Sisällön tarjoaa Blogger.

Paluu arkeen


Huomenna se alkaa. Syksy. Ja arki. Ja aika rytinällä se mulla alkaakin, sillä tää maanantai oli tän viikon ainut vapaapäivä. Tähän viikkoon mahtuu opetustöiden alkaminen Pukinmäessä ja kaks keikkaa. Edessä on siis suhaamista vähän sinne sun tänne ja matkustamista niin Onnibussilla kuin junallakin. Mutta se on ihan kivaa, nyt pitää tehdä paljon kaikenlaista, kun energiaa ihanan kesän jälkeen vielä riittää!


Syksyyn kuuluu ehdottomasti harrastusten aloittaminen ja mua usein harmittaakin, ettei mulla oo pahemmin harrastuksia enää kun mun rakkaasta ja pitkäaikaisesta harrastuksesta tulikin mun työ. Mutta omien treenien lisäksi sitä välillä kaipaa jonkun toisen ohjaamaa tuntia, joka olisi joka viikko johonkin tiettyyn aikaan. Harmillisesti mun on kuitenkin aika vaikee harrastaa, kun oon niin usein illat itse töissä... Päivisin tarjonta on taas vähäisempää ja se painottuu lähinnä mummojumppiin. Mutta katselin tässä Helsingin Työväenopiston kursseja, josta saattais jotain kiinnostavaa löytyä mullekin. Tekis mieli myös joogata taas vähän aktiivisemmin. Joten katsotaan, jos saisin ees jonkun kerran viikkoon harrastuksen tälle syksylle! On niin inspiroivaa katsella omia sirkuksen aikuisoppilaita, joista monet on aloittanut harrastuksen vasta aikuisiällä. On ihailtavaa nähdä kuinka joku aloittaa jonkin uuden taidon harjoittelun myöhemmälläkin iällä ja saa onnistumisen tunteita uuden oppimisesta. Ehkä itsekin pitäis kokeilla jotain aivan uutta, mitä ei ole koskaan tehnyt!

IMG_6175

Rakastan tehdä kaikenlaisia listoja ja mindmap:pejä. Omia suunnitelmia ja tavoitteita on hyvä kirjoittaa ylös jolloin niistä tulee jotenkin konkreettisempia. Myös kalenteri alkaa näin syksyn tullen täyttyä kesän tyhjempien sivujen jälkeen.

Syksyyn kuuluu mun mielestä myös uusien syysvaatteiden ostaminen, joka juontaa juurensa siitä, että lapsena Haminassa asuessani aina syksyisin käytiin ostosmatkalla Helsingissä hankkimassa uusia kouluvaatteita. Nykyään kouluvaatteet on vaihtuneet lähinnä uusiin treenivaatteisiin, joita tulee usein myös hankittua juuri syksyisin. Tänään just tajusin, että nyt en oo kyllä ostanut mitään ja huomenna pitää mennä opettamaan jossain vanhoissa verkkareissa! Onneksi mulla on sentään ne pari Balilta ostettua joogatoppia, joita en oo vielä kauheesti kerennyt käyttää. Mutta älkää käsittäkö siis väärin, en arvosta ostamista vaan ostamisen ilosta ja uuden tavaran viehätyksestä, vaan jotenkin syksy on sellaista aikaa jolloin tulee käytyä kaappeja läpi ja katsottua onko jollekin uudelle tarvetta. Ja välillä tosiaan on. Esimerkiksi nyt mä istun tässä college-housut jalassa, jotka on niin vanhat, että ne on ostettu lasten osastolta ja joista on tasku revennyt irti. Eli ehkä uudet collarit vois olla paikallaankin, kun niissä tuun kuitenkin suurinmaksi osaksi aikani viettämään seuraavat kuukaudet...

Syksyn tullen vois taas vähän miettiä ruokavaliotakin uudestaan. Täytyy myöntää etten oo viime aikoina syönyt ehkä ihan oppikirjan mukaan ja nyt vois taas keskittyä terveellisempään ruokavalioon. Jaksaakin sitten paremmin pimenevää syksyä. Vois olla ihan hyvä pitää vaikka sokeriton syyskuu, niin pääsis taas tästä sokerikoulusta irti... Eli tänään pitää sitten syödä vielä noi pöydällä olevat suklaat loppuun, hehe. Meidän keittiöön on saapunut myös uusi kodinkone, jonka voisinkin vielä esitellä erikseen myöhemmin. Ollaan siitä tosi fiiliksissä ja sekin ostaltaan vois auttaa tässä ruokavalion puhdistamisessa.

IMG_6153

Sohvalla telkkarin edessä voi olla tällaisetkin eväät!

IMG_6173

Tästä kasasta voi ehkä tehdä päätelmiä millainen kodinkone meille on hankittu...

Oon viime aikoina ollut ihan nolottavan laiska tän bloginkin kanssa, mutta tänään mulle tuli pitkästä aikaa ihan ikävä tänne! Joten ehkäpä pääsen taas normaaliin kirjoittelurytmiinkin tän syysinspiraation siivittämänä.

Millaiset syysfiilikset teillä on? Löytyykö inspiraatiota vai masentaako jo?

Ihanaa viikkoa ja kivaa syksyn alkua! 

2 kommenttia

  1. Hauska seurata Australiasta käsin Suomen syksyintoilua, kun taas täällä hehkutetaan, että kevät tulee :D. Itse menen kanssa tuohon "syksyllä elämä kuntoon" -intoiluun ja ostan juuri uusia vaatteita, kalentereita, ilmoittaudun uusiin harrastuksiin ja syön terveellisemmin. Sitten lokakuussa on taas ihan poikki kaikkeen siihen, mutta syyskuussa, kun valoa vielä riittää, jaksaa yrittää.

    VastaaPoista
  2. Täällä tosiaan tuntuu olevan aikamoinen syysinnostus ihmisillä, mutta ei se kevätkään varmasti huono vaihtoehto ole. :) Ei mullakaan tää into yleensä kauheen pitkälle jatku, niin pitää ottaa kaikki irti siitä, niin kauan kuin sitä kestää!

    VastaaPoista