Sisällön tarjoaa Blogger.

Elossa ollaan ja yllätysmatka Turkuun

Voi mitä katteettomia lupauksia mä viime kirjotuksessa latelin... Ei tullu tekstiä viikonloppuna ei. Oli fyysisesti ja henkisesti vaan niin raskas viikko. Lauantaina lähdin Turkuun ja sunnuntaina olin Loimaalla. Otin koneenkin mukaan, että bussissa tai junassa bloggaisin, mutta ne matkat menikin sitten nukkuessa... Eilen olin puoli yhdeksältä kotona ja vaan aivan loppu.

Turkuun lähdin siksi, että mulla oli sunnuntai aamuna treenit Loimaalla klo 10, mutta sinnepä ei pääsekään mitenkään julkisilla Helsingistä siihen aikaan. Niinpä päätin mennä lauantaina kaverini Erikan luokse Turkuun, josta pääsinkin sitten kyydillä aamulla klo 8.15 Loimaalle. Pääsin siis yllättäen taas fiilistelemään päiväksi Turkua! Kiireisen viikon päätteeksi olisi tietysti ollut ihan kiva olla hetki kotonakin, mutta kukapa nyt voisi vastustaa ihanaa Turkua! Olen jakanut Turku-rakkautta jo kesällä tässä postauksessa.

Aamusella hyppäsin siis Onnibussiin, joka oli tällä kertaa aivan loppuun myyty. Jalkatilaa ei ollut kovin paljoa ja sain juuri ja juuri tungettua laukkuni lattialle jalkoihini. Vieressäni istui Arabi-mies lapsi sylisssään ja mä nukuin varmaaan yhtä sikeäsi kuin se lapsi, sillä yhtäkkiä heräsin siihen, että oltiinkin jo Salossa. Caribialta, johon Onnibussi jää, hyppäsin paikallisbussiin ja tulin keskustaan. Sitten kipitin heittämään kamani Erikalle ja me hypättiin toiseen bussiin, jolla lähdetiin Messukeskukseen. Turun bussiliikesteessä on mahtavaa se, että lipun vaihtoaika on kaksi tuntia!

Messukeskuksessa oli Kirja- Tiede- ja Ruoka&Viini -messut. Erikalla oli sinne liput, niin päätettiin lähteä katsomaan mitä siellä olis tarjolla. No, siellähän oli paljon kirjoja, käytettyjä ja uusia. Tiede oli edustettuna aika suppeasti. Monenlaisia keskustelutilaisuuksia oli menossa, mutta koska molemmilla oli aika väsynyt olo, ei jaksettu edes lukea ohjelmaa läpi, että mitä siellä olisi ollut tulossa. Turun Messukeskus on aika paljon Helsingin Messukeskusta pienempi ja tungosta oli joissain kohdissa vähän liikaa ja siellä oli myös tosi huono ilma ja kuuma.

IMG_1427

IMG_1422 (Medium)

IMG_1423 (Medium)

Ja sitten se kiinnostavampi, eli Ruoka&Viini puoli. Paljon oli maistiaisia, mutta jonot välillä niin pitkiä, ettei jaksanut jäädä odottelemaan, että saisi pari juuston palaa. Tarjolla oli paljon juuri juustoja, lihoja ja leipiä. Oli herkkuja ja terveysjauheita, kotimaista ja ulkomaista, lähiruokaa ja perus Valioa ja Fazeria. En ostanut mitään, kun en viittinyt alkaa Turusta asti ruokaa kotiin raahaamaan, kun muutenkin oli tavaraa.

IMG_1431 (Medium)

IMG_1433 (Medium)

IMG_1437 (Medium)

IMG_1438

IMG_1436

IMG_1439

Ei jaksettu olla messuilla kovin kauaa ja kun oltiin kaikki alueet kierretty, lähdettiin takasin keskustaan. Käytiin Hanko:ssa syömässä sushia (om nom nom...) ja mentiin himaan ottaan pikku päiväunet.

IMG_1441

IMG_1444 (Medium)

Kävin taputtamassa vähän onnenheppaa.

IMG_1449

IMG_1452 (Medium)

Päiväunien ja telkkarin edessä makoilun jälkeen ryhdistäydyttiin ja lähdettiin vielä syömään China & Thai -ravintolaan. Oli kiva kävellä tunnelmallisessa jokirannassa ja romantisoida uudella valaistulla Kirjasto-sillalla (en oo varma, onks tää virallinen nimi).

IMG_1457

Söpö sisustuskauppa.

IMG_1459

En jostain syystä lähes koskaan Helsingissä käy syömässä Thaimaalaista, vaikka siitä tykkäänkin. Ehkä en vaan tiedä mitään hyviä paikkoja... Tää China & Thai:n massaman curry oli kyllä tosi hyvää pitkästä aikaa.

IMG_1461

IMG_1465

Illallisen jälkeen mentiin vielä erääseen baariin (jonka nimen nyt kyllä unohdin), mutta lähdin sieltä ajoissa jo nukkumaan ja jätin Erikan kuuntelemaan hänen kaverinsa keikkaa.

Aamulla sitten nousin reippaana ylös puoli kahdeksalta ja lähdin Loimaalle yhden esityksen treeneihin. Siellä toi julkinen liikenne on aika vähäistä ja pääsin takasin Helsinkiin vasta neljältä. Jatkoin suoraan Pukinmäen Sirkuskoulun opettajien kokukseen/videoiltamiin ja tulin vasta illalla kotiin.

Se oli sitten siinä se viikonloppu... Ja tänään aamulla taas reippaana ylös ja treenaamaan!

Hauskaa viikonalkua kaikille! Nauttikaa ruskasta, kun ulkona näyttää vielä hetken niin kauniilta! Pian se harmaus valtaa kaiken...

Ei kommentteja