Sisällön tarjoaa Blogger.

Syyslomasuunnitelmat vielä auki?


Oho, ens viikollahan on syysloma! Mites tää aika on mennyt taas niin nopeasti... Mulla ei ihan koko viikkoa oo vapaana, mutta useempi päivä kuitenkin. Jotenkin syysloma pääsee näissä opetushommissa aina yllättämään, kun eihän töitä oo ollut kauden alusta kun vasta 6 viikkoa! Tässä vaiheessa ei oo vielä niin poikkikaan, että valttämättä olis kauheesti loman tarpeessa, vaan raskain vaihe on vasta tulossa loppuvuodesta, kun kaikenlaiset jouluesitykset puskee päälle. Ehkä tästä syystä en oikein koskaan osaa varautua syyslomaan ja tehdä ajoissa mitään suunnitelmia. Mutta olishan sitä kiva tehdä jotain spesiaalia, kun on vähän enemmän vapaatakin...


Listasin muutaman jutun, joista vois ehkä saada ideoita, jos omatkin suunnitelmat ovat vielä auki.

Äkkilähdöt

Oli pakko ihan piruuttaan vilkasta vähän Rantapallon äkkilähtöjä, vaikkei itsellä ookan koko viikkoa vapaata ja siksi pidemmät reissut on kyllä pois suljettuja. Aika kallista oli, kuten arvata saattaakin... Jos halajaa jonnekin aurinkoon, saa viikon matkasta pulittaa yli 600e. Kolmen päivän kaupunkilomia näytti olevan vähän halvemmallakin.

41092_1534691560362_8120734_n

Risteilyt Tukholmaan ja Tallinnaan

Käytiin vasta kesän lopulla risteilyllä Tukholmassa, joten sinne ei varmaan nyt suunnata, mutta Tallinna voisi olla ihan varteen otettava vaihtoehto. Päiväristeilyjä Tallinnaan saa lähes aina halvalla, mutta katselin, että ihan ok hintaisia hotelliöitäkin olisi vielä tajolla. Mä oon usein ostanut risteilyjä tai hotellipaketteja Tallinnaan matkatoimistoilta kuten Matkapojat, Matkavekka tai Ikaalisten Matkatoimisto. Niistä saattaa hyvinkin löytää matkoja ja risteilyjä halvemmalla kuin suoraan laivayhtiöiltä.

Myös 23h tunnin risteily Viking Gracella vähän houkuttais, sillä ei olla sillä vielä käytykään. Viking Gracehan lähtee Turusta, mutta sain juuri mainoksen Matkapojilta, että halpoja risteilyjä olisi vielä syysloma-aikaankin jäljellä ja halutessaan matkoihin saa bussikuljetuksen esim. Helsingistä, joka ei paljoa hintaa lisännyt.

IMG_0954

Kotimaan matkailu

Tossa Viking Gracen risteilyssä hyvä puoli olis myös se, että samalla vois pyörähtää Turussa. Mulla onkin kesästä asti ollut ikävä sinne... Kotimaan matkailussa tällaiselle autottomalle matkailijalle on ollut suurena ilona Onnibus, joka kuljettaa halvalla jo moniin Suomen kaupunkeihin. Ja nyt vielä entistä parempana, sillä 12.10. Onnibus alkaa liikennöimään Helsingistä Turun ja Tampereen keskustoihin! Noissa kaupungeissa oman hankaluudensa on nimittäin aiheuttanut päätepysäkkien hieman syrjäinen sijainti. Joten pieni kaupunkiloma kotimaassakaan ei olis ollenkaan huono vaihtoehto!

IMG_1452 (Medium)

Kotona

Mun mielestä voi olla hyvä idea viettää syyslomaa ihan vaan kotosallakin. Silloin ajan voi käyttää aivan miten haluaa ja rentoutua kunnolla. Jos energiaa riittää, voi tehdä vaikka suursiivouksen kotona tai vaihtaa huonekalujen järjestystä. Lomalla voi tehdä myös jotain vähän arjesta poikkeavaa kuten käydä metsäretkellä, lähtä shoppailemaan Ikeaan, käydä jossain lähikylpylässä, kokeilla jotain uutta urheilulajia tai sitten vain laittaa hyvää ruokaa kotona ja katsella leffoja tai lukea kirjoja. Kotilomaankin kannattaa tehdä joku pieni suunnitelma, jos jotain erityistä haluaa tehdä, sillä muuten päivät voi vieriä yllättävänkin nopsaan ohi...

Pääkaupunkiseutulaisille tai tänne lomalle suuntaville mun syysloman suosikkivinkit on Linnanmäen Valokarnevaalit 10.-18.10, jonne pitää ehdottomasti joku ilta mennä fiilistelemään tunnelmaa sekä I love me -messut  16.-18.10, joista myös on tullut ihan jokavuotinen perinne. Tänä vuonna messujen yhteydessä on myös Joogafestival, jossa oon myös pari kertaa käynyt ja tykännyt kovasti.

IMG_1629 (Medium)

Eli saa nähda mihin suunnitelmiin me päädytään... Toistaiseksi suunnitelmat on aika auki, mutta eiköhän näistä ainakin jotain tule toteutettua. Jossain olis kiva käydä pyörähtämässä, vaikka toisaalta kotona rentoilukin on aika houkutteleva vaihtoehto.

Onko siellä syyslomasuunnitelmat jo tehty? Tai onko vielä jotain viimehetken ideoita jaettavaksi?

7 kommenttia

  1. Yritän tässä puhelimella kirjoittaa kommenttia, sori toi Y :D
    Piti sanoa, että oon syyslomalla menossa Liettuaan, mutta tuo joogafestivaali kiinnostais myös, mutta se on just samaan aikaan. Ehkä sitten helmikuussa. :)

    VastaaPoista
  2. Ei mittään. :) Oi, Liettua kuulostaa kivalta! Niin joo, Joogafestival on sitten taas helmikuussa uudestan Kaapelilla. Toivottavasti pääset silloin, se on kiva tapahtuma. Hauskaa syyslomaa! :)

    VastaaPoista
  3. Yllätys, yllätys! Mä oon taas menossa Tallinnaan :) hemmottelemaan itseäni. Muutaman päivän reissu piristää mukavasti, mutta jouluna on päästävä aurinkoon. Jamaika kutsuu!

    VastaaPoista
  4. Tallinna kuulostaa kyllä hyvältä ja voi olla, että mekin päädytään sinne. :) Ja Jamaika vasta hyvältä kuulostaakin! Sulla ei kyllä pääse reissutahti hyytymään. :)

    VastaaPoista
  5. Tulipahan eksyttyä näin vanhaan artikkelin, kun suunnittelin lomasuunnitelmia kesäksi :D Mikäli vielä luet näitä vanhojakin kommentteja, niin tallinnanmatkat.fi on ihan kätevä sivusto Tallinnan risteilyihin.

    VastaaPoista
  6. Joo, oonkin varmaan joskus katellu tota Tallinna-sivua. Ja pitää tsekkailla uudestaan, kun tulee seuraava Tallinnan reissu ajankohtaiseksi! :)

    VastaaPoista