Sisällön tarjoaa Blogger.

Apua, onko minustakin tullut Gugguu-mamma...?!

Gugguu

Vajaa pari vuotta sitten mä en ollut kuullutkaan suomalaisesta lastenvaatemerkista nimeltä Gugguu. Enkä varmaan vielä vuosi sitten tiennyt mitään mistään dropeista, jolloin uusia mallistoja julkaistaan ja sadat mammat taistelevat netissä ja kivijalkakaupoissa suosituimmista väreistä ja malleista. Mutta nytpä tiedän... 

Aluksi Gugguun hinnat järkyttivät tätä noviisia mammaa, joka ei ollut ennen lapsen syntymää edes ostanut yhtäkään vauvanvaatetta uutena vaan haalinut vain kaiken käytettynä. Ajatus useamman kympin vaatteesta vauvalle tuntui järjettömältä, sillä kaikilta kuuli hokemaa "eihän niitä kerkeä käyttämään kuin ihan hetken, kun vauvat kasvavat niin nopeasti!". Tänä päivänä mua vähän ärsyttää tuo lausahdus, sillä kaikki vauvat eivät kasva mitään hillitöntä vauhtia ja esim. meillä on vaatteita, joita on käytetty yli vuosi. Ja nyt puhutaan kuitenkin puolitoista vuotiaasta taaperosta! Pikku Myy on nyt jotakin 75-80cm väliltä (ei olla käyty vielä neuvolassa) ja käyttää pääasiassa sen kokoisia vaatteita. Myy on melko hoikka ja sillä on (äidiltään perityt) pitkät jalat. Me laitettiin vasta vähän aikaa sitten viimeiset 68cm bodyt pois, jotka olisi vieläkin muuten mahtuneet, mutta hihat olivat nyt viimein liian lyhyet. Ja onneksi ne saikin laittaa pois, sillä olin niiiiin  kyllästynyt niihin, vaikka kivoja vaatteita olivatkin. Että se siitä, että yhtä kokoa vauvalla voi käyttää vain ihan hektken... 

Mutta siis, takaisin Gugguuhun! Oon ostanut pikkurahalla muutamia kaverin lapsen vanhoja Gugguu-vaatteita sekä tehnyt löytöjä kirppiksiltä. Myös viime vuotisesta Gugguun outletista (josta olen muuten kirjoittanut täällä) ostin muutaman vaatteen ja samalla järkyttyneenä katselin muiden shoppailijoiden ostosten loppusummia, jotka olivat lähes kaikilla useampia satasia. Yhtään Gugguuta en siis ole ostanut uutena täytten hintaan. Gugguiden perusmarkettivaatteita kovempi hinta on selitettävissä kotimaisuudella ja luomuserfifikaateilla. Ja tietysti hyvällä laadulla! Vaikka suurin osa meidän Gugguista on käytettyjä, ovat ne edelleen erittäin hyväkuntoisia. Eivätkä ne meilläkään ole miksikään menneet, vaikka kulutus on tuolla touhutaaperolla aikamoista. 

Gugguu kokoelma
Meidän Gugguut! Plus kaksi vaatetta (Burgundyt collarihousut ja Rasberry pitkähihainen paita) , jotka unohtuivat kuvasta, kun ne vasta kirpparilta ostin ja olivat vielä pyykissä.

Mun on pakko myöntää, että kun otin kaikista meidän Gugguu-vaatteista kuvan, olin itsekin todella yllättynyt kuinka paljon niitä oikeastaan onkaan! 17 kappaletta! Ja kaikki kuvissa näkyvät vaatteet ovat tällä hetkellä sopivan kokoisia. Ainoastaan burgyndya pipoa ei ole vielä käytetty, kun se vasta talvea varten ostettiin ja vihreät vaatteet ovat käyneet päällä vain pari kertaa, kun väri ei ole ihan lemppari. Mutta eiköhän niitäkin tule vielä syksymmällä käytettyä enemmän. 

Gugguu frillamekot

Innostuttuani enemmän lastenvaatteista, olen tietysti ollut tietoinen Gugguunkin uusista mallistoista, mutta kevään ja kesän uutuuksissa ei ollut mitään erityisen houkuttelevaa, joten en ostanut niistä mitään. Huomenna (1.8.2017) klo 9.00 julkaistaan Gugguun syksyn malliston Drop 1, jossa tulee myyntiin trikoovaatteet. Ja nyt jopa harkitsen jospa yrittäisin ostaa Myylle sieltä pitkähihaisen frillamekon. Ja sanon, YRITÄN ostaa, sillä se ei olekaan ihan niin yksinkertaista, kun mun mieleiset värit on varmaan niitä muidenkin lemppareita... Myöhemmin tekis mieli ostaa myös vaaleanpunainen pipo Myylle talveksi, sillä se sopis hyvin meidän uuteen talvihaalariin. Ja ehkä huivi sen kaveriksi... Ja jotkut tummemmat collegehousutkin olis tarpeen. Ja, ja, ja... apua, näin helpostiko sitä voi muuttua Gugguu-mammaksi?? Hehe... Vaikka en mä ehkä ihan vielä tätä titteliä ansaitse, kun en ole koskaan päästänyt itkua lastenvaatteiden takia tai taistellut niistä kyynärpäät edellä. Eikä kyllä tarvitsekaan. Lastenvaatteet on hauska harrastus, mutta ei niistä tarvitse liikaa stressiä ottaa. Outletissa aidosti järkytyin aivan törkeästä käyttäytymisestä, jossa mammat kahmi käsiinsä ensin kaiken mitä sai ja meni sitten hallin reunuksille miettimään mitä niistä ostaisivat, availivat pusseja ja jättivät loput lojumaan lattioille! Kivasti arvostetaan niitä laadukkaita lastenvaatteita ja ajatellaan muita shoppailijoita...

Mites muut Gugguu-mammat? Joko on ostoslista uuteen mallistoon tehtynä ja droppi-strategiat valmiina? 


P.S. Ota seurantaan myös mun Instagram (@eathooplove) tai Facebook!

9 kommenttia

  1. Jeepp, ostoslista valmis tai en tiedä voiko se olla valmis kun en varmaan ehdi sieltä mitään napata :D Mutta joo, meiltäkin löytyy paljon Gugguuta, tykkään! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Arvasinkin, että sä oot varmaan kans listan kanssa valmiina... :) Toivottavasti sait mitä halusit! Meille lähti kaksi frillaa!

      Poista
  2. Minusta Gugguun hintaa ei voi mitenkään selittää laadulla, luomulla ja kotimaisuudella (valmistetaanko näitä edes Suomessa?), sillä samoja ominaisuuksia on monilla muillakin merkeillä ja hinta vähemmän järkyttävä. Kyllä se hinta perustuu ihan vain siihen designiin ja mielikuvaan, mitä vaatteilla halutaan luoda. Ei siinä mitään väärää ole, mutta turha selitellä itselleen muuta :D

    Ihania vaatteita, mutta itseäni kauhistuttaa isot yksiväriset vaaleat pinnat. Yksikin tomaattikastikeroiske, niin se on sitten siinä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta, ei Gugguuita taideta Suomessa edes valmistaa ja hinta perustuu todellakin suurelta osalta siihen designiin ja mielikuvaan, jolla saadaan ihmiset hullaantumaan...

      Poista
  3. Lapset kasvaa niin eri tahtia. Meillä on pitkäselkäinen poika, aloitettiin koosta 50 ja viimeisetkin koon 68 bodyt jäi pieneksi ennen 5kk täyttymistä..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, se on niin yksilöllistä! Ja mäkin ajattelin, että 68cm olis jäänyt pieneksi siinä puolen vuoden kieppeillä... :D

      Poista
  4. Täällä toinen, mutta en kuitenkaan Gugguu-mamma. Käytän lapsella vaihtelevasti kaikkia kotimaisia merkkejä ja näistä erityisesti niitä missä myös tuotanto kotimaassa. Vimmaa meiltä löytyy paljon ja annan siinä Viron anteeksi. Tarpeeksi lähellä :D Papuista ostan erityisesti Made in Nokia mallistoa. Ja parastahan näissä on että esimerkiksi polvipaikkoja koossa 74/80 ollaan käytetty siitä kun vauva oli 5kk ja nyt 10kk ja edelleen resori on käännettynä eli näitä tullaan käyttämään vielä toiset 5kk. Eli mielestäni hintansa väärtit kyllä. Bodeissa sama homma, koska tuplanepparit.

    Parasta on kuitenkin ettei nämä ole kertakäyttökamaa ja että pieneksi jääneet saa yleensä vielä kohtuullisella hinnalla eteen päin. Droppeja en jonota, koska meillä käytetään lähinnä musta-valko-harmaa-sinisävyisiä vaatteita ja näitä yleensä jää alennukseen.

    Ja tahroja meillä ei ole jäänyt yhteenkään vaatteeseen vaikka vauva sormiruokailee enkä harrasta tahranpoistoa. Liekkö sitten hyvää tuuria vai pesuaineen ansiota.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On kiva, että nykypäivänä on useita suomalaisia lastenvaatemerkkejä, joista löytyy varmasti monille jotain mieleistä. Mulle ei oikein Vimma iske ja Papultakin meillä on vaan pipot. Merkkivaatteista mielellään voi maksaakin vähän enemmän, jos tietää, että vaatetta voi käyttää kauan. Meilläkään ei oo tullut mitään pahempia tahroja... Ainakaan vielä! :)

      Poista
  5. Täällä kans yks entinen hullun kalliiden lastenvaatemerkkien vastustaja :D Niin se mieli voi muuttua eikä koskaan pitäisi sanoa ei koskaan! Pikku Myyllä on muuten aina niin suloisia vaatteita <3

    VastaaPoista