Sisällön tarjoaa Blogger.

Aasialaista flunssan hoitoa

Balilainen on kipeenä. Sillä on flunssa ja yskä ja aina kun sillä on jokin vaiva, niin se soittaa äidilleen Balille ja juttelee siitä, miten vaivaa voisi hoitaa (niin mäkin kyllä tekisin, äidit tietää aina parhaiten!). Aika harvoin vastauksena on jokin lääke, vaan useimmiten vaivaan pitää syödä jotain ruokaa.

Tässä on Balilaisen vinkkejä erinäisiin vaivoihin:

Ienkipu

Balilainen saa toisinaan pahoja ienkipuja, joita hoidetaan syömällä tuoreita mansikoita.

Kaulan imusolmukkeiden turvotus/angiina

Turvonnutta kaulan seutua yritetään rauhoitella syömällä ananasta. Harmi vaan, että Suomessa ananakset maistuu tähän aikaan vuodesta aika puulta. Se ei tosin Balilaista haittaa, sillä eihän lääkkeet muutenkaan maistu aina niin hyviltä.

Nenän tukkoisuus

Jos nenä on tukossa ja hengittäminen vaikeaa, kannattaa sen alle ja ympärille laittaa tiikeribalsamia. En ollut aikaisemmin kokeillut tätä, vaikka tiikeribalsamia käytänkin muihin asioihin ja sitä on kotona Aasiasta hamstrattuna monta purkkia. Jokin aika sitten mulla oli nenä aivan tukossa ja silloin olen tottunut nukkumaan suun kautta hengittäen, jolloin aamulla suu on aivan hiekka-autiomaana ja tuntuu aika kauheelle. Niinpä kokeilin Balilaisen painostuksesta tätä vinkkiä. Aluksi tuntui ihan kauheelta, mutta muutaman minuutin kuluttua tukkoisuus oli tiessään ja henki kulki taas! Suosittelen erityisesti illalla, niin nukkuminen helpottuu.

Yskä

Balilaisen mielestä paras yskänlääke syntyy soijakastikkeesta ja limestä (sitruuna ei käy, sillä hoidetaan jotain muuta). Hän ei ole tosin täällä Suomessa käyttänyt sitä. Taitaa olla vääränlaista soijakastiketta... Mun mielestä kuulostaa aika epäilyttävältä, vaikka ulkonäkö on varmaan aika sama, kuin perusyskänlääkkeelläkin.

Kuume

Myös kuumeeseen löytyy apu tiikeribalsamista. Jollain terävällä raavitaan kevyitä viiltoja selkään ja balsamia levitetään viiltoihin.Tästä olenkin kuullut jo aikaisemmin ja nähnyt naarmuisia selkiä Aasiassa. Kuulostaa kyllä aika hurjalta... Balilainen on ystävällisesti tarjoutunut viiltelemään mun selkää, jos saan kuumetta. No joo, toivotaan, että pysyn terveenä.

[caption id="attachment_223" align="aligncenter" width="682"]Syksy Syksy 2013[/caption]

Vinkkejä voi kokeilla omalla vastuulla (tosin ei niistä varmaan kauhesti mitään haittaakaan ole, ellei selkäänsä nyt puukolla rupea viiltelemään...). Ajatus terveydenhoidosta ruoka-aineilla on kiinnostava ja ihanan luonnonläheinen. Balillahan toimii vieläkin perinteisiä parantajia, jotka keittelevät troppeja vaivaan kuin vaivaan. Tämä tosin näkyy sitten nykyaikaisessa terveydenhoidossa, sillä sen taso ei ole siellä kovin korkea...

Koittakaahan pysyä terveenä!

 

P.S. Nyt bloglle on avattu myös Facebook sivut täällä: www.facebook.com/eathooplove

Ja Blogilistan ja Bloglovinin seuraamislinkit löytyvät sivupalkista!

Ei kommentteja