Sisällön tarjoaa Blogger.

Uusi Wilfa blenderi ja 3 x maidoton smoothieohje

Wilfa blenderi

Me ollaan jo pidemmän aikaa puhuttu uuden blenderin ostamisesta, sillä ollaan eletty jo liian kauan vain sellaisen pienen sporttiblenderin voimin, jolla tekee kyllä helposti banaanilettutaikinan tai smoothien pehmeistä aineksista, mutta ei paljon muuta. Mun teki mieli kerralla ostaa vähän parempi blenderi, jolla sais kovempiakin aineksia sekaisin ja tehtyä vaikka raakakakkuja. Mihinkään Vitamixiin budjetti ei kuitenkaan riittänyt, mutta löydettiin aika hyvä vaihtoehto vähän edullisemmasta hintaluokasta eli Wilfan PB-1200  Raw Fuel

Meillä on Wilfalta myös mehupuristin, johon ollaan hyvin tyytyväisiä, joten saman merkin blenderi tuntui hyvältä valinnalta. Blenderi on ollut meillä nyt parisen viikkona ja ollut käytössä lähes joka päivä, joka jo sinällään kertoo, että laite on hyvä, kun sitä on kiva käyttää eikä jää vain pöydälle pölyttymään. Blenderin valinnassa tärkein kriteeri oli teho, jota tässä löytyykin reilusti eli 2,5 hevosvoimaa, mutta melkein yhtä tärkeää on se, että blenderi on helppo puhdistaa, sillä mä oon niin laiska, että jäis smoothien pyöräyttelyt vähemmälle, jos laitteen jälkeen olis aina hurja tiskausprojekti edessä. Wilfassa pesu onnistuu helposti täyttämällä kannu vedellä, laittamalla pari tippaa tiskiainetta sekaan ja hurauttamalla hetken, jonka jälkeen riittää vain huuhtelu vedellä. Tämä on toiminut hyvin smoothieiden kanssa, mutta tuhdimpien töhnien jälkeen on vähän kyllä joutunut käyttämään myös tiskiharjaa, mutta se on mielestäni ihan ymmärrettävää.

Me ollaan hurauteltu smoothieita siis viimepäivinä ahkerasti ja ajattelin jakaa muutaman meidän tämän hetkistä suosikkia. Mullahan on smoothieissa se ongelma, etten tykkää banaanista, jota joka kahvilassa aina smoothieisiin lisätään. Mutta kotona onneksi sen voi jättää pois! Avokado on banaanin lisäksi toinen hyvä keino lisätä smoothien paksuutta, jota käytänkin välillä, mutta uusi suosikkini on kookosmaito, joka toimii paremmin, jos kotona ei satukaan olemaan juuri sopivan kypsyisiä avokadoja.

Muuten smoothieissa totautan yleensä kaavaa: jotain kylmää, jotain rakennetta antavaa (avokado, kookosmaito tai se banaani), jotain makeaa, jotain nestettä + mahdollisesti jotain terveellistä vihreää.

Tässä on kolme herkullista maidotonta ja terveellistä smoothieta, jotka maistuvat taaperollekin!

maidoton smoothie

MANGO-MANSIKKA SMOOTHIE

*mangoa  (pakaste tai tuore)

*pakastemansikkaa 

* päärynä

*kookosmaitoa

*mantelimaitoa

mango-pinaatti smoothie

MANGO-PINAATTI SMOOTHIE
*pakastemangoa

*päärynä

*kookosmaitoa

*mantelimaitoa

*babypinaattiamustikka-kaardemumma smoothie

MUSTIKKA-KAARDEMUMMA SMOOTHIE

*pakastemustikoita (meillä oli pensasmustikoita)

*kookosmaitoa

*mantelimaitoa

*kaardemummaa


Kuten huomaa, mä olen ihastunut nyt käyttämään kookosmaidon (josta siis käytetään vain se jääkaapissa kovettunut osa) lisäksi mantelimaitoa, mutta toki näihin kaikkiin käy jokin muukin mieleisesi (tai lapsellesi sopiva) maito tai kasvimaito. Mä en oo näihin lisännyt mitään proteiininlähdettä, sillä en oikein tiedä mikä sopisi taaperollekin vai onko se edes tarpeellista. Me ollaan usein myös syöty jotain muuta lisäksi, joten lisäprotskua ei ole välttämättä tarvinnut. Mutta aikuisten versioon voi tietysti lisätä haluamaansa proteiinilisää. Meillä nämä on maistuneet ihan näin, mutta jos smoothiesta haluaa vähän makeampaa, voi mukaan lisätä hunajaa (yli 1-vuotiaille). Mä oon vähän yllättynyt, että Pikku Myylle maistui esim. tuo pinaatti smoothien seassa oikein hyvin, vaikka se muuten vähän vieroksuu vihreitä vihanneksia. Nyt missiona onkin kehitellä smoothieita, joihin saisi piilotettua jotain terveellistä vihreää ilman, että maku kärsii ja juoma maistuu taaperollekin!

Ollaan siis ainakin toistaiseksi hyvin tyytyväisiä uuteen blenderiimme ja voin myöhemmin vielä kertoa, mitä muuta sillä voi tehdä! Me ostettiin tää Verkkokaupasta normihinnalla (200e), mutta huomasin, että juuri nyt se on vielä tarjouksessakin 150e, joten siitä lähtis hyvä kohtuuhintainen blenderi, jos sellainen on hakusessa!


Jos sulla on jokin hyvä smoothieohje, joka maistuisi niin lapselle kuin aikuisellekin, niin jaa se ihmeessä kommenttiboksissa!

4 kommenttia

 1. KIITOS vinkistä! Meillä on ollut jo jonkun aikaa uusi blenderi etsinnässä, kun nykyinen on niin monimutkainen putsata. Miljoona osaa pitää irrottaa ja osa pitää pestä sitten käsin, niin kyllä vähän sieppaa mitään smoothieta alkaa tekemään. Mutta täytyypä tutkia Wilfaa tarkemmin, kohtuuhintaiseltakin vaikuttaa :)

  Herkullista uutta viikkoa sinne teille :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää on kyllä tosi helppo putsata, kun ei tarvii purkaa osiin. Ja muutenkin ollaan oltu tosi tyytyväisiä! :)

   Poista
 2. Tosi hyvännäköisiä! Kardemumman käyttö smoothiessa onkin uusi juttu mulla, pitääkin laittaa testiin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaardemumma sopii tosi hyvin varsinkin mustikan kanssa. Kannattaa testata! :)

   Poista