytetiin Kuta-aika tällä kertaa shoppailuun, syömiseen, ranta päivään Padang Padang beachilla ja Pandawan beachilla sekä leffassa käymiseeseen vikana iltana. Me ollaan molemmat ihan Itse Ilkimys-faneja ja oltiin odotettu Minions leffaa jo monta kuukautta! Nyt huomattiin, että se tuli ensi-iltaan täällä juuri sinä päivänä, kun saavuttiin Kutalla ja haluttiin ehdottomasti mennä kattomaan se. En tiedä onko Kutalla muualla leffateattereita, mutta ainakin Beachwalk-ostoskeskuksesta löytyy. Liput maksoivat 50 000IDR/kpl eli alle neljä euroa. Ostettiin myös laatikollinen pop corneja ja ihan suklaajuoma. Eväät maksoi suhteettoman paljon (yhteensä 90 000IDR), mutta kerrankos sitä voi juhlapäivän kunniaksi törsätä. Leffateatteriin ei myöskään olisi saanut tuoda ruokaa muualta, mutta ei sitä kuitenkaan kukaan tarkastanut. Teatterisali oli aika iso ja screeni oli isompi, kuin oon koskaan Suomessa nähnyt. Vähän harmitti, kun oltiin toisella rivillä, mutta parempia paikkoja ei ollut jäljellä. Salissa mua alkoi hermostuttaa, että onhan leffa varmasti englanniksi, kun paikalla oli vaan paikallisia. Mutta olihan se ja vaan tekstitys indonesiaksi. Ja leffa oli niin hauska! Koko sali räkätti lähes kaiken aikaa. Suosittelen ehdottomasti kattomaan! Suomeen Minionit tulee muistaakseni 4. heinäkuuta.

IMG_4344

IMG_4345

Oli ihan kivaa tehdä pieni loma Kutalle, mutta oli myös kiva tulla takaisin Lovinaan. Kirjoitan vielä erikseen siitä, miten mentiin Kutalla ja Padang Padang beachista sekä Pandawan beachista . Joten pysykäähän kuulolla! Kyllä näitä juttuja tulee, hitaasti, mutta varmasti!

Niin ja toivottavasti oli hauska juhannus, kun semmoinenkin sattui tässä olemaan!

2 kommenttia

  1. Mistäs Kutalta tuo VS:n liike löytyy? Vai onko ihan uus? Ei ainakaan vuos takasin mua vastaan tullut

    VastaaPoista
  2. Ainakin Beachwalk -ostoskeskuksessa oli. Tosin sellainen aika pieni, jossa on vaan kosmetiikkaa, alusvaatteita, asusteita jne. mutta ei muita vaatteita. Saattaa olla aika uusi, pari vuotta sitten ei mun mielestä tuolla ollut.

    VastaaPoista