Sisällön tarjoaa Blogger.

Lovina

Lovina on ihana pikku paikka Balin pohjoisrannalla. Ei liikaa turisteja ja taala tapaa helposti paikallisia. Rannan hiekka on mustaa laheisen tulivuoren takia ja ranta hyva uimiseen. Viimeksi kun olin taala toukokuussa, meri oli lahes tyyni, mutta nyt sadekaudella on aallot olleet aika vaihtelevia. Valilla tyynta ja valilla vois melkein surfata! Ja vaikka itsesta on ollu hauska pulikoida aalloissa, ne on oikeesti yllattavan voimakkaita. Varsinkin, jos ei kunnolla osaa uida. Yhtena paivana, kun aallot oli aika isoja, oli nelja paikallista lasta kuollut aaltoihin... Luonnonvoimien kanssa ei oo siis pelleileminen.

Saa on ollut taala huomattavasti parempi kuin etelassa, vaikka valilla on tietysti satanutkin. Muttei oo ollu kuitenkaan mitaan Kutaan verrattuna! Taala on saanu karventya rannalla ja rusketusrajatkin on vihdoin hommattu!



Lovina on kuuluisa delfiineistaan ja auringon noustessa lukuisat turisteja pullollaan olevat veneet lahtevatkin niita kameroineen jahtaamaan. Delfiinit ovat aivan villeja ja selkeata syyta siita miksi ne joka aamu palaavat, ei osata sanoa. Luultavasti tulevat syomaan ja ehkapa veneiden moottorit pollyttavat kivasti sapuskat tarjolle, joten ne palaavat aina veneista huolimatta. Ma oon kylla ihan varma, etta ne tulee vaan leikkimaan ihmisten kanssa! On se sen verran huvittavaa, kun jossain vahan eva pilkahtaa, niin kaikki veneet lahtevat sita kohti, mutta sinne paastessaan ovat delfiinit jo kerenneet siirtya jonnekin muualle. Lallas laa... On ne sen verran fiksuja!



Yks paiva kun meri oli lahes tyyni, kavin myos snorklaamassa. Veneella vaan koralliriutalle ja sinne pulikoimaan. Snourklaus on kylla kivaa! Nain vaikka mita kaloja (hehee... taa on aina yhta hauskka kun ei oo Suomalaista nappaimistoo...), mutta enhan ma niiden nimia tieda... Mun lemppari on sellanen iso sini-vihree, jossa on vahan myos muita sateenkaaren savyja. Lovina beachilla on useempiakin snorklaus spotteja ihan lahella, tarvii vaan veneen. Tai itseasiassa, jos vesi on oikein matalalla, niille voi myos kavella. Kalastajat kuulemma valilla kahlaa sinne kalastelemaan.



Lovinassa on tietysti ravintoloita turisteille, mutta ite oon syony aika paljon paikallista ruokaa. Nasi Goreng on aina hyva valinta. Paistettua riisia vaikka kanalla ja vihanneksilla ja siihen paistettu kananmuna kylkeen. Yksinkertasta, mutta hyvaa! Ja siihen paalle viela avokadojuoma, niin Jerina on tyytyvainen jonkun aikaa. Ja halvaksikin tulee.

Ei kommentteja