Sisällön tarjoaa Blogger.

5kk

vauva 5kk
Pikku Myy on jo viisi kuukautta! Itse asiassa oli jo viime viikolla, mutta tänään vasta käytiin neuvolassa. Toistan varmaan aika pahasti itseäni, kun taas sanon, että kyllä tää aika vaan menee niin hurjan nopeasti! Vaikka sitä kaikki äidit hokee, niin ei sitä vaan pysty käsittämään ennen kun itse tuo ensin pienen käärön sairaalasta kotiin ja sitten aivan hetken päästä se onkin ihan iso tyttö, joka touhuaa jo vaikka mitä!
 
Mitäs se meidän Myy sitten on viime aikoina puuhaillut? 

-ryömiminen on hauskaa ja aina kun Myy huomaa jotakin oikein kiinnostavaa, kuten vaikka lattialla olevan roskapussin, lähtee se aika vauhdilla sitä kohti. Ja sen verran paljon täällä möyritään lattioilla, että pitäis varmaan alkaa pesemään niitä vähän säännöllisemmin...

-jo jonkin aikaa maailmaa on tutkittu kovasti suun kautta ja aivan kaikki omista sormista mihin tahansa mitä käsiinsä saa, menee suuhun. Myös kuola valuu aika vuolaasti.

-mutta on sinne suuhun mennyt jo muutakin! Myy on nimittäin maistellut jo bataattia, kukkakaalia, päärynää ja mangoa. Näistä kukkakaali ja päärynä oli parhaita! Seuraavaksi ruokalistalla on tulossa porkkana ja pottu.

-viime viikon uusi juttu oli lattian tai pöydän taputtaminen. Myös kylvyssä veden läiskyttäminen on erityisen hauskaa!

-ja Myyn ihan superhitti on konttausasento, jossa se nytkyttää lähtökuopissa edes takaisin, mutta ei pääse vielä liikkeelle. Tätä pitää harjoitella koko ajan ja varsinkin iltaisin sängyssä on vaikea rauhoittua, kun koko ajan tekis mieli olla kontallaan, vaikka jo väsyttäis. Myy on myös keksinyt uuden tavan syödä samalla kuin treenaa, jossa äiti voi vain makoilla selällään ja se tulee aina välillä hörppäisemään tissistä.

-ja kai se on myönnettävä, että Myy osaa myös istua itse, kun neuvolan tätikin niin korttiin kirjoitti. Mutta siihen se ei sentään osaa vielä itse mennä.

vauva 5kk

5kk

Vaikka on tietysti mahtava seurata kuinka Myy oppii koko ajan uusia taitoja, niin kyllä me ollaan suoraan sanottuna Rion kanssa myös vähän yllättyneitä siitä kuinka lyhyen ajan se meidän pieni pallero oli ihan pikkuvauva... Neuvolassakin tänään sanottiin, että Myy on oppinut liikkumaan todella nopeasti ja on ikäisiään motorisesti edellä. Ollaan tietysti siitä kovin ylpeitä, mutta tavallaan myös vähän kateellisia toisille vanhemmille, joiden samanikäiset vauvat vielä rauhassa vain köllöttelee kiirehtimättä minnekään ja niitä voi vielä vaikka kivasti kärräillä vaunuissa... Päiväunet on edelleen nimittäin Myylle vähän hankalia. Eihän se malttais nukkua, kun jotakin mielenkiintoista saattaa mennä sillä aikaa ohi.

Mutta toisaalta taas Myy ei ihan hirveästi vielä koita jutella. Joka on tietysti ihan ymmärrettävää. Eihän sitä nyt ihan kaikkea tarvitse vielä osata, kun on vasta viisi kuukautta vanha!

Mä opin itsekin vauvana melko aikaisin liikkumaan, mutta niin ne nykyajan nuoret on vaan koko ajan etevämpiä ja osaa kaikkea hienoa yhä pienempinä! Jos meille tulis toinen lapsi, se varmaan kävelis itse jo sairaalasta kotiin... haha.

Kivaa viikonloppua!

Ei kommentteja