Sisällön tarjoaa Blogger.

Löytö lähikaupasta

Moi. Tulin vaan nopeesti kertomaan mitä löysin tänään lähikaupasta, ennen kun painun pehkuihin. Löysin nimittäin tuoreita viikunoita! Se nyt ei vielä oo kauhea ihme, sillä löytyyhän niitä kaupoista aika usein, mutta yleensä ne on ainakin 15e/kilo ja pieniä ja kuivakan oloisia. Ei oo aikasemmin suoraan sanottuna tullut mieleenkään ostaa niitä täältä Suomesta, vaikka viikuna onkin yksi mun lempihedelmistä (mangon ja mangosteenin ohella). Järkyttävä hinta ja huonohko ulkonäkö on saanut kiertämää ne kaukaa.

Mutta tänä iltana kaupassa käydessäni silmiini osui mehukkaan näköisiä ja isoja viikunota, jotka maksovat "vain" 8,90e/kilo. Kävelin kolme kertaa niiden ohi haikeasti katsellen ja mietin, että enhän mä nyt voi noin paljoa maksaa hedelmistä... Sitten päätin tarkistaa paljonkohan yksi mahtaisi maksaa. No, ei se niin järkyttää ollutkaan ja päädyin ostamaan niitä kolme. Pussin hinnaksi tuli 2,80e.

Viikunan pehmeä kuori on violetti tai vihreä (ei siis välttämättä raaka, vaan vihreää lajiketta) ja sen voi syödä kuorineen. Sisällä on paljon pieniä siemeniä, jotka myös syödään. Maistuu erittäin hyvältä myös kuivattuna, jolloin makeus vain tiivistyy. Viikuna sisältää myös paljon kuituja.

IMG_1296 (2)

Sitten jännittyneenä kotiin maistamaan (mulla on ollut aika paljon jännittäviä ruokakokemuksia viimeaikoina...). Ja sehän maistui ihan viikunalle! Ei ihan niin makealle, kuin parhaat, joita olen syönyt (vuosi sitten Bosnia&Herzegovinassa... omnomnom), mutta oikein maukkaalle.

IMG_1297 (2)

IMG_1299 (2)

IMG_1300 (2)

En raaskinut syödä kuin yhden (josta Balilainenkin sai pienen palan). Säästän loput myöhemmälle. Vai söiskö vielä yhden..?

Öitä!

P.S. Tulikohan ennätys siitä, kuinka monta kertaa voi yhdessä postauksessa käyttää sulkeita..?

 

 

 

2 kommenttia

  1. Suloinen postaus. Itse hamstraan kun joskus satun löytämään kaupoista granaattiomenoita tai litsejä halvalla :)

    VastaaPoista
  2. No voi kiitos! :) Graanaattiomenat on kans ihania. Just oon tässä mietiskellytkin, että eikös pian olis jo niiden aika...

    VastaaPoista