Sisällön tarjoaa Blogger.

Ruokahaaste!

No niin, täältä tullaan perässä! Mäkin nimittäin haluan osallistua London and beyond -blogin ruokahaasteeseen, sillä ruoka on niin mahtava aihe! Tää on muuten mun eka blogihaaste, johon osallistun.

1. Mikä on lempiruokalajisi?

Tähän on kyllä vaikee antaa vain yhtä vastausta, sillä tykkään niin monista ruoista... Mutta jos nyt on pakko valita vain yksi, niin sanon sushi. Se on niin ihanaa, etten usko ikinä kyllästyväni siihen (sitä on testattu jo Thaimaassa, jossa söin varmaan neljä päivää putkeen sushia, eikä vielä tuntunut missään). Siitä ei myöskään helposti tule kamalan ähky olo ja turvotus, kuten jostain roskaruuasta (josta kyllä myöskin pidän...).

IMG_1441

2. Miten hoidat yleensä ruokailut matkustaessasi – tyyppailetko ravintoloita, etsitkö street food -kojuja, vai kokkaatko mieluiten ihan itse?

En kokkaile itse, ellen sitten ole pidemmällä reissulla, jolloin ainakin jotain aamupalasettejä saatan väsäillä. Olen hyvin sopeutuvainen ja vaikka hyvästä ruoasta pidänkin, pärjään myös vähän askeettisemminkin. Esimerkiksi asuessani kolme viikkoa Cambodzassa, meillä ei ollut jääkaappia tai muutenkaan kokkailumahdollisuuksia ja keskustan kauppoihin oli niin pitkä matka, ettei jaksettu sinne joka välissä kävellä. Niinpä aamupalaksi nautimme yleensä teetä ja kookosöljyä, lounasta söimme läheisessä talossa, jonka perhe valmisti sirkuskoulun opettajille ruokaa ja illalliseksi ostettiin kadulta vesimeloni tai ananas. Tykkään katuruokakojuista ja paikoista, joissa paikallisetkin syö. Olen budjettimatkailija, joten en yleensä missään gourmet-mestoissa käy, mutta halvoissa maissa on kyllä kiva syödä välillä vähän spesiaalimminkin, kun hintataso voi olla paljon alempi kuin Suomessa. Ja toisinaan ainakin pidemmillä matkoilla pitää päästä syömään jotain Mäkki-roskaakin.

526508_10200101838401856_527314316_n

3. Oletko jossain matkakohteessasi joutunut pettymään safkoihin?

Hmm... No Venäläisestä/Ukrainalaisesta ruoasta en ehkä niin kovasti innostunut. Monet sitä kehuu, mutta mulle ei oikein oo maistunut. Tai ainakaan niin hyvin, kuin jotkut muut ruoat.

4. Alkupala, jälkkäri vai pääruoka?

Pääruoka! Ja jälkkäri! Alkupalaa en oikeestaan koskaan ota, sillä säästän mielummin tilaa jälkiruoalle. Toisinaan pääruoankin voi tietysti korvata jälkiruoilla...

DSCN0773

5. Entä pizza – millä täytteellä?

Parasta pizzaa olen syönyt Turun Sham Rockissa muutamia vuosia sitten. Siinä oli ilmakuivattua kinkkua, katkarapuja, creme fraichea ja rukolaa. Unelmoin siitä usein, kun en enää asunut Turussa. Nykyään täytteet ovat siellä vähän vaihtuneet ja aivan samanlaista comboa en ole saanut. Myös Turun Tintåssa on muuten ihanat pizzat. Olen tosin tässäkin asiassa hyvin kaikkiruokainen ja lähes kaikki menee, mutta oliivit ja kana ei musta oikein sovi pizzaan.

Pizza

6. Oletko ikinä osallistunut (lomallasi tai muuten) ruoanlaittokurssille?

En ole. Olisi kyllä ihan mielenkiintoista.

7. Missä maassa on mielestäsi kaikkein parhaat safkat?

No voi apua... Sushin lisäksi Intialainen/Nepalilainen ruoka on suurta suosikkiani, mutta en kyllä ole niissä maissa käynyt. Myös Thaimaassa on monia hyviä ruokia. Ja miksei Amerikkalainen tai Italialainenkin menis... Tää on liian vaikee!

IMG_1315

8. Entä juomat?

Mä en juo paljoakaan limuja tai mehuja, ellei ne ole jotain tuoreista hedelmistä juuri valmistettuja settejä jäiden kanssa jossain kuumassa maassa. Viiniä juon, mutten tunne niitä niin hyvin, että osaisin mitään maita nimetä. Niinpä sanonkin Suomi, sillä eniten juon vettä ja meillä sitä tulee raikkaana suoraan hanasta. Lisäksi Suomessa on hyvä siideritarjonta (kotimaiset ja ulkomaiset), joka monissa maissa puuttuu, joissa tarjolla on vain kaljaa, jota en voi sietää.

DSCN0777

9. Kuinka ”kansainvälistä” ruokavaliosi tavallisesti on?

On aika kansainvälistä, sillä en syö useinkaan Suomalaista ruokaa, vaikka lihapullat ja makaronilaatikot on tietysti ihan hyviä.

10. Mitä evästä otat yleensä mukaan matkoille?

Mulla on aina pitkillä matkoilla jotain pähkinöitä, hedelmiä, protskupatukoita tms. mukana, sillä ei oo kivaa olla ihan energiavajareissa. Usein yritän ottaa jotain kohtuullisen terveellistä mukaan, ettei lentokentillä tai muilla asemilla tulisi sorruttua epäterveellisyyksiin. Mutta toisaalta matkoilla kyllä helpommin annan itselleni luvan herkutella.

11. Entä mitä syötäviä tuliaisia kannat takaisin asuinmaahasi?

Melkein aina tuon jotain paikallista herkkua kuten esimerkiksi Bosnia&Herzegovinasta Turkish delight:eja, Thaimaasta kuivattuja banaanilastuja (ne on siellä niin hyviä!) ja Ukrainasta kuivattuja kalasnackseja (ne on kyllä ihan hirveitä...).

DSCN0847

Ai kauhee, kun tulikin nälkä näitä kirjoittaessa... Mä haastan mukaan vielä muutkin mattimyöhäset, jotka ei ole vielä osallistunut!

 

2 kommenttia

  1. Sama vaikutus kun itse vastailin tähän muutama päivä sitten, hirveä nälkä. en ole vieläkään päässyt kunnolla yli mieliteoista joita ruokien kuvailu ja muistelu herätti xD Ja nyt aloin haaveilemaan Pariisista ja eräästä tietystä nepalilaisesta siellä...

    VastaaPoista
  2. Joo, se on paha, jos alkaa kovin tekeen jotain tiettyä ruokaa mieli, niin ei siitä pääse eroon vasta, kun saa sitä. :) Ja tietysti asia menee vielä hankalammaksi, jos lempiravintola sijaitsee jossain kaukana...

    VastaaPoista