Sisällön tarjoaa Blogger.

Synttäriristeilyllä Silja Serenadella


Mulla oli tossa viime sunnuntaina synttärit ja kuten jo aikaisemmin kirjoitinkin, olin haikaillut Ruotsin risteilylle. Onnekseni sainkin vielä mahdollisuuden saada Silja Lineltä risteilyn samaan alennushintaan, jonka olin aikaisemmin saanut keväisestä blogitapahtumasta ja risteilysuunnitelmista tulikin totta!


Meidän laivana oli Silja Serenade ja tää oli tosiaan Rion eka kerta Silja Linella ja toinen kerta Tukholmassa. Ensimmäisestä kerrastakin oli jo aika kauan aikaa, kun se oli sen ensimmäisenä kesänä kaksi vuotta sitten. Ensimmäinen reaktio Riolla olikin, että onpas iso laiva ja se oli aika vaikuttunut promenade-kerroksesta. En kyllä tiedä onko Siljan ja Viikkarin laivoilla kovinkaan paljoa kokoeroa, mutta tuohan se promenade tilantuntua ja näyttää hienolta.

IMG_5877

IMG_5884Päivä oli ihanan aurinkoinen ja me mentiinkin ensimmäisenä kannelle kattelemaan laivan lähtöä.

IMG_5896Promenadella oli menossa esiintyjien kulkue.

Me oltiin vähän suunniteltu menevämme buffetiin syömään, mutta koska jahkailtiin asian kanssa liian pitkään, olikin se jo täyteen varattu. Meillä on välillä vähän hankaluuksia löytää ruokapaikkoja, joista molemmat tykkäisivät. Buffet olisi ollut siitä hyvä vaihtoehto, että molemmille olisi luullut löytyvän sieltä mieleistä ruokaa, mutta ongelmaksi muodostui se, ettei buffetissa olllut tarjolla riisiä! Ja sehän Rioa harmitti... Itseänikin asia ihmetytti, sillä uusittu buffet mainosti tarjoavansa makuja maailmalta ja mukana oli myös Aasialaisia ruokia. Muttei riisiä.

Niinpä päädyttiin nälissämme syömään Mondoon, josta saa nopeasti ruokaa ja kahvilatuotteita. Listalta löytyi mulle lohta perunamuussilla, joka olikin todella positiivinen yllätys ja oikein maistuva annos. Rio otti teriaky-härkää ja riisiä, joka ei ollut mun mielestä yhtä laadukasta, kuin mun lohi, vaan maistui ennemminkin kouluruoalta, mutta Riolle se maistui oikein hyvin. Tosin riisiä olisi kuulemma voinut olla enemmän. Molemmat saivat siis mahat täyteen ja mun annos oli jopa niin iso, etten meinannut melkein jaksaa kaikkea (joka on siis mun tapauksessa aika suuri ihme).

IMG_5900Salaattia ja leipää, mun lohi ja takana Rion härkä.

Mahat täynnä lähdettiin kiertelemään laivaa ja katselemaan kauppoja. Haettiin myös Tax Freesta vähän karkkia jälkkäriksi. Laivalla oli esiintymässä Brasilialainen sirkusryhmä Up Leon, joka tietysti kiinnosti mua ja käytiinkin katsomassa heidän esityksiään promedandella sekä Atlantis Palace yökerhossa. Esitykset olivat hyvin perinteiseen tyyliin tehtyjä ja lähinnä lapsille suunnattuja, mutta taiteilijoilla oli myös korkea tekninen taso ja saivat tällaiselta kriittiseltäkin katsojalta kiitosta. Up Leon esiintyy vielä elokuun loppuun sekä Serenadella että Symphonyllä, joten jos satutte risteilemään vielä loppukuusta, niin menkää ihmeessä katsomaan!

IMG_5913

IMG_6057

Sirkushown jälkeen lavalla alkoi eläinhahmojen lastenesitys, jota myös jäätiin vähän katsomaan. Esitys vaikutti ihan laadukkaalta, joka ei aina lastenesityksissä ole ihan itsestäänselvyys...

Ilta meni leppoisasti laivaa ihmetellen ja yökerhossa musiikkia kuunnellen. Serenadella kyllä huomasi selkeän eron Viikkarin laivoihin siinä, ettei ördääviä kännibilettäjiä ollut oikeastaan ollenkaan, mikä oli oikein miellyttävää. Ehkä tästä johtuen lapsiperheitä olikin sitten todella paljon ja yökerhon tanssilattiaa täyttivätkin midnight show:hun asti lähinnä naperot.

IMG_5937

IMG_5926Musta on ihana, että nää kartat on säilytetty! Muistan itse lapsena katselleeni niistä, että missä kohtaa milloinkin oltiin menossa.

IMG_5927Illalla piti saada vielä synttärikakkua...

IMG_5943Ja synttäridrinkki!

Puolelta öin katsottiin tietysti myös midnightshow, joka kuulu aina risteilyyn. Showssa oli kaksi laulajaa ja kahdeksan tanssijaa ja täytyy kyllä sanoa, ettei show ollut mitään muuta kuin pelkkää herutusta... Tytöt pyöritti peppua pikkubikineissä ja pojat toistelivat koko ajan samoja temppuja ilman kovin hyvää tanssitekniikkaa. Seuraavan illan show oli tanssillisesti parempi, mutta siinä taas biisit olivat omaan makuun aika tylsiä. Tottahan yökerhoshowssa voi olla vähän seksiä, mutta jos siinä ei ole mitään muuta, en itse ainakaan jaksa kovin kiinnostua. Harmittaa aina vaan katsoa nuorten tyttöjen tuhlaavan mahdollisia lahjojaan tuollaisessa hommassa. Katsomossa oli myös paljon lapsia, jotka sitten esityksen jälkeen menivät toistelemaan tanssijoiden liikkeitä tanssilattialle (oikeesti, eikö niillä lapsilla ollut ollenkaan nukkumaanmenoaikoja?).

IMG_5947

Meillä oli A-luokan hytti, jossa oli ikkuna ulos. Oon aikasemmin ollut vaan hytissä, jossa on ikkuna promenadelle tai ei ikkunaa ollenkaan, joten olihan tuo kiva yllätys. Omasta ikkunasta oli kiva katsella saaristomaisemia ja yöllä tähtiä. Meidän hytti oli 10. kerroksessa ja siellä oli kyllä ihanan rauhallista. Ei tarvinnut kuunnella kännisiä perheriitoja keskellä yötä tai moottorien jylinää autokannen alla, josta myös on kokemusta...

IMG_5910

IMG_5952

Kun ei illalla päästy buffetiin, päätettiin mennä sinne aamiaiselle. Monipuolinen aamupala on mulle yleensä hotelliyöpymisten kohokohta eikä risteilykään tee poikkeusta. Rio puolestaan ei välttämättä syö aamuisin mitään tai sitten se haluaisi syödä heti jotain oikeaa ruokaa (kuten riisiä). Päädyttiin kuitenkin buffetin aamupalaan, jotta jaksettaisiin palloilla Tukholmassa.

Aamupala osoittautui kuitenkin hienoiseksi pettymykseksi... Tarjolla oli toki kaikenlaisia perustuotteita kuten puuroa, jogurttia, muroja, leipiä täytteineen ja lämpimiä ruokia, mutta odotin Siljalta kuitenkin jotenkin monipuolisempaa tarjontaa ja ihmettelin, kun tarjolla ei ollut esim. croisantteja tai lettuja. Mun mielestä munakokkeli on myös tärkeä osa hyvää aamupalaa, mutta täällä se näytti aivan voilta eikä makukaan ollut ihan kohdallaan. Plussana leipätarjonta oli kuitenkin hyvä tuoreine vaaleine ja tummine leipineen ja erityiskiitosta saa herkullinen saaristolaisleipä. Myös riisipiirakat munavoilla olivat hyviä. Saatiin siis kuitenkin molemmat lautaset täyteen syömistä (vaikka toisella meistä ruokavalio olikin aika yksipuolinen) eikä nälissään tarvinnut poistua.

IMG_5954Rion karppiaamiainen...

IMG_5953

IMG_5956

IMG_5960Sokerihiiren ainut makea tällä aamupalalla oli tuo pulla.

Rio kaipasi aamupalalle kanaa (jota oli kuulemma ollut Viikkarilla) ja itseäni ihmetytti makeiden tuotteiden vähyys. Jälkkäripöydässä oli pullien lisäksi suklaamuffinseja, mutta ne näyttivät niin teollisilta, että ne jäi maistamatta. Suomalaiseen aamupalaan ei tietenkään kovin sokeriset jutut kuulu, mutta laivalla oli kuitenkin aika paljon myös aasialaisia matkustajia ja eurooppalaisetkin asiakkaat varmaan kaipaisivat makeita leivonnaisia aamupalalleen.

Pitkän Tukholmassa vietetyn päivän jälkeen löydettiin laivan 13. kannelta Vepsäläinen Summer Lounge, jossa olikin tosi kiva vähän lepuutella Fatboy -säkkituoleissa ja nauttia ilta-auringosta. Siellä löhöillessä vierähti hetki jos toinenkin ja katseltiin myös kaunista auringonlaskua.

IMG_6042

IMG_6047

IMG_6050

IMG_6048

Kiitos siis Silja Serenadelle oikein viihtyisästä risteilystä! Hyvin pääsi rentoutumaan ja nauttimaan viimeisistä kesäpäivistä ennen arkeen palaamista. Kirjoitan vielä erikseen Tukholmasta oman postauksen pika puoliin.*Risteily saatu alennettuun hintaan Silja Linen bloggaajatapahtumasta

Ei kommentteja